counter on tumblr
 

Gisteren in de namiddag zijn we vertrokken van South Georgia. We hebben daar veel geluk gehad met het weer, want vandaag horen we dat het nu stormt op South Georgia. Als die storm eerder was gearriveerd hadden we niet alle landingen kunnen maken die we nu wel gedaan hebben.

Voor ons ligt nu de lange oversteek naar Gough, vijf dagen alleen maar zee.

De dag begint met regen, maar we hebben nog wel redelijk goed zicht. Al snel zien enkele van ons de eerste nieuwe tripsoorten langs vliegen, een prachtige White-headed Petrel en verschillende Sooty Albatrosses.

Dankzij dit vroege succes zijn de verwachtingen hoog gespannen. Helaas wordt het tegen de middag mistig en zelfs de fanatiekste vogelaars komen uiteindelijk naar binnen. Daardoor hebben we ‘s middags eindelijk echt vakantie, want hele dagen op dek staan en over zee turen gaat je niet in de koude kleren zitten!

Het personeel zorgt voor genoeg vermaak, met vandaag onder andere een lezing over Shackleton. Het is moeilijk voor te stellen dat Shackleton en zijn mannen nadat hun schip gezonken was 16 dagen in open sloepen over dezelfde ruige zee voeren!

In de avond begint de wind flink toe te nemen, hier en daar weer wat lege plekken in de eetzaal tijdens het diner.

Vanaf de Plancius, tussen South Georgia en Gough,

Ies Goedbloed

Geplaatst op: 10 april 2018


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...