counter on tumblr

Beren, wolven en veelvraat in Finland

6-daagse fotoavontuur vanuit hutten

6 dagen vanaf

€ 1.795

Vertrekdatum

14 mei 2022

Hoogtepunten

 • Oog in oog met imposante Bruine Beren
 • Korhoen en Auerhoen
 • Kans op Veelvraat en Wolven
 • Pestvogels, Goudvinken, Wulpen en meer

Is deze reis iets voor mij?

 • Elke middag naar de fotohut op wacht voor de beren, hoenen, veelvraat en wolven
 • Overdag op pad om kleinere vogelsoorten te zien en fotograferen
 • Een kleine groep van maximaal 8 personen

Reisverslagen en reviews

Reisbegeleider
Pascal Jonckers

Reis in het kort

Het grensgebied tussen Rusland en Finland is jarenlang niet toegankelijk geweest voor toeristen. Nog steeds is het alleen toegestaan hier te komen met een speciale vergunning en met name de grote, schuwe zoogdieren profiteren van deze rust; Bruine Beren, Veelvraten en Wolven komen hier nog in behoorlijke aantallen voor.

De nacht brengen we door in speciaal gebouwde schuilhutten waarvandaan we een zeer goede kans hebben op het zien van deze bijzondere dieren. Er zijn bedden en stoelen in de hut en ook aan een toilet is gedacht.

Door de noordelijke ligging van het gebied is er lange tijd genoeg licht voor het maken van foto's.

N.B.: hoewel deze reis als fotografiereis vermeld staat, is het zonder meer mogelijk voor mensen die niet fotograferen om mee te gaan. Het zien van deze enorme dieren op korte afstand is voor iedere natuurliefhebber een fantastische ervaring!

 

Dagbeschrijvingen

 • Dag 1

  Vlucht van Nederland naar Finland

 • Van Amsterdam vliegen we, via Helsinki, naar Kajaani in Finland. Na aankomst in Kajaani worden we opgewacht door onze lokale gids die met ons naar het oosten rijdt, richting het grensgebied met Rusland. We verblijven in een oud grensstation dat is omgebouwd tot lodge voor bezoekende toeristen, vlakbij het meer van Viiksimo. We overnachten in een tweepersoonskamer met gedeelde faciliteiten. De kamer is (tegen een toeslag) ook voor éénpersoons gebruik geschikt.

 • Dag 2 - 5

  Hutfotografie en verkennen omgeving

 • Na het ontbijt kan een ieder het gebied om en rond het verblijf verkennen. Soorten die je kan tegenkomen/fotograferen zijn Goudvink, Keep, Blauwstaart, Pestvogel en andere echte Taigasoorten. Rond 3 uur volgt het diner en om 4 uur gaan we naar de schuilhut voor de Beren, Wolven en Veelvraat. Op de andere dagen ga je om 7 uur naar de schuilhutten voor de Auerhoen en om 4 uur 's nachts naar de schuilhutten voor de Korhoen. Het eerste gedeelte rijden we met de auto, maar de laatste 100 meter leggen we te voet af om de dieren niet af te schrikken. Er bestaat ook een mogelijkheid om dezelfde hut meerdere keren te bezoeken (in overleg). De nachten brengen we door in de schuilhut in afwachting van de dieren die zich die nacht laten zien. Er staan bedden in de schuilhut en als u de ogen even wilt sluiten is dat geen probleem. De gids houdt ons op de hoogte als er dieren in de buurt zijn en gedurende de nacht verzorgt hij ook de versnaperingen als u trek krijgt. In de ochtend gaan we terug naar de lodge. Als u wilt kunt u gaan slapen, maar u kunt er ook voor kiezen om de prachtige omgeving van de lodge te verkennen. Rond 3 uur volgt het diner en om 5 uur gaan we weer naar de schuilhut, in afwachting van meer bijzondere waarnemingen.

 • Dag 6

  Terugvlucht naar Nederland

 • Aan het einde van de vierde nacht in de schuilhut keren we terug naar de lodge waar we, afhankelijk van het tijdstip van onze terugvlucht, nog wat kunnen uitrusten. In de loop van de dag volgt dan de transfer naar de luchthaven van Kajaani en de terugvlucht naar Amsterdam. Tijdens deze reis richten we ons vooral op het zien van beren, waarvoor dit een zeer goede tijd is. Daarnaast komen er in dit gebied ook andere dieren voor: Veelvraat, Wolf, Rendier, Eland, Auerhoen, Korhoen en Steenarend worden allemaal regelmatig gezien vanuit de schuilhutten.

 
 

Praktische informatie

Finland - Beren, wolven en veelvraat in Finland
6 dagen | 14 mei 2022 - 19 mei 2022

Inclusief

 • Vlucht en luchthavenbelasting
 • CO2 compensatie van uw reis
 • Vervoer ter plaatse
 • Alle overnachtingen
 • Alle maaltijden
 • Gebruik van de fotohutten
 • Reisbegeleiding door een Nederlandstalige natuurfotograaf
 • Alle toegangsgelden

Exclusief

 • (Reis)verzekering
 • Drankjes en andere uitgaven van persoonlijke aard
 • Klantbijdrage garantiefonds GGTO € 7,50 p.p.
 • Boekingskosten
 • Toeslag gebruik éénpersoonskamer € 195,-


Praktische informatie

Hotel
We verblijven in een oud grensstation dat is omgebouwd tot lodge voor bezoekende toeristen, vlakbij het meer van Viiksimo. We overnachten in een tweepersoonskamer met gedeelde faciliteiten. De kamer is (tegen een toeslag) ook voor éénpersoons gebruik geschikt.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldig paspoort óf een geldige Europese identiteitskaart. Een visum is niet nodig.

Medische Indicatie
Inentingen zijn niet verplicht voor Finland.

Tijdsverschil
In Finland is het tijdens uw reis 1 uur later dan in Nederland en België.

Temperatuur
Het klimaat is een gematigd zeeklimaat. Dit betekent dat de verschillen tussen zomer en winter goed merkbaar zijn, maar de temperaturen niet extreem. Tijdens ons bezoek liggen de voorspellingen tussen de 3 graden minimaal en 15 graden maximaal. Ook is de kans op een bui reëel.

Kleding
Gezien onze reistijd raden we het gebruik van verschillende laagjes kleding (bijvoorbeeld fleece) aan. Hierdoor kunt u uw kleding aanpassen aan de temperatuur. Sommige mensen vinden ook het gebruik van een sjaal, muts en bijvoorbeeld vingerloze handschoenen prettig in deze tijd van het jaar. Vergeet ook uw regenkleding niet. Goede wandelschoenen zijn een aanrader. Sommige van de pro-fotohutten staan in een zeer drassig gebied en om daar te komen is het verstandig om rubber laarzen mee te nemen!

Uitrusting
In de hutten zijn slaapzakken aanwezig mocht u 's nachts even willen slapen. U hoeft zelf geen slaapzak mee te nemen, maar als u liever uw eigen slaapzak gebruikt, is dat uiteraard ook mogelijk.
Het is niet nodig om een volledig statief mee te nemen in de hut. Er is een mechanisme aanwezig waarop u DE KOP van het statief kunt schroeven. Voor wandelingen kan het wel aan te raden zijn uw statief mee te nemen.
Met name in juni en begin juli zijn er veel muggen. Maar ook nu kunt u er tijdens wandelingen last van hebben. Neemt u daarom voor de zekerheid anti-muggenmiddelen mee en lange broek en kleding met lange mouwen voor tijdens het
wandelen in het gebied.

Telecommunicatie
Internationaal toegangsnummer voor Finland: 00358
Vanuit Nederland en België naar Finland: 00 - 358 – netnummer zonder nul – abonneenummer.
Vanuit Finland naar Nederland: 0031 - netnummer zonder nul – abonneenummer.
Vanuit Finland naar België: 0032 – netnummer zonder nul – abonneenummer.
Mobiel bellen is vrijwel overal mogelijk. Informeer voor vertrek bij uw provider naar de mogelijkheden en kosten.

Elektriciteit
De netspanning en frequentie zijn in Finland hetzelfde als in Nederland. U kunt dus al uw elektrische apparaten gebruiken.
Ook zijn de stopcontacten gelijksoortig als in Nederland en België. U heeft dus geen verloopstekker of wereldstekker nodig.

Taal
Zowel Fins als Zweeds zijn een officiële taal in Finland.

Geld en geldzaken
In Finland wordt betaald met de Euro. U kunt eventueel in Finland bij de geldautomaat Euro's pinnen. Denkt u er wel aan uw
bankpasje te activeren voor gebruik in het buitenland.

Inklappen
€ 1.795 per persoon
Boek deze reis
 

Waarom Inezia Tours?

Vogelreizen, natuurreizen, fotoreizen en poolreizen. Dat is wat Inezia Tours al bijna 15 jaar verzorgt naar alle zeven continenten van de wereld. Met Met groepsreizen, maar ook met op maat gemaakte reizen en expeditiecruises. Wat al deze reizen gemeen hebben is dat we ons hart in onze reizen leggen, niet alleen bij het uitzétten van onze reizen, maar ook bij het uitvóeren van onze reizen.

Wat wij willen, zijn mooie en verantwoorde reizen en fijn contact met onze klanten. Kwaliteit boven kwantiteit. Hoewel we niet de ambitie hebben om het grootste bedrijf van Nederland of de Benelux te zijn, is Inezia Tours wel de grootste natuurreisorganisatie van de Benelux geworden. Toch heeft u bij ons altijd persoonlijk contact met iemand die u kent. Ook de begeleiding van onze reizen is persoonlijk en deskundig. We zoeken namelijk diezelfde instelling en passie in onze reisbegeleiders en onze lokale partners.
Door bewust “klein” te blijven kunnen we de kwaliteit leveren die we belangrijk vinden en tegelijk houden we de kosten laag. Onze reizen zijn dan ook zéér scherp geprijsd in vergelijking met andere aanbieders. Vertrouwd én voordelig dus.

Vele klanten hebben de weg naar Inezia Tours al gevonden en zijn niet meer weggegaan. Het percentage terugkerende klanten is ruim 90% bij Inezia Tours. Daarmee is het voor ons duidelijk dat onze manier van werken en onze reizen enorm aanspreken.
Bent u ook nieuwsgierig geworden? Laat u inspireren door onze website met reisinspiraties of kom kennismaken op één van onze kantoren (in Groningen en Flevoland), op een beurs of tijdens één van de lezingen over onze reizen.

Beren in Finland 2012

Na al het scheepsgeweld in de eerdere blogs is het nu tijd v...

Blog bekijken

North Atlantic Odyssey 2014

Dit jaar vertrekken we begin juni vanuit Hansweert in Zeelan...

Blog bekijken

Polar Bear Special 2015

Ook dit jaar hebben we, na afloop van de North Atlantic Odys...

Blog bekijken

North Atlantic Odyssey 2017 - Ortelius

Ook dit jaar reizen we weer met twee verschillende schepen v...

Blog bekijken