counter on tumblr
 

3 - Buenos Aires

03-07-2021

Dag 2: Buenos Aires -

Veertien uur in een vliegtuig is best lang, vandaar dat we blij waren dat we er slechts 13 uur en drie kwartier deden over van Rome naar Buenos Aires… Hoewel het een Boeing 777 was, hadden we erg weinig beenruimte, deden de meeste videoschermpjes het niet of slecht en was het eten niet echt om over naar huis te schrijven – dus dat doen we dan maar niet.

Aan de andere kant, toen Paul, net als vorig jaar tussen Dubai en Cochin (Zuid-India), last kreeg van zijn bloeddruk en kortstondig medische bijstand nodig had, bleken er op de stoelen vóór ons twee cardiologen te zitten – en het leverde Paul nog een paar uurtjes tukken op de vloer van de eerste klas op. Bertus, Kasper en Wesley hadden een slaappilletje genomen en ik kon, door de afwezigheid van Paul, languit op drie stoelen, dus toen we landden in een zonovergoten Buenos Aires om 8.15 uur lokale tijd, waren we allemaal tamelijk goed uitgerust.

De eerste soort van Zuid-Amerika werd, na enkele minuten vergeefs uit het taxiënde vliegtuig staren, een Chalk-browed Mockingbird (voor de niet-vogelaars: een grijsbruine Merel met lange getrapte staart en een brede krijtwitte wenkbrauwstreep) vanuit de aankomstslurf, wat een mooi tafereel opleverde met zeven grote vogelaars die 400 man die uit een vliegtuig stromen, ophouden.

Gelukkig maakten we de rest van de dag weinig mee. De pinautomaten op het vliegveld deden het niet, dus we vertrouwden er op dat we met USD zouden kunnen betalen. Bij aankomst stond het busje dat Inezia Tours voor ons verzorgd had al klaar en in drie kwartier reden we naar het hotel over een 7-baans snelweg en later een 7-baans Avenida dwars door de stad. De nieuwelingen in Zuid-Amerika (Kasper en Marijke) keken hun ogen uit met om te beginnen veel Southern Lapwings (grote gekuifde kieviten) en Southern Crested Caracaras (roofvogels met een zware snavel) langs de snelweg.

Paul (inmiddels weer helemaal OK, maar nog niet volledig bij de tijd) liet zijn videocamera in de taxibus liggen maar kwam daar pas ’s avonds na terugkomst in het hotel achter. Zonder veel hoop belde hij de lokale agent van Inezia Tours die op zoek ging naar de camera en zowaar nog boven water kreeg! We liepen in 30 minuten door de stad naar het aan de rand van de brede riviermonding gelegen stadspark Costanera Sur waar we rond 10.30 uur konden beginnen met vogelen – en waar we pas om 19.15 uur weer uitkwamen.

De eerste toppertjes bestonden uit Guira Cuckoo (een crème-gele koekoek met een punky kuif), Green-barred Woodpecker (een prachtige groen-met-zwart-en-rode specht), Hooded Siskin (knalgeel sijsje met zwarte kop), Masked Yellowthroat, Golden-billed Saltator, Baywing en diverse duiven. Een ander paadje leverde de (door mij zeer gewenste) Black-capped en Black-and-rufous Warblingfinch op, we zagen de eerste kolibri’s (Gilded Sapphire en iets dat op de foto’s zeer veel lijkt op Speckled Hummingbird, een dwaalgast hier), twee soorten lijsters en de eerste Yellow-winged Blackbirds.

Overigens was het wel heel gezellig, zij het een beetje druk met joggers en fietsers in het park; en alle jeugd van heel BA liep ook nog ‘ns richting park om te gaan genieten van het gratis popconcert dat er die middag werd georganiseerd. Een gezellige bende.

Tegen 13.30 uur hadden we behoorlijke trek en dorst en snakten we naar een plekkje om de benen te strekken en de voeten te rusten; tot dan hadden we zo’n 6 km gelopen. We zegen neer bij een goed uitziende en zeer druk bezochte hamburgertent waar ook vegetarisch op de kaart stond, gingen in het warme zonnetje in de rij staan en bleken, eenmaal bij de balie gekomen – NIET met USD te kunnen betalen. Dus we liepen maar de stad verder in, om te eindigen bij een tent waar we met credit card konden betalen. Om kort te gaan, toen de door Wesley en mijzelf bestelde milkshakes eindelijk arriveerden, bleek in de eerste heel veel alcohol, en in de andere heel veel koffie te zitten. Rare jongens, die Argentijnen.

Na de lunch liepen we terug het park in op zoek naar de gedroomde topper van onze eerste dag: de Spectacled Tyrant. Een gitzwarte vliegenvanger met een lichtgeel oog en snavel, en om het oog een groengele oogrand – we kunnen daarvan getuigen want inderdaad vonden we er eentje die zich goed liet bekijken en fotograferen. De andere twee hoogtepuntjes van de terugwandeling waren vier Grey-necked Woodrails (hele grote rallen) die over het pad liepen, en massa’s wilde Coypu’s die tegen de schemer ineens uit alle hoeken en gaten tevoorschijn kwamen. Rond 21.00 naar bed, morgen vroeg weer op.

Overige toppers van vandaag: Chequered Woodpecker, Great Pampafinch, Solitary Black Cacique, Golden-crowned Warbler, Narrow-billed Woodcreeper, Freckle-breasted Thornbird en Chivi Vireo.

Vanuit Buenos Aires,

Remco Hofland

Geplaatst op: 18 maart 2012


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...