counter on tumblr
 

23 - Geen gebrek

03-08-2021

Ondanks het verwachte gebrek aan vogels staan veel vogelaars toch ruim voor het ontbijt buiten. En ook vandaag worden ze daarvoor beloond, een zwemmende jager blijkt een Zuidpooljager te zijn en een groepje Grienden komt dichtbij langs gezwommen. Ook na het ontbijt vliegen er nog meer vogels dan verwacht, overigens heeft dat ook te maken met de groep fanatiekelingen die zich weigert neer te leggen bij een ‘vrije’ dag. Onafgebroken turen zij naar de einder en ontdekken dientengevolge bijna alle leuke soorten.

Los van Bonte Sterns, Kleinste Jagers en vrij veel Vaal Stormvogeltjes levert dat vandaag ook veel cetaceans op. Verschillende groepen Grienden, een groep Pantropical Spotted Dolphins en drie Blainville’s Beaked Whales. Met talloze vliegende vissen en een enkel Portugees Oorloggschip is het dan toch een uiterst vermakelijke dag.

Voor degenen die vogelen echt bloedserieus nemen is er ‘s avonds een determinatie-avond georganiseerd. We bekijken vogelfoto’s die deze reis genomen zijn en proberen er een naam op te plakken. Zoals vaker bij zeevogels roepen sommige foto’s meer vragen op dan ze beantwoorden. Dat komt niet perse door de onkunde van de aanwezige vogelaars, maar veel meer door de enorme complexiteit van groepen als prions, diving petrels en stormvogeltjes. Dat maakt het determineren lastig, maar wel heel erg interessant, dus we vermaken ons opperbest.

Morgen hebben we een spannende dag, want dan passeren we de evenaar en het is de vraag wat Neptunus dan voor ons in gedachten heeft.

Vanaf de Plancius, tussen Ascension en de evenaar,

Ies Goedbloed

Geplaatst op: 29 april 2018


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...