counter on tumblr
 

Inezia Tours in tijden van Corona

Corona, Corona, Corona. Ons leven wordt al flinke tijd beheerst door Corona. Ook veel gesprekken met klanten gaan hier over. Veel klanten vragen zich af hoe het met ons persoonlijk gaat en natuurlijk hoe het met Inezia Tours gaat.

Voor ons als reisorganisatie is Corona een crisis die we niet hadden voorzien. Gezien ons werk zijn we altijd zeer flexibel en gewend om met veranderingen om te gaan, maar dit was en is toch wel van een hele andere orde.

Gelukkig heeft de Coronacrisis onze manier van werken bevestigd. Eerlijk, transparant en niet egoïstisch. Natuurlijk zijn het zware tijden. We hebben er bewust voor gekozen geen enkele reis uit te voeren. Ook geen excursies in Nederland. En ja, dat is een aderlating, want we hebben geen inkomsten meer, als sinds februari 2020 niet. Maar liever een stevige en verstandige koers dan een zwalkende en onverstandige koers. Dat is niet alleen duidelijk voor iedereen, maar ook dragen we op die manier bij aan het niet onnodig langer voortduren van deze situatie. Want hoe goed je voornemens van afstand houden op reis en het tussendoor schoonmaken van je telescoop ook zijn, als je eerlijk bent, is dat een illusie die het misschien de eerste vijf minuten van een reis of excursie volhoudt. Hoe vervelend ook, je moet op dat moment je verantwoordelijkheid als bedrijf nemen.

Redden jullie het wel? Dit wordt ons vaak gevraagd. Ja, gelukkig wel. We zijn een zeer solide bedrijf en na 15 jaar hebben we gelukkig wel wat vet op de botten om die anderhalf jaar zonder inkomsten door te komen. Het is voor ons een soort verplichte rust geweest. Die rust nemen we eerder dan gepland en het betekent natuurlijk ook dat we interen op onze reserves voor de toekomst. Dat moeten we in de toekomst inhalen. Maar we maken ons niet ongerust. We hebben de inkomsten niet nodig om overeind te blijven. Ook hebben we al onze uitstaande reizen omgeboekt in samenspraak met de klant of terugbetaald.

Vouchers? Nee, daar doen we niet aan. Dat is alleen maar de ellende vooruit schuiven. We hebben geen enkele voucher uitstaan. Bedrijven die vouchers uitgeven zitten of komen in financiële problemen, maar daar hoeft u bij ons niet bang voor te zijn.

Waar sommige van onze collega natuurreisorganisaties absurde prijzen zijn gaan vragen voor bijvoorbeeld reizen naar Costa Rica of bootreizen naar Spitsbergen, blijven we bij Inezia Tours gezonde prijzen vragen, simpelweg omdat wij geen extra geld nodig hebben om straks vouchers terug te moeten betalen aan onze klanten. Een gezond bedrijf met een gezonde boekhouding en een gezonde kijk op hoe met problemen om te gaan, dát is Inezia Tours.

De rust heeft ons ook mooie dingen gebracht. Natuurlijk hadden we meer tijd voor onze familie en vrienden, maar ook hebben we bij Inezia Tours niet stilgezeten. We hebben een tweede kantoor geopend. Ideaal voor als u ons persoonlijk wilt ontmoeten, maar niet naar Oost Groningen wilt komen. Ons nieuwe kantoor is namelijk in Lelystad, op drie minuten lopen van het treinstation.

Ook is het ons gelukt om in 2023 weer een eigen boot te charteren om van Vlissingen naar Spitsbergen te varen! En als klap op de vuurpijl hebben we een nieuwe website ontworpen. Vandaag is deze nieuwe website voor het eerst te zien en we zijn erg benieuwd wat u er van vindt!

Veel plezier bij het bekijken van alle reizen en hopelijk kunnen we snel weer met elkaar op pad, want dat is toch het fijnste wat er is.


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...