counter on tumblr
 

Orca's tussen de ijsschotsen

01-02-2023

Gisteren hebben we een prachtige dag beleefd, met de helikopter een prachtige vlucht gemaakt over het ijsplateau van ca 800 km en ca 25 m hoog ,dat in de Ross sea ligt.

Van boven af hebben we de grote scheuren in het ijs gezien en ook tussen de ijsschotsen zagen we Orca´s zwemmen. Van fantastische uitzichten vanwege het heldere weer met veel zon genoten.

Zo´n helikopter dag duurt de hele dag om dat we met groepjes van 5 een vlucht kunnen maken. Aan het eind van de dag voeren we langzaam tussen de ijsschotsen door.

Daar zagen we heel veel Adelie Pinguïns in het water, ze springen als pingpongballetjes uit het water, heel erg grappig.

Verder ook heel veel Minky whales gezien, kortom het was geweldig, tot laat in de avond want de zon gaat hier niet onder.

Onder tussen hebben we een dag ingeleverd en leven we nu op Nieuw Zeeland tijd.

Sinds vanmorgen liggen we stil en vast aan touwen in het pakijs in plaats van aan het anker. De zon schijnt en hebben we alweer een helikopter dag nu naar Dry Valley.

Dat is de enige plek op Antarctica waar geen sneeuw ligt maar het wel vriest.

We genieten volop en volgens de gidsen hebben ze nog nooit zo´n goede trip gehad wat alles te maken heeft met het goede weer.

 

Groeten van af het prachtige tafereel op het pakijs, Margriet, Tos en Ellen


Reacties

add
 • Mirjam zegt: 06-02-2023 om 08:25

  Wauw!

 • Dorien zegt: 05-02-2023 om 21:28

  Jeetje Ellen, wat zul jij genieten gezien de prachtige verhalen die ik tot nu toe gelezen heb. Wat een bijzondere ervaringen , weersomstandigheden en waarnemingen, o. a. orka’s, keizerpinguins …… je hebt er even op moeten wachten maar dit pakt niemand je meer af. Nog even lekker genieten van al die mooie momenten. πŸ‘‹πŸ’‹πŸ‘‹

 • Kees zegt: 03-02-2023 om 17:43

  Wat een geweldige verhalen allemaal, en moeilijk voor te stellen hoe mooi het daar moet zijn !

 • Kirsten zegt: 03-02-2023 om 04:01

  Indrukwekkend!

 • Annemiek zegt: 01-02-2023 om 16:02

  Tjonge wat geweldig klinkt dat. Ik leer allemaal nieuwe diersoorten kennen. Lang leve Google. Veel plezier nog. Tos, ik kan niet wachten op een foto's.

 • Margriet zegt: 01-02-2023 om 15:08

  Fijn dat het weer jullie zo goed gezind is. Nog goede verdere reis gewenst.