• Reisbegeleider
  • Natuurfotograaf

Pieter de Vries

Hij raakte op zeer jeugdige leeftijd in de ban van de schoonheid van de natuur. Op de lagere school tekende en schilderde hij al landschappen, bloemen en planten. Geïnspireerd door de biologielessen op de middelbare school werden deze onderwerpen uitgebreid met dieren en hun kenmerkende biotoop. Aan zijn brede interesse in de natuur werd een eenvoudige camera toegevoegd om tijdens fietstochten in Nederland, Engeland, Duitsland en Denemarken landschappen, flora en fauna vast te leggen.

In militaire dienst kwam een uitgebreide camera uitrusting binnen zijn bereik. Gevolgd door reizen naar Tunesië, Tsjechië, Slowakije, Kenia, de Noordkaap, Thailand, Indonesië, Mexico en Florida ontwikkelde zijn passie voor natuurfotografie zich in hoog tempo. Als gedreven all-round natuurfotograaf specialiseerde hij zich in de veelzijdigheid en natuurlijke schoonheid op bestemmingen als Spitsbergen, Jan Mayen, Costa Rica en Kamchatka. Leren oog te hebben voor details die anderen niet zouden opvallen. Meer willen zien en daardoor meer beleven van de natuur op locatie. Van zonsopkomst tot zonsondergang.

Het zien, beleven en met respect genieten van de schoonheid van de natuur in alle facetten en deze op zowel registratieve als kunstzinnige fotografie met zijn eigen stijl van fotograferen vast te leggen, is Pieters fascinerende kijk op natuurfotografie. Die rijke ervaringen deelt hij graag met anderen. Als reisbegeleider alsook tijdens fotoworkshops en cursussen draagt Pieter zijn passie voor verantwoorde natuurfotografie met veel enthousiasme uit.

Voor Inezia Tours begeleidt Pieter o.a. fotografiereizen naar het Bayerischer Wald, Polen en Costa Rica.

Gerelateerde reizen

Op reis met Pieter

Alle reizen met Pieter
Alle reizen met Pieter