counter on tumblr

La Brenne

Op zoek naar al het kleins en kruipends

7 dagen vanaf

€ 1.495

Vertrekdatum

1 juni 2024

Hoogtepunten

 • Natuur-struinvakantie met aandacht voor al het kleins en kruipends: amfibieën, reptielen, vlinders, libellen, spinnen, kevers, kleine zoogdieren
 • Nachtexcursies voor amfibieën, nachtvlinders, vleermuizen en andere kleine zoogdieren
 • Goede kans op waarnemen Europese moerasschildpad
 • Smaragdhagedissen en boomkikkers: de groene juwelen
 • Vertoeven in een eeuwenoud cultuur historisch landschap met bijzonder hoge natuurwaarden

Is deze reis iets voor mij?

 • Rustig tempo en dus voldoende tijd om volop te genieten
 • Genieten van zowel het landschap als de flora en fauna
 • Lunch zoveel mogelijk in het veld
 • Dit is geen vogelreis, toch kans op een breed scala aan water- en rietvogels
 • Gehele reis vanuit dezelfde centraal gelegen camping, overnachtingen in blokhutten
 • Alle accommodaties maken gebruik van een gedeeld sanitairgebouw
 • Kleine groep; Min 3, Max 14 deelnemers (Vanaf 7 deelnemers met 2 begeleiders)

Reisverslagen en reviews

Reisbegeleider
Joris Drubbel

Reis in het kort

Een bestemming om de hoek! Een week lang doorkruizen we het 1000 meren gebied van midden Frankrijk in het departement d'Indre, in het Parc Naturel Régional de la Brenne.

Dit gebied is al eeuwenlang het hart van de Franse karperteelt en als dusdanig beroemd bij de sportvissers uit heel Europa. Vele watertjes zijn via een sluizensysteem met elkaar verbonden, en tijdens de karperoogst worden de meertjes leeggepompt. Verder lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Maar dit kleinschalige landschap met zijn ontelbare watertjes en plasjes, de Franse étangs, kent hierdoor wel bijzonder hoge natuurwaarden. Voor veel dieren is de streek dan ook een heuse hotspot.

Het zwaartepunt van de reis zal zich richten op de herpetofauna: amfibieën en reptielen dus.
De Europese moerasschildpad heeft hier nog een gezonde populatie en ook andere soorten reptielen en amfibieën komen nog in grote aantallen voor.
In het gebied staan diverse goed bereikbare en comfortabele wildobservatie- en vogelkijkhutten, dus ook voor fotografie met statief zijn diverse mogelijkheden.

Mogelijk waar te nemen soorten herpetofauna (Nederlandse naam):

Europese moerasschildpad
Ringslang
Adderringslang
Aspisadder
Geelgroene toornslang
Esculaapslang
Westelijke Smaragdhagedis
Zandhagedis
Muurhagedis
Levendbarende hagedis
Hazelworm
Gewone pad
Rugstreeppad
Vroedmeesterpad
Boomkikker
Springkikker
Groengestipte kikker
Vuursalamander
Marmersalamander
Kamsalamander
Vinpootsalamander
Diverse groene kikkers

 

Dagbeschrijvingen

 • Dag 1

  Reisdag richting het zuiden

 • Vandaag rijden we richting het zuiden. We zullen ergens voorbij Parijs onze eerste nacht met elkaar doorbrengen in Frankrijk. We dineren in (de buurt van) het hotel en gebruiken deze avond graag om elkaar beter te leren kennen.

 • Dag 2

  Aankomst in La Brenne

 • Na onze tweede reisdag komen we aan midden in de groene omgeving van Natuurpark van de Brenne. We verblijven tijdens deze reis op een camping waar we overnachten in blokhutten. Deze gezellige houten huisjes met een tentdoekdak (24 m2) bieden plaats aan 2 personen en zijn voorzien van twee openslaande deuren voor een optimale natuurbeleving. Elke bungalow heeft zijn eigen loungeset op het terras. Binnenin is de kampeerbungalow voorzien van comfortabele bedden, een zithoek en een open keuken met een 4-pits gasfornuis, koelkast, koffiezetapparaat, waterkoker en compleet keukengerei. In het voor- of naseizoen houdt de kachel het binnen lekker warm. De kampeerbungalows beschikken over een campingtoilet (Porta Potti) en voor het overige sanitair kun je terecht in één van de drie ruime toiletgebouwen. Drinkwater kun je halen bij de nabijgelegen tappunten. Wij kijken er al naar uit om in de avonden samen voor onze bungalows te zitten en onder genot van een drankje de dag door te spreken.

 • Dag 3-6

  Verkennen van de omgeving La Brenne

 • We bezoeken diverse natuurrijke gebieden en brengen daar het grootste gedeelte van de dag door. Dit gaat op een zeer rustig tempo, zodat elke deelnemer de tijd heeft voor het fotograferen van hetgeen wat wordt gezocht. Bij twee bezoekerscentra zullen we (indien beschikbaar) met een lokale Engels sprekende gids een informatieve excursie volgen en meer uitleg krijgen over de Brenne, de Moerasschildpaddenbescherming en overige flora en fauna. Onze veldavonturen stoppen niet als de zon ondergaat. Na een diner gaan we ons best doen om de Eikelmuis te vinden en met de batdetectors gaan we ontdekken welke vleermuissoorten we kunnen horen. Uiteraard zal een avondconcert van Boomkikkers en misschien zelfs Vroedmeesterpadden niet ontbreken. Ook Vuursalamanders zouden we in deze nachtelijke avonturen kunnen tegenkomen. Bij het opstellen van een nachtvlinderlamp zullen er ongetwijfeld ook verrassingen opduiken.

 • Dag 7

  Terugreis dag

 • Aan alle mooie dingen komt een einde en zo nemen we vandaag afscheid van de Brenne en aanvaarden we onze terugreis naar Nederland. Vandaag zullen we, uiteraard met verschillende stops, in één keer terug rijden naar Nederland en weer stoppen op een nader te bepalen centraal punt in Nederland.

 
 

Praktische informatie

Frankrijk - La Brenne
7 dagen | 1 juni 2024 - 7 juni 2024

Inclusief

 • Alle overnachtingen
 • Alle maaltijden (ontbijt, lunch en diner) (zie beschrijving voor toelichting)
 • Vervoer per comfortabele minibus
 • CO2 compensatie van uw reis
 • Reisbegeleiding door 1 of 2 Nederlandstalige reisbegeleiders
 • Op sommige plekken mogelijk Engelstalige lokale gids
 • Alle toegangsgelden

Exclusief

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Uitgave van persoonlijke aard
 • Klantbijdrage aan garantiefonds GGTO € 9,00 per persoon
 • Boekingskosten €25,00 per boeking
 • Toeslag gebruik éénpersoonskamer € 275,-


Praktische informatie

Ons verblijf zal een goed uitgeruste camping zijn met diverse voorzieningen. Overnachting in de daar aanwezige blokhutten. Ontbijt als buffet in het restaurant, lunch veelal als lunchpakket onderweg en diner in het restaurant bij de camping.
U verblijft in kleine blokhutten waar een camping toilet (voor de kenners:PortaPotti) en wastafel aanwezig is, maar voor het douchen dient u naar het sanitairgebouw op de camping te gaan.
De blokhutten zijn voorzien van een tweepersoonsbed en een stapelbed. Wij adviseren de blokhutten voor maximaal 2 personen.
Er is beddengoed aanwezig. U dient zelf handdoeken mee te nemen.

Inklappen
Vanaf € 1.495 per persoon
Boek deze reis
 

Waarom Inezia Tours?

Vogelreizen, natuurreizen, fotografiereizen en poolreizen. Dat is wat Inezia Tours al jaren met veel plezier verzorgt naar alle zeven continenten van de wereld. Met groepsreizen, maar ook met op maat gemaakte reizen en expeditiecruises. Wat al deze reizen gemeen hebben is dat we ons hart in onze reizen leggen, niet alleen bij het uitzétten van onze reizen, maar ook bij het uitvóeren van onze reizen. Wij richten ons op het echte ontdekken, dus geen gehaast en gejaag, maar tijd voor de vogels, de natuur, de fotografie en elkaar.

Wat wij willen, zijn mooie en verantwoorde reizen en fijn contact met onze klanten. Kwaliteit boven kwantiteit. Bij ons heeft u altijd persoonlijk contact met iemand die u kent, we zijn een klein team en leren u graag kennen! Ook de begeleiding van onze reizen is persoonlijk en deskundig. We zoeken namelijk diezelfde instelling en passie in onze reisbegeleiders en onze lokale partners.
Door bewust “klein” te blijven kunnen we de kwaliteit leveren die we belangrijk vinden.

Vele klanten hebben de weg naar Inezia Tours al gevonden en zijn niet meer weggegaan. Het percentage terugkerende klanten is ruim 90% bij Inezia Tours. Dat is het grootste compliment wat wij kunnen krijgen!
Bent u ook nieuwsgierig geworden? Laat u inspireren door onze website met reisinspiraties, op een beurs of tijdens één van de lezingen over onze reizen.

The Russian Far East 2012

Een nieuwe reis, een nieuw blog. Voor het eerst stuurt Inezi...

Blog bekijken

The West Africa Pelagic 2013

Een verlenging van de Atlantic Odyssey of een reis op zich?...

Blog bekijken

Antarctica klassiek 2017

Dit keer een blog over een gewone Antarcticareis, een classi...

Blog bekijken

Atlantic Odyssey 2016

We gaan weer bloggen! Voor de vierde keer in vijf jaar tijd...

Blog bekijken