counter on tumblr
 

Ben Gaxiola

Ben Gaxiola (1968) heeft sinds zijn vroege jeugd interesse in amfibieen en andere waterdieren, maar hij kan zich het moment van zijn bekering tot vogelaar nog goed herinneren: op 8 november 1980 vloog een grote, bijna zwart-witte vogel vlak over hem heen. Dit maakte zo’n enorme indruk op hem dat hij bij de buren een vogelboek ging lenen om de vogel op te zoeken: een Visarend!

In april 1981 werd hij lid van de NJN en werd hij steeds meer gedreven als vogelaar. Tot eind jaren ’80 vogelde Ben hoofdzakelijk in de buurt van zijn huis en enkele bekende vogelplekken als de Biesbosch en de Brouwersdam, maar in 1988 begon Ben met twitchen, het proberen te zien van zoveel mogelijke zeldzame vogelsoorten in Nederland. Nog steeds kan Ben er echt van genieten om zijn passie voor vogels en vogelen met anderen te delen.

Hoewel Ben dit zelf ontkent, is hij wel degelijk één van Nederlands beste vogelaars: er zijn maar weinig mensen die twee nieuwe soorten voor Nederland ontdekt hebben – Spaanse Mus en Noordse Waterlijster!