counter on tumblr
 

2 - Koffers pakken

17-07-2021

Nog zes nachtjes slapen en ons Spitsbergenavontuur gaat beginnen! Net als alle andere deelnemers hebben we er ontzettend veel zin in. Al een aantal dagen verzamelen we spullen die mee moeten. Mijn werkkamer verandert zachtjes aan in een opslagdepot dat bij Fjällräven of The North Face niet zou misstaan. Nuttige en logische attributen, zoals regenbroek, wind- en waterdichte jas (gisteren nog onder de douche gecheckt), waterdichte wandelschoenen (gecontroleerd in een bak met water) en een driedubbel gevoerde muts. Ook wat minder voor de hand liggende artikelen, zoals een zaklamp (het blijft er 24 uur per etmaal licht), zwembroek (je weet maar nooit) en blanco A3-papier (voor mededelingen aan boord).

De stapel is nu nog ruim een meter hoog, maar dreigt met het uur te groeien. Er zullen keuzes gemaakt moeten worden. Gaan we voor twee of drie truien; welke broeken nemen we mee en laten we de pantoffels thuis of toch niet?

Wat zeker mee gaat: het reis-scrabble (dat nooit ontbreekt), gorillapod (klein handzaam statiefje) en de buff. U weet wel, zo’n nieuwerwets modeding dat fungeert als shawl, muts, hoofddoek enzovoorts. Het lijkt het meest op een kniekous zonder voet. Je trekt hem over je hoofd en met wat handigheid knoop of draai je hem op 18 verschillende manieren op, over en onder je hoofd. Ik heb hoge verwachtingen van de buff, hoop alleen dat hij niet voor mijn ogen gedraaid zit als de eerste Jan van Genten langs vliegen.

Vanuit Bunnik, 52° 4′ 3″ Noorden, 5° 12′ 3″ Oosten

Hans Peeters

Geplaatst op: 19 mei 2015


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...