counter on tumblr

De grote roofdieren van Europa

Natuurreis naar Estland

8 dagen vanaf

€ 2.275

Vertrekdatum

1 oktober 2023

Hoogtepunten

 • Kans op het zien van één van de schuwste katachtigen ter wereld!!
 • Goede kans op waarnemen en mogelijk fotograferen van 4 bijzondere zoogdieren in Europa! (Lynx, Bruine Beer, Wolf en Eland)
 • Diverse mooie vogelsoorten waaronder Dwerg-, en Oeraluil, Grijskop-, Drieteen- en Witrugspecht, Hazel-en Auerhoen
 • Verblijf van één nacht in een fotografiehut met goede kans op Bruine Beer en Eland

Is deze reis iets voor mij?

 • U bent dol op de natuur en in het bijzonder op zoogdieren
 • U bent een ervaren natuurreiziger met een normale fysieke conditie
 • Comfort van een kleine groep: min. 4 en max 6 deelnemers

Reisverslagen en reviews

Reisbegeleider
Willem Visser

Reis in het kort

Tijdens deze herfsttour gaan we op zoek naar 4 doelsoorten – Euraziatische Lynx (één van de moeilijkst te observeren katachtigen), Bruine Beer, Wolf en Eland. Gedurende deze reis reizen we door verschillende natuurgebieden: in het westen van Estland bezoeken we het Matsalu National Park en verder oostelijk het prachtige Lahemaa NP en het Alutaguse gebied. In dit laatste gebied zullen we ook een nacht doorbrengen in de “berenhut”. In deze herfstperiode zijn de Bruine Beren actief op zoek naar voedsel om voldoende vetreserves te hebben voor de winter. Vanuit de hut hebben we ook goede kans op Wasbeerhond, Wolf en Eland.

De zoektocht naar de Lynx zal met name in de vroege ochtend en avond plaatsvinden waarbij we ook gebruik zullen maken van thermokijkers. Estland heeft de grootste lynxdichtheid van Europa en kansen om dit schuwe dier te zien zijn dan ook nergens anders groter. Voor een ontmoeting met de Wolf maken we de grootste kans in het Westen van Estland. Hier komen verschillende roedels voor die we ’s avonds mogelijk kunnen horen “huilen”.

Deze reis voeren wij uit in samenwerking met onze Belgische partner Starling Travel.

We verblijven in een prachtige omgeving in comfortabele kleinschalige familiehotels en één nacht in een fotografiehut.

 

 

Dagbeschrijvingen

 • Dag 1

  Vlucht van Amsterdam - Tallinn

 • U vertrekt met uw reisbegeleider vanuit Amsterdam voor de vlucht naar Tallinn. Op het vliegveld worden we opgewacht door onze lokale gids en rijden we rechtstreeks naar het westen van Estland. In de avond gaan we al meteen op zoek naar de Wolf, Lynx en andere zoogdieren. We verblijven de komende twee nachten bij Matsalu NP.

 • Dag 2

  Matsalu NP

 • Vandaag zullen we de hele dag op pad gaan op zoek naar Wolven en Lynxen, maar we hebben ook goede kans op het zien van Goudjakhals en Eland. Gedurende de dag zullen we ons meer op de vogels richten en o.a. kijken naar de vogeltrek richting het zuiden.

 • Dag 3

  Matsalu NP - Alutaguse

 • Na een laatste rit door het gebied aan de westkust gaan we hierna oostwaarts richting het Alutaguse gebied. Hier zullen we op zoek gaan naar de sporen en activiteiten van de Bruine Beren die hier in goede getalen voorkomen. In de namiddag zullen we de berenhut bezoeken en hopen dat we een bijzondere ontmoeting met dit machtige dier zullen krijgen. Vanuit de hut hebben we ook goede kans op zoogdieren zoals: Wasbeerhond, Vos, Ree, Wild Zwijn en Eland. Vanuit de hut hebben we kans dat we Wolven horen huilen. De hut is uitgerust met stapelbedden, slaapzakken, kussens en toilet. Overnachting in de hut.

 • Dag 4

  Alutaguse - Lahemaa NP

 • Nadat we de hut verlaten blijven we in de omgeving om op zoek te gaan naar Eland, Auer-, Kor-en Hazelhoen. Na de omgeving goed bekeken te hebben rijden we richting Lahemaa NP, het oudste en grootste nationale park van Estland. Het gevarieerde landschap in combinatie met hoge concentraties reeën maakt dit een aantrekkelijk gebied voor de Lynx en hier hebben we dan ook de beste kans om deze schuwe kat tegen te komen.

 • Dag 5-7

  Lahemaa NP

 • De vroege ochtenden en avonden staan in het teken van de zoektocht naar de Lynx, Eland, Bruine Beer en vogels zoals de Dwerg,- Ruigpoot,- en Oeraluil. Gedurende de dag zullen we verschillende korte wandelingen maken langs de kust, open velden en het Taigabos. We zullen ook gerichte excursies maken om andere zoogdieren te ZOEKEN, zoals Eland, Bever, Otter en Wild Zwijn. Overnachting in hotel bij Lahemaa NP.

 • Dag 8

  Vlucht naar Amsterdam

 • Na een avontuurlijke week gaan we weer terug naar het vliegveld voor de terugvlucht naar Amsterdam.

 
 

Praktische informatie

Estland - De grote roofdieren van Europa
8 dagen | 1 oktober 2023 - 8 oktober 2023

Inclusief

 • Alle overnachtingen
 • Alle maaltijden
 • Vervoer ter plaatse
 • Enthousiaste reisbegeleiding door gespecialiseerde gids
 • Vlucht en luchthavenbelasting

Exclusief

 • Klantbijdrage garantiefonds GGTO - €9,- p.p.
 • Toeslag gebruik éénpersoonskamer € 185,-
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Boekingskosten €25,00 per boeking
 • (Reis)verzekering
 • Fooien
 • Vluchtprijs gegarandeerd tot 3 maanden voor vertrek daarna is deze op aanvraag


Praktische informatie

We maken deze reis in het najaar 2e week oktober. De zoektochten zijn zeer spannend maar ook lang en soms koud, dit vergt toewijding van de reizigers, maar een waarneming van een Lynx blijft u uw hele leven bij. Onze groep met gids verplaatst zich in een mini-busje. Dagelijks trekken we door de prachtige natuur van Estland op zoek naar Wolven, Lynxen en Bruine Beren.  Daarbij zullen we ook diverse stukken te voet afleggen. Hou rekening met afstanden van drie tot vijf kilometer door bossen. Een normaal/goede fysieke conditie is dan ook zeker vereist. 

Het is najaar dus we kunnen van alles verwachten in deze periode van het jaar, dus wees voorbereid op verschillende temperaturen en weerscondities. Warme en regendichte kleding met verschillende lagen is aan te bevelen. Stevige waterdichte wandelschoenen zijn een must.

U verblijft in een standaard typische accommodatie van Estland waar de kamers schoon en verzorgd zijn.

Maaltijden zijn vaak lokale gerechten en goed verzorgd.

 

Inklappen
Vanaf € 2.275 per persoon
Boek deze reis
 

Waarom Inezia Tours?

Vogelreizen, natuurreizen, fotografiereizen en poolreizen. Dat is wat Inezia Tours al jaren met veel plezier verzorgt naar alle zeven continenten van de wereld. Met groepsreizen, maar ook met op maat gemaakte reizen en expeditiecruises. Wat al deze reizen gemeen hebben is dat we ons hart in onze reizen leggen, niet alleen bij het uitzétten van onze reizen, maar ook bij het uitvóeren van onze reizen. Wij richten ons op het echte ontdekken, dus geen gehaast en gejaag, maar tijd voor de vogels, de natuur, de fotografie en elkaar.

Wat wij willen, zijn mooie en verantwoorde reizen en fijn contact met onze klanten. Kwaliteit boven kwantiteit. Bij ons heeft u altijd persoonlijk contact met iemand die u kent, we zijn een klein team en leren u graag kennen! Ook de begeleiding van onze reizen is persoonlijk en deskundig. We zoeken namelijk diezelfde instelling en passie in onze reisbegeleiders en onze lokale partners.
Door bewust “klein” te blijven kunnen we de kwaliteit leveren die we belangrijk vinden.

Vele klanten hebben de weg naar Inezia Tours al gevonden en zijn niet meer weggegaan. Het percentage terugkerende klanten is ruim 90% bij Inezia Tours. Dat is het grootste compliment wat wij kunnen krijgen!
Bent u ook nieuwsgierig geworden? Laat u inspireren door onze website met reisinspiraties, op een beurs of tijdens één van de lezingen over onze reizen.

Brandenburg, Grote trappen en tienduizenden Kraanvogels, 7 tot en met 10 oktober 2022

Dag 1, 7 oktober, de reis over de Autobahn richting Brandenb...

Blog bekijken

Birding Down Under 2014

Birding Down Under - down under slaat in dit geval niet op A...

Blog bekijken

Blog Ortelius 2-13 juni 2022 - North Atlantic Odyssey

Op dit blog houden wij u graag op de hoogte van de reis Nort...

Blog bekijken

Blog Plancius 28 mei 2022 - North Atlantic Odyssey

Op dit blog houden wij u graag op de hoogte van de reis Nort...

Blog bekijken