counter on tumblr
 

Vannacht waaide het stevig en ook als het licht wordt staat er nog een stevige bries. Het blijkt ook nog steeds mistig te zijn, dus wellicht krijgen we nog een dag ‘vakantie’. Uiteraard gaan we toch eerst over zee kijken of er wat vliegt. Vanwege de stevige deining mogen we alleen dicht op elkaar staan naast de brug. Aanvankelijk vliegt er niets. Het is duidelijk dat vogels bij mistige omstandigheden het schip minder snel weten te vinden.

Plotseling zien we wat meer vogels bij elkaar. Een paar Black-belliei Storm-Petrels, een Grey Petrel en wat Soft-plumaged Petrels. Je zou haast denken dat er onder de oppervlakte meer aan de hand is. Dat blijkt ook inderdaad het geval te zijn, want ineens duiken er twee Orka’s op! Helaas blijft het bij twee korte waarnemingen. Zelfs van de mensen aan dek krijgt niet iedereen ze te zien. Des te knapper dat het Koen uit de Ineziagroep toch lukt om een goede foto te maken.

‘s Middags klaart het op en zwakt de wind verder af. Met 8 graden is het ook beduidend warmer dan gisteren toen het maar 2 graden was.

Met de temperatuur veranderen ook de soorten. We zien steeds minder Wandering Albatrosses en pinguïns en steeds meer Great-winged Petrels en Sooty Albatrosses.

Na het diner kijken we weer veel naar camera-schermpjes, elke avond is er veel discussie over de gefotografeerde vogels. Vooral lastige groepen als prions en diving-petrels leveren veel gespreksstof.

Gelukkig hebben we nog drie zeedagen om ons helemaal op deze groepen uit te leven!

Vanaf de Plancius, tussen South Georgia en Gough,

Ies Goedbloed

Geplaatst op: 11 april 2018


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...