counter on tumblr
 

Ross Sea Odyssey

14-02-2023

Na 4 zeedagen waarvan 2 met harde wind en sneeuw en 2 dagen dat we weer naar buiten mochten, was dat heerlijk, genoten van

de vele vogels en om lekker buiten te zijn, ook al was het koud.

Onderweg hebben we de Balleny eilanden in de mist net kunnen waarnemen, met mooie rots formaties.

Vervolgens kwamen we in de buurt van de Macquarie eilanden en werden we verrast met vele nieuwsgierige en kwetterende Koningspinguïns. Later hebben we op één dag 2 zodiac cruises gemaakt wederom met mooi weer en heel veel gezien zoals de Gentoo en de Rockhopper , Zeeolifanten, Pelsrobben en Reuzen stormvogels.

De volgende dag hadden we weer een zee dag op weg naar Campbell eiland, ook daar mooie zodiac cruises gemaakt en heel veel kunnen zien. O.a. Zeeleeuwen, Pels robben en Albatrossen.

S´middags hebben we een prachtige wandeling, over een smal pad, over de heuvels van het eiland gemaakt waar we broedende Albatrossen hebben gezien.

In de mist  terug gelopen en drijfnat en moe weer aan boord gekomen.

Nu onderweg naar Auckland eiland voor alweer een zodiac cruise langs de kust.

Daarna varen we door, via de Snears eilanden, naar de eindbestemming Bluff.

 

Groeten van Margriet, Tos en Ellen


Reacties

add
 • Anne-Ruth zegt: 26-02-2023 om 09:12

  Wat een bijzondere reis. Ik hoop veel foto's en filmpjes te zien. Geniet ervan

 • anneke schuitema zegt: 16-02-2023 om 21:32

  Genoten van de verslagen op deze blog en op deze manier een stukje meegereisd. Goede vaart en een veilige aankomst Margriet, Tos en Ellen. Groeten Anneke

 • Rein Beentjes zegt: 16-02-2023 om 10:12

  Gelukkig via Gerard Span toch nog de link gekregen om je te volgen, Ellen..... En vanmorgen met open mond alle verslagen zitten lezen. Wat een reis, wat een ervaring, wat een bofferd, dat het eindelijk is gelukt. Ik zal alvast een avond bij de Vogelwacht voor je reserveren. We kunnen niet wachten!! Veel plezier nog

 • inezia tours.nl zegt: 15-02-2023 om 10:39

  wat mooi om jullie reiservaringen mee te maken op afstand . Nog een week Tos en dan gaan we via jouw eigen beelden en verhalen nagenieten! Ali.

 • Annemiek zegt: 14-02-2023 om 21:14

  Gelukkig weer wat berichten van jullie. Het schip werd niet ge├╝pdatet. Dus was wel even spannend of jullie oke waren. Maar gelukkig lees ik mooie belevenissen. Goede reis verder.