counter on tumblr
 

Poolreizen voor beginners

Bij Inezia Tours staan verschillende poolreizen op onze website. Reizen naar Spitsbergen en reizen naar Antarctica. Een poolreis is geen gewone reis, een reis naar de poolgebieden is een reis die de meeste mensen maar één of twee keer in hun leven maken. Wat kun je verwachten al je zo'n reis boekt? In dit blog geven we antwoorden op veelgestelde vragen over poolreizen. Poolreizen voor beginners dus.

Waar kun je een poolreis doen?
Vaak denken mensen meteen aan reizen naar de Noordpool of reizen naar de Zuidpool, maar in werkelijkheid vormen de Noord- en Zuidpool maar een fractie van de poolreizen. De meeste poolreizen op het noordelijk halfrond gaan naar Spitsbergen, Groenland en soms naar Franz Josefs Land, Arctisch Canada en Arctisch Rusland.
Poolreizen op het zuidelijk halfrond gaan vrijwel allemaal naar het Antarctisch Schiereiland; dat stukje Antarctica dat op de wereldkaart zo duidelijk richting Argentinië uitsteekt. De meeste Antarcticareizen vertrekken dan ook vanuit Ushuaia in het zuiden van Argentinië, al zijn er ook reizen die vanuit Chili of vanuit Nieuw Zeeland naar Antarctica vertrekken. Behalve het Antarctisch Schiereiland zijn bijvoorbeeld South Georgia, de Falkland Eilanden, Macquarie Island en de Subantarctische Eilanden van Nieuw Zeeland bekende bestemmingen op het zuidelijk halfrond.

Voor de mensen die het beste van beide werelden willen zien zijn er zelfs reizen die van de ene kant van Antarctica naar de andere kant van Antarctica varen tijdens een ruim 30 dagen durende cruise.

Vrijwel alle poolreizen worden namelijk per boot uitgevoerd. Het uitgangspunt tijdens de cruises is genieten van prachtige natuur en wildlife en het bezoeken van de ongerepte poolgebieden. Tijdens alle reizen gaan we dan ook meerdere malen aan land of maken we een zodiaccruise tussen het poolijs (een zodiac is een kleine rubberboot waarmee u van het schip aan land gaat). Op sommige afvaarten zijn ook helikoptervluchten inbegrepen of zijn er ook andere activiteiten als kamperen, foto workshops, kayakken of duiken mogelijk.

Om deel te nemen aan onze reizen heeft u geen speciale dure kleding nodig, de kleren die u 's winters thuis draagt zijn vaak voldoende. Het kan soms wel koud zijn, maar niet zo koud als u waarschijnlijk zou verwachten. Wij plannen onze reizen in periodes waarin de zon ook regelmatig schijnt, waardoor de temperatuur soms ruim boven de 0 graden uitkomt!

Voor wie is een poolreis?
Door onze jarenlange ervaring met expeditiecruises weten wij dat het antwoord op deze vraag eenvoudig is: VRIJWEL IEDEREEN kan met één van onze poolreizen mee. Onze jongste poolreiziger was 7 jaar oud en onze oudste poolreiziger 88 jaar en beiden hebben de reis van hun leven gehad...

Aan boord bestaat het reisgezelschap uit een gevarieerde groep reizigers. Veel deelnemers zijn tussen de 45 en 65 jaar, maar u zult vaak ook oudere en jongere deelnemers van verschillende nationaliteit aan boord treffen.

Een gemiddelde conditie is meer dan voldoende om deel te nemen aan onze cruises. Er is altijd een dokter fulltime aan boord en het schip heeft een apotheek met een voorraad van de meest gangbare medicijnen.

Aan boord verblijft u in comfortabele hutten, vrijwel altijd met zeezicht. De voorzieningen aan boord variëren per schip, maar op elke reis zijn er gratis lezingen door ervaren en professionele begeleiders die over hun specialiteit vertellen, of dat nu de historie van het gebied is, wildlife, vogels, geologie etc. Ook zijn op elke reis alle maaltijden altijd inbegrepen. Hierbij kan met verschillende diëten rekening worden gehouden, waaronder vegetarisch en glutenvrij.

De voertaal aan boord is veelal Engels. Als u liever een Nederlandstalige poolreis wilt, is het goed om te weten dat wij elk jaar één of meerdere keren een poolreis uitvoeren die volledig Nederlandstalig is, zoals bijvoorbeeld onze eigen Inezia Tours North Atlantic Odyssey van Vlissingen naar Spitsbergen. Ook heeft Inezia Tours op verschillende poolreizen regelmatig een eigen, Nederlandstalige reisbegeleider aan boord. De voertaal op deze reizen is weliswaar Engels, maar de ervaren begeleider van Inezia Tours reist dan met u mee en kan alle informatie aan boord in het Nederlands aan u geven.

Hoe en waar boekt u het beste een poolreis?
Het antwoord op die vraag is eenvoudig: bij Inezia Tours.

Wij verzorgen graag uw comfortabele pooldroomreis. Ons team van ervaren deskundigen zorgt dat u thuis komt met herinneringen die een leven lang blijven. Wij hebben persoonlijke ervaring in alle poolgebieden en Inezia Tours eigenaar Pieter van der Luit geldt zelfs als autoriteit op het gebied van poolreizen en kan zo'n beetje elke vraag over een poolreis die u heeft beantwoorden.

Het enige wat u hoeft te doen is contact opnemen met Inezia Tours. Wij beantwoorden al uw vragen en verzorgen graag uw boeking. We verzorgen niet alleen uw bootreis, maar desgewenst ook alle andere zaken voor een volledig verzorgde reis zoals verzekeringen, vliegtickets, hotelovernachtingen of zelfs een nieuwe verrekijker.

Boeken kunt u telefonisch doen, maar ook via onze website, en op afspraak komen we ook graag bij u thuis om de mogelijkheden voor een poolreis te bespreken.

Staat uw reis er niet bij of reist u liever in een periode de vermeld staat op onze website? Weet dan dat de poolreizen die op onze website vermeld staan slechts een beperkt aantal voorbeeldreizen zijn. Met jaarlijks bijna 300 poolreizen kan Inezia Tours ook úw droomreis verzorgen en nemen we u mee naar de mooiste en meest ongerepte gebieden ter wereld waar u elke dag intens geniet van imposante natuur en wildlife.


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...