counter on tumblr
 

Hansweert, 06.00 uur. Het is een drukte vanjewelste in het relatief rustige haventje van Hansweert. Van alle kanten rijden auto’s af en aan, stappen reizigers uit en wordt bagage uitgeladen. Op de kade, nog wat onwennig en bepaald niet uitgeslapen schudden we handen. Langzaamaan verdwijnen steeds meer koffers, tassen en reizigers aan boord. De vaste wal oogt steeds ordentelijker, terwijl de ‘georganiseerde’ chaos zich verplaatst naar de ingewanden van ons schip. De Vogelbeschermingsvlag wappert enthousiast op de boeg van de Ortelius. We zijn klaar voor vertrek!

Na intens afscheid genomen te hebben van geliefden, vrienden, Alexandra en Pieter van Inezia Tours gaan de trossen los en zijn we vertrokken!

Het zonnetje komt er voorzichtig door en de eerste soorten worden op de Westerschelde genoteerd. Tientallen Rosse Grutto’s, Bonte Strandlopers en Zilverplevieren trekken aan ons voorbij. Langs de rand zwaait een Lepelaar druk met zijn snavel door het water. Onze eerste en misschien wel de laatste tijdens deze reis. Goed voor de soortenlijst dus. Ondertussen oefenen we hoe de reddingsvesten om moeten en hoe we zo snel en efficiënt mogelijk de reddingssloepen bereiken. De hele dag lopen we nog wat verdwaasd rond op zoek naar het restaurant, de lezingenzaal, bar of eigen hut. Morgen gaat dit beter.

Aan het eind van de dag heffen we het glas met de kapitein, die ons welkom heet. Zowel de bemanning als de maaltijden beloven veel goeds. En de broeksriem moet nu al een gaatje losser…

Vanaf de Ortelius, 52° 39′ 4″ Noorden, 02° 39′ 3″ Oosten

Hans Peeters

Geplaatst op: 26 mei 2015


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...