counter on tumblr
 

We gaan verlengen! 

De North Atlantic Odyssey is op zijn eind. Eigenlijk niet helemaal, want er is nog een mooi vervolg rondom Longyearbyen. Inezia Tours heeft busjes verzorgd en dat komt mooi uit. Met de deelnemers van de aansluitende IJsberenspecial, die pas in de loop van de middag weer aan boord van het schip gaan, rijden we richting de hondenkennel. De Eidereenden zijn vrolijk aan het baltsen, maar hebben het voornamelijk druk met eieren rovende Kleine Jagers. Bij wat kleine poeltjes is het smullen geblazen. Drie mannen Grauwe Franjepoten sloven zich uit voor een ultiem in zomerkleed getooid vrouwtje. Uiteindelijk laten ook diverse Rosse Franjepoten zich mooi zien hier.

Bij het ringstation wordt net een Paarse Strandloper geringd voor wetenschappelijk onderzoek en krijgen we uitleg van de lokale vogelringer. De groene vlaggetjes met witte inscriptie komen we misschien in de aanstaande winter tegen op de Brouwersdam of de pier van IJmuiden.

In de middag zien we prachtige (Spitsbergen)sneeuwhoenders, worden er ansichtkaarten gekocht, door sommige het museum bezocht en kijken we naar een hybride tussen een Eider en een Koningseider.

Om 16 uur verzamelen we met de deelnemers van de IJsberenspecial weer bij de vertrouwde Plancius. Voor de meesten bekend terrein, voor twee deelnemers een nieuwe ervaring. We inspecteren onze hutten, krijgen een kennismaking met de deels nieuwe staff en voeren de safety drill uit. Na het diner wordt de eerste verre spuitwolk waargenomen op de horizon. We varen over een spannende ‘slope’ in noordwestelijke richting. Ondertussen weten we wat dat betekent; hopelijk hebben we snel weer een ontmoeting met een grote walvisachtige….

Thomas van der Es, Inezia Tours, aan boord van de Plancius

Geplaatst op: 13 juni 2016


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...