counter on tumblr
 

Vroeg in de ochtend arriveerden we in Smeerenburg. In zodiacs gaan we aan land en worden in een vogelaars- en cultuurgroep verdeeld. De vogelaarsgroep loopt rustig langs het strand en dat levert een leuke diversiteit aan soorten op. We zien o.a. Kanoet, Drieteenstrandloper, Roodkeelduiker en Koningseider; allemaal in prachtig zomerkleed. Als we terug komen bij de landingsplek zijn daar 4 nieuwsgierige Walrussen aan het foerageren. Terwijl we ze zittend op het strand fotograferen, komen ze tot op een meter of 15 afstand. Later bij het terugvaren moeten we zelfs oppassen dat ze niet geraakt worden.

We gaan weer aan boord en varen naar het Magdalena fjord, waar een paar enorme gletsjers in zee uitkomen. De expeditieleider roept ons bijeen voor een briefing. We krijgen het advies om alle kleren die we bij ons hebben aan te trekken en ons voor te bereiden op een frisse zodiaccruise.

Samen met de bemanning zorgt Ineziagids Ies ervoor dat er 2 vogelaarsboten zijn. Vogelaars en niet vogelaars willen nu eenmaal andere dingen zien tijdens een zodiaccruise. Gedurende 2 uur maken we een prachtige tocht, eerst naar een gletsjertong, vervolgens naar een groep van zo’n 45 Koningseiders en als laatste naar een enorme Kleine Alken kolonie. We hebben ze niet geteld, maar het ging zeker over tientallen duizenden vogels.

Terug op het schip sloten we de dag af met een gezellige BBQ op het achterdek. Het is onwerkelijk om hits uit de jaren 80 te horen en een polonaise te zien tegen de achtergrond van een spiegelglad fjord met daarin een foeragerende Dwergvinvis.

Vanuit Noord Spitsbergen,

Yvette Riekerk

Geplaatst op: 18 juni 2017


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...