counter on tumblr
 

Plancius Dag 1 Zaterdag 28 mei 2022

29-05-2022

Eindelijk na 2 jaar uitstel, mogen we weer op reis met de North Atlantic Odyssey richting Groenland en Spitsbergen. De deelnemers hebben er zin en om 09:30h komen de eerste deelnemers al even bij de boot kijken om daarna bij het station Vlissingen te verzamelen. Iedereen is op tijd en om 12 uur worden de paspoorten gecontroleerd om aan boord te gaan. Volgens schema verlaten we de haven van Vlissingen om 13:00h om vanaf 13:30h door de sluis van Vlissingen te gaan. Iedereen houdt het werk van de kapitein nauwkeurig in de gaten hoe hij deze boot door de krappe sluis loodst. Dit is uiteraard geen probleem voor onze Noorse kapitein en niet veel later varen we in westelijke richting de Noordzee tegemoet. Eenmaal op de Noordzee varen we in Noordwestelijke richting naar Fair Isle waar we dinsdagochtend verwachten aan te komen voor onze eerste landing.

Na de verplichtte “safety briefing” worden de eerste bekende vogelsoorten en een enkele bruinvis waargenomen. De sfeer aan boord is goed en iedereen heeft er zin om een mooie reis te gaan maken. Deze reis wordt uitgevoerd samen met onze partner Natuurpunt uit België en van de 110 passagiers komt de helft uit België en de andere helft uit Nederland.

In de middag is er de traditionele “welcomes drink” met de kapitein en hier wordt de gehele bemanning voorgesteld aan de groep. Eenmaal op de Noordzee merken we dat er toch een stevig briesje (windkracht 5 Bft) staat waardoor de eerste schommelingen van de boot merkbaar zijn. Het motto om altijd één hand voor het schip te hebben, wordt door iedereen goed opgevolgd. Buiten schijnt de zon lekker en veel mensen zijn op zoek naar de eerste zeevogels, met name Jan van Genten en Noordse Stormvogels laten zich goed zien en de soms bijzonder mooie luchten en vergezichten.

Na het diner gaan de meeste mensen nog even naar buiten om van de zon en de soms bijzonder mooie luchten en het uitzicht te genieten, alvorens we na een lange dag in slaap vallen.

Tot morgen!!


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...