counter on tumblr
 

Kort verslag vogelreis Slowakije

Op zoek naar Spechten en Uilen in de adembenemende natuur van Slowakije -
 

Slowakije is een dun bevolkt land dat zich kenmerkt door grote diversiteit. Dit zien we terug in de verschillende habitats, zoals wetlands, bergen met uitgestrekte bossen, rivieren, puszta en graslanden. Dat zorgt voor vele soorten in flora en fauna. Prachtige bloemen in het wild en natuurlijk de daarbij behorende vlinders en libellen. Maar vooral het grote aantal verschillende soorten vogels is fantastisch!

Hoogtepunten
Het absolute hoogtepunt van deze reis was de waarneming van een Wolf. Een prachtig grote wolf, die heel goed in zijn vacht zat, weliswaar erg waakzaam was, maar zich bijna een minuut lang liet bewonderen.
Maar ook de soorten en aantallen vogels maken diepe indruk. De hoogte punten van deze reis zijn de Kleine Vliegenvanger die totaal niet schuw op 2 meter afstand zijn lied ten gehore bracht,
Withalsvliegenvanger, Sperwergrasmus, Kwartelkoning, Spechten (9 soorten) en de Uilen (5 soorten), maar ook soorten als de Sakervalk, Keizerarend, Steenarend, Schreeuwarend en het Korhoen laten zich niet onbetwist! Landschappelijk is het Spis kasteel (foto) altijd weer een fijn hoogtepunt op deze reis.

Zwaarte van de reis.
We verblijven in drie goede hotels waar heerlijk lokaal eten geserveerd wordt. Vanuit de hotels maken we dagtochten, waarbij we vaak een lunchpakket meenemen zodat we een lekkere lange dag in het veld kunnen doorbrengen. Indien mogelijk stoppen we natuurlijk onderweg voor een kop koffie!
De (mini) bus vervoert ons naar de juiste plekken zodat we elke keer maar een korte wandeling hoeven te maken. Een pad in het bos is wat stijl en soms modderig, maar met elkaar als steuntje is dit goed te doen. Samen met de lokale gids, die de goede plekken om vogels te vinden kent, gaan we op zoek.
In een relaxed tempo, bewonderen en genieten we van al het moois dat op ons pad komt zodat we optimaal kunnen genieten. Natuurlijk is er ruimte om foto’s te maken zodat je nog lang kunt nagenieten van deze prachtige reis.

Wat kunt u van ons verwachten.
Inezia Tours is een gerenommeerd bedrijf dat grote ervaring in de afgelopen 15 jaar heeft opgebouwd. Zij werkt met ervaren Nederlandse gidsen en waar nodig met lokale gidsen die de beste locaties ter plaatse weten te vinden.
Reizen is niet afzien. We maken gebruik van goede hotels of pensions waar heerlijke, vaak streekgebonden maaltijden worden geserveerd.
We reizen in comfortabele (mini) bussen en vooral in kleine groepen. Doorgaans 8 personen, bij sommige reizen met maximaal 14 personen.

Benieuwd geworden? Kijk bij de uitgebreide reisbeschrijving en vaak ook een uitgebreid reisverslag bij deze reis.
https://inezia.customerr.nl/reizen/bekijken/spechten-uilen-en-roofvogels-in-centraal-europa/26
U kunt natuurlijk altijd even bellen of mailen als u informatie over deze reis wilt hebben.

 


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...