counter on tumblr
 

11 - Fingers crossed

03-08-2021

In de ochtend waait het nog steeds stevig en we verwachten eigenlijk slecht nieuws, namelijk dat we Gough laten voor wat het is en koers zetten naar Tristan da Cunha. De verrassing is dan ook groot als de Plancius langzaam vaart mindert en we de ankerketting horen ratelen. Dat kan maar één ding betekenen, we gaan de zodiacs in!

Het is de bemanning gelukt om een luwe plek te vinden precies bij een pinguïnkolonie. In een mum van tijd staat iedereen klaar en nog voor alle zodiacs vertrokken zijn krijgen we door dat de eerste groep een Gough Bunting gevonden heeft. Al snel zijn we ter plaatse en kunnen we meerdere buntings prachtig zien rondscharrelen tussen de Rockhopper Penguins en Subantarctic Fur Seals, ook bepaald geen lelijke soorten!

Ondanks fanatiek zoeken weet het Gough Moorhen zich voor ons verscholen te houden en daarmee hebben we gelukkig wel een goede reden om ooit nog eens terug te gaan naar dit prachtige, ruige eiland.

Na een uur in de zodiacs begint de wind toe te nemen en moeten alle groepen snel terug naar het schip. Door flinke golfslag komt iedereen drijfnat, maar met gelukkige gezichten uit de zodiacs.

Als iedereen aan boord is zetten we direct koers richting Tristan da Cunha, dat moet ongeveer 24 uur varen zijn. De wind is inmiddels alweer aangetrokken tot stormkracht en het giet van de regen. Toch is het druk aan dek, want juist met dit weer laat Gough zich fantastisch fotograferen.

Los van de storm is het ‘s middags rustig aan boord, al wordt de lunch wel verstoord door een groepje Dusky Dolphins en ook zien we nog twee Zeeolifanten drijven.

Bij de dagelijkse briefing, de zogenaamde ‘recap’ krijgen we nuttige info over Tristan waar we morgen willen landen. We hopen dat het weer ons gunstig gezind is, want landen op Tristan is zeker niet vanzelfsprekend. Fingers crossed!

Vanaf de Plancius, tussen Gough en Tristan da Cunham

Ies Goedbloed

Geplaatst op: 14 april 2018


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...