counter on tumblr
 

5 - De groep compleet

03-07-2021

Na een lange nacht slapen zitten we vanochtend om half acht aan het ontbijt. Nu zijn het alleen nog Jan en ik, maar over een paar uur moet de groep helemaal compleet zijn met de aankomst van tweede gids met nog vier reizigers. Als het goed is, staat er om half 9 een taxi klaar voor me, maar na wat tevergeefs wachten ga ik weer naar binnen om het even na te vragen. Bij binnenkomst roept de dame achter de balie mijn naam door de lobby, er is telefoon voor me: de lokale agent belt om te zeggen dat er zo een bus komt die me naar het vliegveld zal brengen.

De bus komt inderdaad, vol met mensen die vandaag van de boot zijn afgekomen. Zij hebben een Sea Otter Survey gedaan en hebben meer dan 2000 Zeeotters gezien, dat is goed nieuws natuurlijk! De gids in de bus neemt echter nogal de tijd om mensen te helpen met inchecken en we vertrekken dan ook veel te laat richting het vliegveld. Daar eenmaal aangekomen blijkt de vlucht ook nog eens te vroeg te zijn aangekomen en er is dan ook niemand van de Inezia groep te zien….

Na wat heen en weer bellen blijkt de bus met de rest net buiten de slagbomen staat te wachten en we hebben elkaar dan ook snel gevonden. Ook zij hebben een zeer goede reis gehad met Aeroflot en zijn min of meer uitgerust aangekomen.

Na aankomst in het hotel gaan we meteen het lokale park in om te vogelen. Wederom veel Ringmussen, drie soorten Kwikstaarten (Witte, Gele en Grote Gele) en Siberische Boompiepers, maar nu ook hier Oriental Greenfinches en Slaty-backed Gulls. Een Drieteenspecht is een fijne kers op de taart, het is een soort die niet al te makkelijk te vinden is over het algemeen.

We sluiten de wandeling af met een paartje Bosgorzen en lunchen in het hotel waar de groep zich opsplitst, sommigen gaan even een uurtje slapen of de stad in, ik werk wat en Jan gaat met onze fotograaf wat fotograferen in het park. Jan is inmiddels helemaal gewend aan deze tijdzone en houdt het wat langer vol dan fotograaf nummer 2.

Als Jan terugkomt, blijkt dat hij goede zaken gedaan heeft met het vinden van de eerste (en hopelijk niet de enige) Roodkeelnachtegaal van de reis op een drassig stukje toendra achter het park.

Voor morgen proberen we een excursie naar de plak van de Vale Lijster te organiseren en voor nu is het wachten op het gezamenlijke diner van vanavond.

Morgen aan boord, dan begint de reis echt!

Vanuit Petropavlovsk-Kamchatkiy, 53°01′ Noorderbreedte, 158°39′ Oosterlengte,

Pieter van der Luit

Geplaatst op: 26 mei 2012


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...