counter on tumblr
 

2 - Land in zicht

03-08-2021

Na drie volle dagen op zee zien we vandaag weer land! Op het eerste gezicht stelt het land niet veel voor, vier rotspunten die uit de zee omhoog steken en verder niets. Als we dichterbij komen blijken de rotsen echter stampvol te zitten met South Georgia Shags. Waarschijnlijk zo’n 40.000 exemplaren! Niet verwonderlijk dus dat deze rotspunten bekend staan als ‘Shag Rock’. Aan de shags is te merken dat het leven op deze geïsoleerde rotsen vrij saai is. Ze beschouwen onze komst duidelijk als een welkome onderbreking van de dagelijkse sleur. Veel shags vliegen een stuk met ons mee en enkelen gaan ook enige tijd op het schip zitten.

Na een klein beetje regen in de ochtend wordt het toch weer een stralende dag. Dankzij de zon zien we in de verte de eerste ijsbergen glinsteren. We komen er nu nog niet dichtbij, maar over een paar dagen op South Georgia waarschijnlijk wel.

Vroeg in de middag zien we twee Southern Bottlenose Whales, een soort die niet op elke tocht wordt gezien.

Los van de shags is het vandaag qua vogels vrij rustig. Het is daarom niet erg dat we ter voorbereiding op de komende dagen een verplichte zodiacbriefing krijgen.

Vlak voor donker doet de Ineziagroep nog een fantastische ontdekking: drie Southern Right Whales (Zuidkapers) liggen langdurig aan de oppervlakte en laten zich uitstekend bekijken. Een mooie afsluiting van 1e paasdag 2018!

Vanaf de Plancius, tussen Ushuaia en South Georgia,

Ies Goedbloed

Geplaatst op: 4 april 2018


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...