counter on tumblr
 

1 - Buitencategorie

03-08-2021

Als reizen net als beklimmingen in de Tour de France werden ingedeeld in categorieën, dan zou de Atlantic Odyssey een reis zijn in de buitencategorie. In de Tour betekent de buitencategorie ‘Lang en steil’ in het reizen ‘lang en exclusief’.

Vandaag heb ik samen met circa 100 anderen het geluk om namens Inezia Tours te vertrekken voor een reis in de buitencategorie. Via South Georgia, Gough, Tristan da Cunha, St. Helena en Ascension varen we naar de Kaapverdische eilanden. In 32 dagen van de sub-antarctische wateren naar de tropen.

Het leven in Ushuaia speelt zich grotendeels af rond de haven. Daardoor hebben we al een hele dag uitzicht op de Plancius voor we ‘s middags om 16:00u inschepen.

Nadat het gastvrije personeel iedereen naar z’n hut heeft gebracht krijgen we de veiligheidsinstructie en nog een uurtje later zijn de formaliteiten afgerond. Een lichte trilling in het schip wijst er op dat we los zijn!

Wenkbrauwalbatrossen, Southern Giant Petrels en Magellanic Penguins begeleiden ons naar de havenmonding. Na een goed diner en het bijwerken van de soortenlijsten liggen veel reizigers al vroeg op bed. Morgen willen we optimaal genieten!

Ergens halverwege de nacht begint iedereen in zijn bed heen en weer te schuiven: het rustige water van het Beagle Channel maakt plaats voor de deining van de Drake Passage. We hebben overigens niets te klagen, als het licht wordt blijkt dat we een rustige, zonnige dag tegemoet varen.

Gedurende de dag zien we o.a. tientallen Wandering Albatrossen (spanwijdte 350cm!), White-chinned Petrels en Grey-backed Storm-petrels. Ook de eerste walvisachtigen worden gezien: een paar Hourglass Dolphins (Zandloperdolfijn) en een Gewone Vinvis.

Om ons lekker te maken worden we getrakteerd op een boeiende lezing over alle andere dolfijnen die we deze reis kunnen zien. Daar gaan we morgen maar eens aan werken!

Vanaf de Plancius, tussen Ushuaia en South Georgia,

Ies Goedbloed

Geplaatst op: 3 april 2018


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...