counter on tumblr

Natuur en cultuur in Sri lanka

19-daagse volledige rondreis over het prachtige eiland Sri Lanka

19 dagen vanaf

€ 3.595

Vertrekdatum

11 november 2022

Hoogtepunten

 • Overnachten in het tropisch regenwoud
 • Tempel van de Heilige Tand in Kandy
 • Zeldzame vogelsoorten als Serendib Scops Owl, Red-faced Malkoha, Green-billed Coucal, Chestnut-backed Owlet en Oriental Dwarf Kingfisher
 • Luipaarden, olifanten, apen, buffels.....
 • De reis is zo indrukwekkend dat het feitelijk één groot hoogtepunt is

Is deze reis iets voor mij?

 • Een beetje avontuur maar wel veilig reizen
 • Comfortabel lokaal vervoer met airco
 • Heerlijk lokaal eten
 • Veel ruimte voor het maken van foto's
 • Engels sprekende lokale gids reist mee en vanuit Nederland een eigen Inezia Tours reisbegeleider
 • Kleine groep: min. 6, max. 16 deelnemers

Reisverslagen en reviews

Reisbegeleider
Josien Schenkels

Reis in het kort

Deze volledig verzorgde reis brengt u naar het prachtige Sri Lanka. Sri Lanka heeft een rijke avifauna met meer dan 30 endemen en bijna 50 semi-endemen die alleen met India gedeeld worden. In de winter, precies de tijd van onze reis, worden deze soorten aangevuld met trekvogels uit het noorden, waardoor we tijdens onze reis meer dan 250 soorten kunnen zien!

We gaan op zoek naar vogels als de prachtige Sri Lanka Blue Magpie, Red-faced Malkoha, Indian Pitta, Pied Thrush, Kashmir Flycatcher en de pas recent ontdekte Serendib Scops Owl. We komen echter ook de nodige zoogdieren tegen en gaan op zoek naar de Big Three van Sri Lanka: Aziatische Olifant, Luipaard en Lippenbeer.

Naast een rijke avifauna heeft Sri Lanka ook een rijke cultuur. Tijdens onze reis combineren we deze culturele hoogtepunten met de natuur. Van de 8 Unesco World Heritage Sites die Sri Lanka herbergt, bezoeken wij er maar liefst 7! Onder andere de prachtige groene centrale hooglanden in het midden van het eiland behoren tot de Unesco World Heritage Sites. Wij rijden hier met de trein door de bergen om maximaal te genieten van deze prachtige plek.

Tijdens de reis worden we (naast onze Nederlandstalige reisbegeleider) bijgestaan door een lokale gids met een schat aan kennis en ervaring, niet alleen over vogels, ook van andere diersoorten en de cultuur van het land weet hij veel te vertellen. De accommodaties zijn dicht bij de vogelplekken gezocht, zodat we onze reistijd tot een minimum kunnen beperken en onze tijd hoofdzakelijk aan genieten kunnen besteden.

Tenslotte is ook aan de inwendige mens gedacht. Alle maaltijden zijn inbegrepen tijdens de reis, óók de lunches, en van hoge kwaliteit met een fijne mix van oosterse en westerse lekkernijen.

Kortom: een zeer complete reis in goed gezelschap.

 

Dagbeschrijvingen

 • Dag 1

  Vlucht van Nederland naar Sri lanka

 • We vliegen vandaag vanaf Schiphol naar Colombo in Sri Lanka.

 • Dag 2

  Aankomst in Sri Lanka

 • Na aankomst in de ochtend in Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka, worden we opgewacht door onze lokale gids. Hij brengt ons in ongeveer 15 minuten naar ons hotel in de kustplaats Katunayake waar we rustig kunnen bijkomen van de reis. Overnachting in Katunayake.

 • Dag 3

  Anuradhapura

 • Na ons ontbijt reizen we naar de historische stad Anuradhapura in centraal Sri Lanka. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en de stad is heilig in het boeddhisme. Onderweg stoppen we geregeld om op zoek te gaan naar vogels. We checken in bij ons hotel waar we na de lunch samen de natuur in en rond de prachtige tuinen van ons hotel gaan verkennen. Overnachting in Anuradhapura.

 • Dag 4

  Wilpattu National park en Anuradhapura

 • We bezoeken in de vroege ochtend het Wilpattu National park. Dit park aan de noordwest kust van Sri Lanka ligt in de droge zone van Sri Lanka. Het unieke in dit park zijn de “Willus”: natuurlijke meren gevuld door regenwater. Het park is het grootse en één van de oudste nationale parken in Sri Lanka en staat bekend om zijn grote populatie Luipaarden. Ook maken we hier kans de bijzondere Lippenbeer te zien. Natuurlijk hebben we bijzondere aandacht voor de vele vogels die we vandaag kunnen zien, we maken onder meer kans op Pauw, die hier in het wild voorkomt, Zwarthalsooievaar, de zeldzame Grijze Pelikaan, Slangenhalsvogel, Witbuikzeearend, Grijskopzeearend, Dwergarend, Griel, Grote Griel, Bruine Visuil, twee soorten neushoornvogels, Roze Spreeuw en tientallen soorten zangvogels. Na ons bezoek aan het Wilpattu National Park gaan we lunchen. De middag gebruiken we om enkele van de beste bezienswaardigheden in Anuradhapura te bezoeken. Overnachting in Anuradhapura.

 • Dag 5

  Op weg naar Sigiriya

 • Vandaag reizen we naar Sigiriya. In ongeveer twee en een half uur reizen we naar ons nieuwe hotel met prachtig uitzicht op de beroemde rots van Sigiriya. We checken in en na de lunch gaan we vogelen in de prachtige tuinen van ons hotel.

 • Dag 6

  Sigiriya

 • De klim is pittig maar de beloning groot. Voor de liefhebber is er vanochtend (als het nog niet te heet is) de mogelijkheid om de Sigiriya Rots, ook wel Leeuwenrots, te beklimmen. Dit prachtige rotsfort (tevens World Heritage Site) is in de 5e eeuw na Christus gebouwd door de toenmalige heerser van Sri Lanka, koning Kasyapa. Het complex bestaat uit siertuinen die omgeven zijn door muren en grachten en, boven op de statige rots die 200 meter omhoog rijst, een citadel. De citadel boven op de rots diende ook als paleis, maar is nu slechts een ruïne. In enkele natuurlijke poelen werd het regenwater opgevangen waar vogels regelmatig van komen drinken. Aan de noordzijde van de rots, halverwege de beklimming via trappen, komt u bij de spiegelwand. Hierop zijn de beroemde fresco’s afgebeeld van ‘wolkenmaagden’. Iets hoger is het terras met de restanten van de Leeuwenpoort, waaraan de rots zijn naam ontleend. We gebruiken de lunch weer in ons nabij gelegen hotel, waar we ons ook kunnen opfrissen. In de middag gaan we vogelen in het nabijgelegen beschermd natuurgebied waar we op zoek gaan naar soorten als Sri Lanka Junglefowl (de wilde kip van het eiland), Brahmaanse Wouw, Groene Reuzenduif, Ceylon-Bosduif, Indische Dwergooruil, Jungledwergijsvogel, Kleine Groensnavelmalkoha, de prachtige Negenkleurige Pitta, Shamalijster en Oranjekoplijster.

 • Dag 7

  Dambulla

 • De reis voert ons vandaag naar Kandy, de culturele hoofdstad van Sri Lanka, waar de eeuwenoude rituelen van de Tempel van de Heilige Tand nog steeds in stand gehouden worden. Kandy was het laatste koninkrijk van Sri Lanka, totdat het in 1815 overging in Britse handen. Onderweg stoppen we niet alleen om te vogelen, maar ook in Dambulla, dat bekend is vanwege de gouden tempel van Dambulla, die op de Werelderfgoedlijst staat. Het plaatsje is gebouwd rondom een grote granieten berg, waarop het boeddhistische grottencomplex te vinden is dat dateert van eerste eeuw voor Christus. Dambulla is het grootste en best bewaard gebleven tempelcomplex in Sri Lanka. Bij aankomst checken we in in ons sfeervolle hotel dat is omgeven door het natuurschoon van de Hunnasgiriya-berg en natuurpark Udawatta Kele. In de middag is er de mogelijkheid om de beroemde Tempel van de Heilige Tand te bezoeken, de belangrijkste attractie van de stad. Maar u kunt ook genieten de vogels in de omgeving het hotel, een duik in het buitenzwembad of het centrum van Kandy bezoeken.

 • Dag 8

  Kandy

 • Udawatta Kele was het Koninklijke Bosgebied van de koningen van Kandy en ligt achter de heilige Tempel van de Heilige Tand en het Koninklijk paleis. Hier gaan we vandaag op zoek naar de vogels van het gebied. De hoogste piek van het gebied, Kodimale, werd vroeger gebruikt om met vlaggen verschillende boodschappen aan de bevolking van Kandy door te geven en heeft een grote verscheidenheid aan endemische plantensoorten.

 • Dag 9

  Kithulgala

 • Vanochtend bezoeken we de koninklijke botanische tuinen van Peradeniya, gelegen op ongeveer 6 kilometer van ons hotel. Deze tuinen met een oppervlakte van 76 hectare zijn niet alleen prachtig om doorheen te lopen, maar herbergen ook meer dan 4.000 soorten bijzondere bomen, planten en bloemen, die op hun beurt weer veel vogels aantrekken. Soorten waar we naar uitkijken zijn Zwarte Arend, Crested Serpent Eagle, Crested Hawk-Eagle, Ceylonese Vleermuisparkiet, Alexandrine’s Parkiet, Halsbandparkiet, Pruimekopparkiet, Layard’s Parkiet, Lesser Yellownape en Black-rumped Flameback. Vroeg in de middag rijden we verder naar Kithulgula. Ons hotel ligt bij de Kelani rivier. Als het landschap u bekend voorkomt, komt dat waarschijnlijk omdat hier de film “Bridge on the river Kwai” gefilmd is in de jaren ’50 van de vorige eeuw. In de restaurants van het dorp ziet u foto’s van de acteurs en de enorme houten brug die gebouwd en opgeblazen is voor de film. Na een late lunch gaan we op zoek naar vogels. In deze weelderige laaglanden van Kithulgala gaan we op zoek naar endemen als Yellow-fronted Barbet, Ceylonese Vleermuisparkiet, Ceylonneushoornvogel en Crimson-backed Flameback. Behalve de maar liefst 14(!) endemen die we vandaag kunnen zien, hebben we ook kans op soorten als Crested Treeswift, Malabar Trogon, Crested Serpent Eagle, Orange Minivet, Black-rumped Flameback en Rufous-bellied Hawk Eagle.

 • Dag 10

  Nuwara Eliya

 • De prachtige zang van de Vlekvleugellijster verraadt de vogel meestal voordat je hem ziet, maar bij het eerste licht verdwijnt zijn schuwheid tijdens de jacht naar wormen en insecten. Brown-capped Babblers, Ceylon-Bosduif, Bright Green Warbler en de prachtige Negenkleurige Pitta zijn waarschijnlijk ook allemaal in de buurt te vinden, maar de “soort van de dag” is waarschijnlijk de zeer kleine Jungledwergijsvogel. Een schuwe vogel, maar met wat geluk blijft hij lang genoeg zitten zodat we hem in de telescoop kunnen bewonderen. Na de lunch laten we onze bus achter en reizen in ongeveer 3 uur per trein naar Nuwara Eliya. Onze treinrit voert ons door het fantastische landschap van de hooglanden met theeplantages, pieken en watervallen.In Nuwara Eliya verlaten we de trein en worden weer opgehaald door onze bus. Deze bergstad op 1.868 meter hoogte wordt beschouwd als de koelste plek van Sri Lanka en wordt ook wel Klein Engeland van Sri Lanka genoemd. We verblijven in de prestigieuze herensociëteit uit de Engelse koloniale periode van de stad.

 • Dag 11

  Horton Plains

 • Vroeg in de ochtend rijden we van Nuwara Eliya naar Horton Plains National Park, op zoek naar soorten als Yellow-eared Bulbul, Oriental Magpie Robin, Pied Bushchat, Indian Robin, Negenkleurige Pitta, Ceylon Fluitlijster, Bonte Lijster, Indian Blackbird, Indian Blue Robin, Sri Lanka White-eye, Sri Lanka Bush Warbler en zoogdieren als Bear Monkey, Dusky Jungle Squirrel en Giant Squirrel. Vandaag hebben we een picknick ontbijt en lunch in het veld.

 • Dag 12

  Via de kloof bij Ella naar Tissamaharama

 • We rijden naar Tissamaharama, beter bekend als Tissa. Onderweg stoppen we verschillende keren om te vogelen. We stoppen wellicht bij een rivier waar bijzonder veel soorten zitten of bij een plek voor de hier recent herontdekte Marshall’s Iora. Ook de beroemde kloof bij het plaatsje Ella ligt op de route die gekenmerkt wordt door groene heuvels met dichte bossen of theeplantages. Bij Ella hebben we een adembenemend uitzicht op de zuidelijke vlaktes van Sri Lanka. Diep in het droge gebied komen we aan bij Tissamaharama, waar we inchecken in ons hotel. Later in de middag bezoeken we enkele moerassen op zoek naar soorten als Coromandeleend, Yellow Bittern, Black Bittern, Stekelstaartsnip, Waterhaan, Purperreiger, Kwak, Brahmaanse Wouw, Shikra, Purperkoet en de elegante Waterfazant. Enkele lokale vogelaars hebben wellicht een aantal plekken voor rustende uilen. Eerder zagen we hier, met hulp van lokale vogelaars, onder andere Bruine Visuil, Jungle Owlet en Indische Dwergooruil.

 • Dag 13

  Yala National park

 • We bezoeken de hele dag de uitgestrekte wildernis van Yala National Park. Yala bestaat uit een grote hoeveelheid verschillende habitats, o.a. moessonbossen, lagunes, rivierbossen, met riet en lelies bedekte meren, open grasvlaktes en rotsige open vlaktes.De vele verschillende habitats zorgen ervoor dat Yala het beste nationale park in Sri Lanka is voor vogels en zoogdieren als Luipaard, Axishert, Waterbuffel, Grijze Langoer, Ceylonkroonaap, Jakhals en Lippenbeer. Eén van de gebieden in het park, Block 1 (141 km2), herbergt ongeveer 40 luipaarden, allemaal te herkennen aan hun unieke gezichtspatroon. Waarschijnlijk komen luipaarden nergens anders ter wereld in zulke grote dichtheden voor als hier. Mogelijke vogels vandaag: Pauw, Lesser Adjutant, Crested Serpent Eagle, Griel, Lelkievit, Sirkeer Malkoha, Jerdon’s Nachtzwaluw, Indische Nachtzwaluw, Bruine Visuil, Crested Treeswift, Chestnut-headed Bee-eater, Marshall’s Iora, Ashy Drongo, Racket-tailed Drongo, verschillende soorten prinia’s, Brahmaanse Spreeuw en Goudoogtimalia. Vandaag hebben we een picknick ontbijt en lunch in het veld.

 • Dag 14

  Bundala en Udawalawe National Park

 • Vandaag bezoeken we de moerassen rond Tissamaharama en Bundala National Park, het eerste RAMSAR wetland in Sri Lanka dat bestaat uit grote delen droog bos en slikplaten voor steltlopers als Kleine Vorkstaartplevier, Griel, Indische Griel, Grote Griel, Woestijnplevier en Mongoolse Plevier. In het volgende gebied, Udawalawe National Park, waar we in een ongeveer 1 uur naar toe rijden, is een totaal andere avifauna te vinden dan we tot nu toe gezien hebben. Bij aankomst in Udawalawe checken we eerst in in ons hotel, een kwartiertje rijden van de ingang van het park. In de middag gaan we lopend op zoek naar soorten als Goudoogtimalia, Roodbuikboomtimalia, Negenkleurige Pitta, Boskwikstaart, Orange-breasted Green Pigeon, Indische Nachtzwaluw, Jerdon’s Nachtzwaluw en Thick-billed Flowerpecker.

 • Dag 15

  Udawalawe National Park

 • In de ochtend bezoeken per jeep Udawalawe National Park. Het park bestaat hoofdzakelijk uit open grasland met struiken en verschillende stukken bos en u heeft een zeer goede kans op het zien van enkele van de grote zoogdieren van Sri Lanka: Aziatische Olifant, Luipaard, Lippenbeer, Jakhals, Waterbuffel, Axishert en Wild Zwijn. Na de lunch rijden we in ongeveer 3 uur naar het Sinharaja World Heritage Site Reserve, het grootste laagland regenwoud op het eiland en de beste plek om te zoeken naar endemen als Red-faced Malkoha, Sri Lanka Blue Magpie, Sri Lanka Junglefowl en Vlekvleugellijster. Ons eenvoudige hotel ligt in de ongerepte en betoverende omgeving vlakbij het regenwoud van Sinharaja.

 • Dag 16

  Sinharaja

 • Eén van de hoogtepunten van Sinharaja is het vinden van “mixed species flocks”: groepen vogels van verschillende soorten die samen optrekken tijdens het foerageren om zoveel mogelijk eten te vinden en de kans op predatie zo klein mogelijk te maken. In Sinharaja worden deze groepen al sinds het begin van de jaren ’80 bestudeerd en uit de studies blijkt dat de gemiddelde groep bestaat uit 42 vogels van 12 soorten, met in de groep vrijwel altijd Orange-billed Babbler en Sri Lanka Crested Drongo. Tijdens onze volle dag in Sinharaja, gaan we zowel in het laaglandregenwoud als in het secundaire bos aan de randen van het gebied op zoek naar endemen als Sri Lanka Frogmouth en Yellow-eared Bulbul en mixed species flocks. De belangrijke soort in dit gebied is de Serendib Scops Owl, een uil die pas in 2001(!) voor het eerst is gezien en niet eerder dan 2004 is beschreven.

 • Dag 17

  Naar de kust bij Weligama

 • Vandaag reizen we naar de kust in het zuiden, naar Weligama. We verblijven in een heerlijk luxe strandhotel dat ook een zwembad heeft. Een perfecte plek om te genieten van het prachtige strand, heerlijk weer en om rustig onze koffers weer in te pakken. Natuurlijk zijn er hier aan de kust ook de nodige vogelsoorten te vinden als u de dag liever op een actievere manier afsluit.

 • Dag 18

  Weligama en Fort Galle

 • Vandaag bezoeken we Fort Galle. Fort Galle was een versterkte handelsnederzetting van de Vereenigde Oostindische Compagnie waar kooplieden en soldaten tijdelijk verbleven. Het fort met de vestingwerken maakt deel uit van het werelderfgoed. Gezien de Nederlandse geschiedenis is deze plek zeker de moeite van een bezoek waard. Het fort kent nog een aantal Nederlandstalige straatnamen, zoals de Moorse Kramerstraat, de Zeeburgstraat, Middelpuntstraat en de Kerkstraat. De oude poort van de stad heeft het wapen van de Verenigde Oost-Indische Compagnie tussen twee leeuwenfiguren en daaronder het jaartal 1669. Aan de andere kant van de poort bevindt zich een Engels wapen.

 • Dag 19

  Terugvlucht naar Nederland

 • We rijden in de ochtend terug naar Colombo en worden we naar het vliegveld gebracht voor onze vlucht terug naar Amsterdam. Aankomst in Amsterdam is in de avond voorzien. Einde van de reis.

 
 

Praktische informatie

Sri Lanka - Natuur en cultuur in Sri lanka
19 dagen | 11 november 2022 - 29 november 2022

Inclusief

 • Vlucht en luchthavenbelasting
 • CO2 compensatie vlucht
 • Alle overnachtingen
 • Alle maaltijden (ook de lunches!)
 • Vervoer ter plaatse
 • Treinrit van Hatton naar Nuwara Eliya
 • Safari’s in Wilpattu, Udawalawa, Bundala én Yala Nationaal Park
 • Nederlandse reisbegeleider
 • Engelstalige lokale gids
 • Alle toegangsgelden: Anuradhapura, Sigiriya, Dambulla tempel, Kandy tempel, botanische tuinen
 • Toegangsgelden Nationale Parken

Exclusief

 • (Reis)verzekering
 • Dranken en andere uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum Sri Lanka (bij aankomst)
 • Kosten toestemming om foto’s of filmpjes te maken bij de tempel van de Heilige Tand in Kandy
 • Klantbijdrage garantiefonds GGTO van € 7,50 p.p.
 • Boekingskosten
 • Toeslag gebruik éénpersoonskamer € 625,-


Praktische informatie

Accommodatie
We verblijven in zeer comfortabele en rustige hotels en lodges die dicht bij de vogelplekken liggen. Alle kamers hebben eigen faciliteiten.

Vervoer ter plaatse
In Sri Lanka beschikken we gedurende onze reis over een bus (met lokale chauffeur) met airconditioning. De exacte grootte van de bus hangt af van onze groepsgrootte, maar de bus wordt altijd royaal bemeten zodat u de ruimte heeft en uw spullen kwijt kunt.

Reisdocumenten
Een paspoort is vereist. Uw paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij vertrek uit Sri Lanka. Om naar Sri Lanka te reizen is het ook nodig een visum aan te vragen. U kunt dit het eenvoudigste voor aanvang van uw reis doen op de volgende website: http://www.eta.gov.lk

Medische Indicatie
Er zijn geen verplichte inentingen voor Sri Lanka. Vaccinaties tegen DTP en hepatitis A worden aanbevolen, evenals een BMR inenting als u geen vaccinatie tegen mazelen hebt gehad. Let op: dit is een algemeen advies dat geen rekenig houdt met uw gezondheidssituatie.

Tijdverschil
In Sri Lanka kent men geen zomer-of wintertijd. Tijdens onze zomertijd is het in Sri Lanka 3,5 uur later dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is het in Sri Lanka 4,5 uur later.

Temperatuur
Sri Lanka heeft een tropisch klimaat en de temperatuur ligt tijdens ons bezoek overdag rond de 28 tot 30 graden. Ook in de nacht blijft het warm. Uitzondering hierop zijn de hoger gelegen berggebieden als bijvoorbeeld Nuwara Eliya. De temperatuur is hier ongeveer 10 graden lager dan in de rest van Sri Lanka en 's nacht koelt het af naar 10 tot 14 graden. Aan zee is het door de wind ook wat koeler.

Kleding
Het makkelijkste is om luchtige katoenen of linnen kleding mee te nemen. Absoluut noodzakelijk zijn een zonnebril, (zonne)hoed of pet en goede zonnebrandcrème. Ook stevige (dichte) wandelschoenen en sandalen mogen niet ontbreken.
In Kithulgala en Sinharadja is het handig om zo veel mogelijk van de huid te bedekken. Een lange broek, gesloten schoenen en eventueel een hemd met lange mouwen zijn daarom aan te raden.
In de hoger gelegen gebieden die u ook bezoekt, kan het vooral `s avonds fris zijn en kan een trui of fleece nuttig zijn.
Bij het bezoek van tempels mag u geen schoenen of slippers dragen. Neem eventueel sokken mee bij een bezoek, zand en stenen worden in de volle zon namelijk zeer heet en daardoor pijnlijk om blootvoets over te lopen. Ook dient u uw schouders te bedekken en kleding tot onder de knie te dragen. Tot slot hoort ook zwemkleding in de koffer voor deze reis, veel van onze hotels hebben een heerlijk zwembad.

Telecommunicatie
Internationaal toegangsnummer voor Sri Lanka: 0094
Vanuit Nederland en België naar Sri Lanka: 00 - 94 – netnummer zonder nul – abonneenummer.
Vanuit Sri Lanka naar Nederland: 0094 - netnummer zonder nul – abonneenummer.
Vanuit Sri Lanka naar België: 0094 – netnummer zonder nul – abonneenummer.
Met uitzondering van sommige bergpassen of natuurgebieden hebt u in vrijwel heel Sri Lanka een redelijk goed mobiel bereik. De precieze mogelijkheden en kosten hangen af van uw abonnement. Informeer voor vertrek bij uw provider naar de mogelijkheden en kosten van mobiel bellen vanuit Sri Lanka.

Elektriciteit
In Sri Lanka zijn de stopcontacten niet altijd hetzelfde als in Nederland of België. Stopcontacten zijn er in twee varianten: een met drie ronde gaatjes (‘Old British Plug’) of een met twee ronde gaatjes en een plat pinnetje. U heeft een adapter of een universele wereldstekker nodig.

Taal
Op Sri Lanka worden verschillende talen gesproken. Omdat de Singalezen de dominante bevolkingsgroep zijn, is het Singalees de officiële taal van Sri Lanka. U kunt overigens met Engels vrij goed uit de voeten. Desondanks stellen Sri Lankanen het erg op prijs als u een paar woorden in hun eigen taal kunt zeggen.

Geld en geldzaken
De munteenheid van Sri Lanka is de Srilankaanse ruppee (LKR). De grootste biljetten van 500, 1000 en 2000 rupee, zijn voorzien van een zilveren draad die in het papier is geschept. De actuele koers kunt u nazoeken op internet of bij uw bank opvragen.
Bij deze reis is nagenoeg alles inbegrepen en u heeft enkel lokaal geld nodig voor drankjes en eventuele andere persoonlijke uitgaven. In de grote steden kunt u pinnen bij geldautomaten. Ook een creditcard kan handig zijn.

Literatuur
De HELM Field Guide “Birds of Sri Lanka” aan van Deepal Warakagoda.

Inklappen
Vanaf € 3.595 per persoon
Boek deze reis
 

Waarom Inezia Tours?

Vogelreizen, natuurreizen, fotoreizen en poolreizen. Dat is wat Inezia Tours al bijna 15 jaar verzorgt naar alle zeven continenten van de wereld. Met groepsreizen, maar ook met op maat gemaakte reizen en expeditiecruises. Wat al deze reizen gemeen hebben is dat we ons hart in onze reizen leggen, niet alleen bij het uitzétten van onze reizen, maar ook bij het uitvóeren van onze reizen.

Wat wij willen, zijn mooie en verantwoorde reizen en fijn contact met onze klanten. Kwaliteit boven kwantiteit. Hoewel we niet de ambitie hebben om het grootste bedrijf van Nederland of de Benelux te zijn, is Inezia Tours wel de grootste natuurreisorganisatie van de Benelux geworden. Toch heeft u bij ons altijd persoonlijk contact met iemand die u kent. Ook de begeleiding van onze reizen is persoonlijk en deskundig. We zoeken namelijk diezelfde instelling en passie in onze reisbegeleiders en onze lokale partners.
Door bewust “klein” te blijven kunnen we de kwaliteit leveren die we belangrijk vinden en tegelijk houden we de kosten laag. Onze reizen zijn dan ook zéér scherp geprijsd in vergelijking met andere aanbieders. Vertrouwd én voordelig dus.

Vele klanten hebben de weg naar Inezia Tours al gevonden en zijn niet meer weggegaan. Het percentage terugkerende klanten is ruim 90% bij Inezia Tours. Daarmee is het voor ons duidelijk dat onze manier van werken en onze reizen enorm aanspreken.
Bent u ook nieuwsgierig geworden? Laat u inspireren door onze website met reisinspiraties, op een beurs of tijdens één van de lezingen over onze reizen.

Kleurencodes en reisverzekeringen

De wereld van de kleurencodes en reisverzekeringenOch, wat h...

Blog bekijken

Beren in Finland 2012

Na al het scheepsgeweld in de eerdere blogs is het nu tijd v...

Blog bekijken

Blog Ortelius 2-13 juni 2022 - North Atlantic Odyssey

Op dit blog houden wij u graag op de hoogte van de reis Nort...

Blog bekijken

North Atlantic Odyssey 2014

Dit jaar vertrekken we begin juni vanuit Hansweert in Zeelan...

Blog bekijken