counter on tumblr
 

Ellen Tanger

Ellen Tanger (1959) kreeg het vogelkijkvirus ooit te pakken toen ze bij de vogelbeschermingswacht Zaanstreek de cursus "vogels kijken" volgde. Ellen bleek een natuurtalent en tegenwoordig begeleidt ze zelf de cursus “vogels herkennen” en is ze actief lid van de werkgroep IJsvogels. Daarnaast doet Ellen al meer dan 20 jaar de wintervogel inventarisaties voor Sovon.

Het enthousiasme van Ellen is aanstekelijk en ze kan bijzonder goed uitleggen hoe je het vogels kijken onder de knie krijgt en waarom het zo leuk is. Ze heeft met haar kennis en enthousiasme al menig beginnend vogelaar omgetoverd tot gepassioneerd natuurliefhebber.

Ellen heeft de afgelopen jaren al veel natuur- en vogelreizen gemaakt, onder meer naar Lesbos, Schotland, IJsland, Gambia, Falsterbo, Spanje, Bulgarije, Helgoland, Spitsbergen, Brandenburg en de West Africa Pelagic (van Kaapverdië naar Vlissingen). Niet alleen vogels, maar ook (zee)zoogdieren hebben haar interesse. Ook in Nederland is Ellen elk weekend buiten in de natuur te vinden.

Ellen Tanger begeleidt de volgende reizen

Zweden - vogeltrek in het najaar

Reis bekijken Volgeboekt