counter on tumblr
 

Op 19 november vertrekken we vanuit Amsterdam. Niet alleen voor een reis naar de andere kant van de wereld, maar ook voor een reis rónd de wereld.

Samen met één reiziger vlieg ik van Schiphol naar Hong Kong, en een dag later door naar Nieuw Zeeland. Daar aangekomen zullen we (nog steeds met zijn tweeën) een paar dagen het Zuidereiland verkennen op zoek naar pinguïns, kiwi’s, Kea en de zo goed als uitgestorven Zwarte Steltkluut, voor we de andere reizigers uit de groep ontmoeten en aan boord gaan voor een toch van een week of twee die ons langs de verschillende sub-antarctische eilanden van Nieuw Zeeland en Australië voert.

Op zich al een spectaculaire bestemming, maar als je dan bedenkt dat elk eiland ook nog een paar endemische soorten heeft, soorten die enkel en alleen op dat eiland voorkomen en nergens anders ter wereld, dan voegt dat een extra dimensie toe voor vogelaars. Na afloop van de bootreis dwalen we nog een paar dagen door Nieuw Zeeland voordat we naar Hawaii vliegen, door de datumgrens heen. We komen dus een dag eerder aan dan we vertrekken…..

Aloha Hawaii: een weekje vogelen op zoek naar zeldzame en minder zeldzame vogels en zoogdieren (we mikken op wat walvissen en dolfijnen met wat geluk) voor we doorvliegen naar onze volgende bestemming: Californië…

Hier staan slechts een paar dagen tot onze beschikking, maar ik verwacht dat we ons ook hier wel zullen vermaken. Niet alleen vogels zoeken we natuurlijk, onze ogen en oren zijn ook gespitst op het vinden van een bijzonder zoogdier: de Ghost Cat.

In februari van dit jaar was ik met één van onze fotografen op verkenningsreis in Florida toen de fotograaf dit dier wel zag, maar ik het miste. Deze fout plannen we nu recht te zetten….

In alle ernst: Poema’s – de bekendere naam van Ghost Cat – zitten weliswaar in Californië, maar zijn ook daar bijzonder moeilijk te vinden. Hoewel we wel in het goede habitat zullen zitten, is de kans dat we er één zien erg klein. But that doesn’t stop us from trying!

De reis rond de wereld wordt compleet gemaakt met een vlucht van Los Angeles terug naar Amsterdam, maar ik loop nu niet alleen 5 weken vooruit, maar ook driekwart van de aardbol…

We proberen om dagelijks een blog te schrijven, maar zeker op de boot zal dat soms lastig blijken. De enige remedie om het knagende gevoel van het niet kunnen wachten op het volgende blog tegen te gaan, is om dan maar regelmatig te kijken of er updates zijn. Want updates komen er zeker, is het niet vandaag, dan wel morgen!

Vanuit het Inezia kantoor in Westerlee,

Pieter van der Luit

Geplaatst op: 19 november 2014


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...