counter on tumblr
 

Na een korte vlucht van een uur of drie, landen we midden in de nacht in Moskou. Onze vlucht naar PK vertrekt pas over 11 uur, dus we hebben een hotel geboekt om een paar uurtjes slaap te pakken. Plan is om vlak voor de check-out tijd (12 uur) even de stad in te gaan en naar het Rode Plein en het Kremlin te gaan, terug naar het hotel te gaan, onze koffers ophalen en dan gaan inchecken voor de vlucht.

De vorige keer dat ik in Rusland was kostte het uren om langs de douane te komen, dus enigszins gespannen lopen we richting de wachtrij om Rusland in te mogen. Gelukkig blijkt de rij erg kort en zijn we 10 minuten later door de douane heen. Koffers opgehaald en naar het meeting point voor de shuttle bus naar het hotel. De bus rijdt ’s nachts twee keer per uur, maar we hebben geluk, na vijf minuten kunnen we al instappen. Was achteraf misschien niet eens nodig geweest, want binnen twee minuten waren we al bij het hotel.

Omdat we zo laat aankwamen had men, ondanks het feit dat ik gemeld had een late arrival te zijn, de kamer al weggegeven en moest er een andere kamer gevonden worden, maar dat bleek vrij eenvoudig. De jongen achter de balie vertelde ons dat de check-out tijd geen 12 uur was maar 2 uur in de middag. Dat verandert de zaak natuurlijk. We besluiten Moskou Moskou te laten en tot half twee te slapen, zowaar een volledige “nacht” slapen.

We vertrekken van een andere terminal op dit toch flink grote vliegveld, en de rit ernaartoe blijkt inderdaad veel langer te duren dat de rit naar het hotel eerder vannacht. Na 7 minuten worden we voor de terminal afgezet. Alles gaat hier vrij efficiënt en men is erg vriendelijk, maar vriendelijk op de Russische manier: de glimlach moet je er zelf bij denken….

Inmiddels zitten we te wachten op onze vlucht naar PK, wat trouwens de langste binnenlandse vlucht ter wereld schijnt te zijn, een uur of negen vliegen.

Volgens schema komen we om een uur of 10 lokale tijd in PK aan, maar dan hebben we al wel 7 tijdzones doorkruist, dus is het rond middernacht Moskoutijd.

Vanuit Moskou, 55°58′ Noorderbreedte, 37°24′ Oosterlengte,

Pieter van der Luit

Geplaatst op: 23 mei 2012


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...