counter on tumblr
 

Mensen die vroeg uit bed zijn gegaan (en dat zijn er vandaag opvallend veel) zien langzaam de contouren opdoemen van een eiland, Sint Helena. Eindelijk land na vier dagen op zee. En het grote voordeel bij het naderen van land: er vliegen weer vogels!

In korte tijd zien we een paar nieuwe soorten, Fairy Tern (Opaalstern), Brown Noddy, Black Noddy en Masked Booby. Het echte welkomstcadeau komt echter als sommigen al aan het ontbijt zitten. Een Walvishaai vlak naast het schip! De ontbijtzaal stroomt leeg. Rustend net onder de oppervlakte en met een enorme vin boven water laat de Walvishaai zich prima bekijken.

Iets na het ontbijt liggen we voor anker en nog een dik uur later zijn we ingeklaard en mogen we aan land. Al snel staan de eerste mensen te wachten om overgezet te worden naar Jamestown, het enige stadje op St. Helena dat er een beetje toe doet. Na de overtocht is het een korte wandeling naar de stadspoort waar opvallend veel selfies worden gemaakt. Jamestown blijkt een leuke mix tussen een koloniaal Brits en Caraïbisch stadje. We houden het nu nog bij een kort bezoek en ook de Jacobsladder, een trap van 699 treden slaan we nog even over.

In de middag staat er nog een boottocht naar een vogelkolonie op het programma en dat levert Fairy Terns en Noddies op die dichtbij op de rotswand op het nest zitten. De St. Helenavorm van Madeirastormvogeltje is de talrijkste vogel. Zij broeden echter diep in de rotsspleten en we krijgen ze dus alleen vliegend te zien. Het is vreemd om te zien hoe ze vleermuisachtig fladderend in de grotten verdwijnen.

Morgen volgen ongetwijfeld meer Sint Helena-avonturen!

Vanaf Sint Helena,

Ies Goedbloed

Geplaatst op: 21 april 2018


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...