counter on tumblr
 

Paul Veenvliet

Paul Veenvliet (1969) is zijn leven lang al gek van beestjes. Als kleine jongen zag hij soms eerder de Rode Bosmieren voor zijn voeten dan een Ree die een paar meter verderop stond. Nog altijd loopt hij graag rond met een net in zijn handen en al dan niet in vol water gelopen laarzen aan zijn voeten. Van huis uit is hij gespecialiseerd in de studie van amfibieën, reptielen en zoetwatervissen, maar hij heeft een brede belangstelling en goede vogel- zoogdieren en plantenkennis.

Paul heeft biologie gestudeerd in Nijmegen en als docent faunabeheer lessen verzorgd aan het van Hall Instituut in Leeuwarden (tegenwoordig van Hall Larenstein). Twaalf jaar geleden is hij geëmigreerd naar het Notranjska gebied in Slovenië waar hij samenwoont met Jana, een Sloveense biologe. Samen werken ze aan natuurbeschermings- en educatieve projecten. Bij deze projecten komt Pauls tekentalent van pas: dieren tekenen is voor hem één van de manieren om goed te leren kijken. Zijn tekeningen gebruikt hij behalve voor voorlichtingsprojecten ook voor veldgidsen, decoratieve T-shirts en souvenirs.

Door de jaren heen heeft Paul de Notranjska regio uitstekend leren kennen. Hij wil hier niet meer weg omdat je in deze regio “alle soorten tegenkomt die je alleen uit boekjes kent”. Voor Inezia Tours laat hij de allerbeste plekken zien in dit nog onbekende gebied.