counter on tumblr
 

Wat is AECO?

Bij onze expeditiereizen ziet u wel eens staan, inclusief AECO fee en overige belastingen. Maar wat betekent dit eigenlijk?
AECO staat voor The Association of Arctic Expedition Cruise Operators. Deze organisatie werd opgericht in 2003 en zet zich in voor het beheer van verantwoord, milieuvriendelijk en veilig toerisme in het noordpoolgebied en streeft ernaar de hoogst mogelijke operationele normen te stellen. Het geografische bereik van de organisatie is het Noordpoolgebied ten noorden van 60 graden noorderbreedte. De kerngebieden zijn Spitsbergen, Jan Mayen, Groenland, Arctic Canada, het Russian Arctic National Park en IJsland. U zult deze zinsnede dus enkel zien staan bij dez egebieden en niet bijvoorbeeld bij onze reizen naar Antarctica en South Georgia.

AECO-leden zijn verplicht te handelen in overeenstemming met nationale en internationale wet- en regelgeving en zijn bovendien overeengekomen om daarnaast vrijwillig een uitgebreide reeks richtlijnen te volgen om ervoor te zorgen dat activiteiten in overeenstemming zijn met de doelstellingen AECO, waaronder een aantal locatiespecifieke richtlijnen en richtlijnen voor bezoekers van het noordpoolgebied. Maar ook zijn er richtlijnen om te kunnen helpen met het opruimen van plastic afval. Zo bieden we jaarlijks "clean up" reizen naar Spitsbergen aan waarbij al het zwerfplastic op de stranden handmatig wordt opgeraapt.
Het mag voor zich spreken dat Inezia Tours enkel reizen aanbiedt die worden uitgevoerd door AECO leden en dus werken volgens de AECO richtlijnen.

 


Reacties

add
Er zijn nog geen reacties op deze blog...