counter on tumblr
 

Thomas van der Es

Thomas van der Es (1986) is opgegroeid aan de rand van Nationaal Park de Biesbosch. Sinds hele jonge leeftijd ging Thomas met zijn ouders de natuur in en vanaf zijn 11e zocht hij aansluiting bij de Jeugdbond voor Natuur en Milieustudie. In die periode groeide de enorme passie voor de natuur, maar ook de kennis van voornamelijk vogels, dagvlinders en libellen en zoogdieren.

Na de opleiding Bos-en natuurbeheer en inventarisatie en excursiewerk bij Staatsbosbeheer solliciteerde hij op 21 jarige leeftijd met succes op de openstaande vacature Boswachter Voorlichting en Public Relations in Nationaal Park de Biesbosch. In die periode woonde hij als jongste boswachter van Nederland 4,5 jaar in het hart van het 7500 hectare grote zoetwatergetijdengebied.

Zijn werk als boswachter bestaat voornamelijk uit rondleidingen, lezingen, voorlichting aan de landelijke pers, watervogeltellingen en toezichthoudende taken. Buiten diensttijd is hij ook veel in de natuur: tijdens de vogeltrek graag op de waddeneilanden of in de delta, maar in de zomer ook op zonnige bloemrijke vlinderweides.

De afgelopen jaren ging Thomas ook regelmatig over de grens om natuurgebieden te bezoeken en mooie soorten te fotograferen; sinds 2005 werden o.a. Turkije, Roemenië (Donaudelta), Polen (Biebrza), Egypte, Spanje (Tarifa), Engeland, Portugal, Macedonië, Albanië , Bulgarije, Frankrijk, Thailand, India, Gambia & Senegal, Costa Rica en Zuid- Afrika bezocht.

Thomas van der Es begeleidt de volgende reizen

Vogels in de charme van oude beschavingen

Reis bekijken Volgeboekt