counter on tumblr

Texas

specialiteiten van het vroege voorjaar

14 dagen vanaf

€ 3.095

Vertrekdatum

27 januari 2022

Hoogtepunten

 • De zeer zeldzame Trompetkraanvogel
 • Een explosie van kleurrijke vogels, waarvan veel soorten nergens anders in de Verenigde Staten te vinden zijn
 • Ervaar de uitgestrektheid van “the Lone Star State”
 • Mexicaanse zeldzaamheden
 • Alligators, dolfijnen en vaak ook Bobcat (Rode Lynx)

Is deze reis iets voor mij?

 • Even ontsnappen aan de Nederlandse winter en genieten van de zon
 • Een rondreis waarbij de mooiste vogelplekken worden aangedaan
 • Begeleiding door een zéér ervaren Amerika gids
 • Kleine groep: min. 5, max. 10 deelnemers

Reisverslagen en reviews

Reisbegeleider
Pieter van der Luit

Reis in het kort

De beste periode om Texas te bezoeken is in de winter, van november tot februari. In deze tijd van het jaar hopen we niet alleen de Mexicaanse zeldzaamheden die hier veelvuldig worden gezien mee te pakken, maar ook kunnen we in de winter de zeer zeldzame Trompetkraanvogel zien. Na intensieve ondersteuning van deze soort leven er inmiddels weer zo’n 600 exemplaren van deze prachtige grote vogels in het wild. De vogel dankt zijn naam aan zijn kenmerkende geluid. We bezoeken de belangrijkste overwinteringsplek van deze soort en zullen deze zeldzame soort dan ook vrijwel zeker zien.

Naast het zien van deze prachtige maar helaas ernstig bedreigde vogelsoort, valt er tijdens deze reis nog veel meer te zien. Het zuiden van de staat Texas is een belangrijke overwinteringsplek voor verschillende Amerikaanse soorten en soorten die elders in Noord-Amerika moeilijk te vinden zijn zoals Aplomadovalk, Groene IJsvogel en Amerikaanse Reuzenijsvogel, Pauraque, Groefsnavelani, Langsnavelspotlijster, Olijfgors en maar liefst drie soorten troepialen, waaronder ook de zeldzame Altamiratroepiaal.

Tijdens onze reisperiode is de temperatuur heerlijk zonnig en meestal ruim boven de 20 graden. Naast de vele algemenere vogels staat Texas ook elk jaar weer garant voor de nodige zeldzame soorten die vanuit Mexico net de grens oversteken om in Texas te overwinteren, precies op het moment dat wij ook in “the Lone Star State” zijn…..

De reis wordt begeleid door Pieter van der Luit, de eigenaar van Inezia Tours. Pieter is met meer dan 40 bezoeken aan de Verenigde Staten, waarvan 10 keer een bezoek aan Texas niet alleen een expert op het gebied van de vogels en zoogdieren van het land, ook over de cultuur en de geschiedenis weet hij veel te vertellen.

 

Dagbeschrijvingen

 • Dag 1

  Vlucht van Nederland naar Houston

 • We vertrekken uit Nederland naar Texas waar we in de middag of vroege avond aankomen en op het vliegveld onze auto ophalen. Vervolgens rijden we naar ons hotel en afhankelijk van het vluchtschema kunnen we onderweg al een eerste stop maken om te gaan vogelen.

 • Dag 2

  Golf van Mexico

 • We staan vroeg op en gaan naar een bosgebied ten oosten van Houston. De soorten die we hier kunnen zien, zijn anders dan op de rest van de reis, vooral bossoorten als Eastern Bluebird, Carolina Chickadee, Brown-headed Nuthatch en Downy Woodpecker komen hier in flinke aantallen voor. Ook de zeer zeldzame Red-cockaded Woodpecker broedt hier, maar we moeten een stevige portie geluk hebben om deze schuwe soort te zien, al is dit tijdens eerdere reizen wel uitstekend gelukt. Aan het einde van de ochtend rijden we via een aantal binnenwegen naar een moerasgebied met veel waterplassen in de omgeving. Hier zien we een totaal andere groep vogels dan in de bossen eerder vandaag. Sneeuwganzen, verschillende soorten eenden en reigers, Amerikaanse Zeearend, Amerikaanse Sperwer, Killdeerplevieren, Witte Ibissen, Bandijsvogels en ga zo maar door. Niet alleen het aantal soorten hier is erg groot, ook het aantal individuen is indrukwekkend.

 • Dag 3

  Golf van Mexico

 • Na het ontbijt rijden we richting de kust. Via verschillende lokale verbindingswegen komen we bij een groot natuurgebied dat, typisch Amerikaans, voor ongeveer de helft ook jachtgebied is. Wij bezoeken het deel waar niet gejaagd mag worden en kijken uit naar soorten als Blauwvleugeltaling, Kaneeltaling, Zwartbuikfluiteend, Carolina-eend, Ringsnaveleend, Slangenhalsvogel, drie soorten ibissen, Soraral, Amerikaanse Meerkoet, Roodkopgier, Vermillion Flycatcher, Loggerhead Shrike en Roodborstlijster. Op de weg naar ons hotel zullen we nog verschillende keren stoppen; niet alleen zitten hier veel Amerikaanse Torenvalken en Savannah Sparrows, ook komen hier twee soorten Weidespreeuwen voor, zowel de oostelijke als de westelijke soort. Beide soorten lijken erg veel op elkaar en zijn dan ook alleen uit elkaar te houden als we ze goed kunnen zien, of beter nog, kunnen horen. Om bij ons hotel te komen gaan we met de veerboot. Hier zien we verschillende kustsoorten als Bruine Pelikaan, Lachmeeuw, Amerikaanse Zilvermeeuw, Ringsnavelmeeuw en Koningsstern. Op de veerboot zelf hebben we een zeer goede kans op het zien van Tuimelaars; tijdens al onze eerdere reizen hebben we deze dolfijnensoort vanaf de veerboot kunnen zien. We proberen in de vroege middag al in de buurt van ons hotel te zijn, zodat we hier in de omgeving nog wat kunnen vogelen. Soorten die we hier vaak zien zijn onder andere Canadese Kraanvogel, Amerikaanse Watersnip, Amerikaanse Wintertaling, Blauwvleugeltaling, Forsters Stern, Grote Geelpootruiter en Ijsduiker.

 • Dag 4

  Golf van Mexico

 • We laten de kustlijn achter ons en rijden verder richting het zuiden. Hoewel we de Golf van Mexico niet vaak zullen zien de komende dagen, zijn we er nooit ver vandaan en dat merken we ook aan de vogelsoorten die we zien. Na ongeveer een uur zijn we aangekomen bij onze eerste stop voor vandaag, opnieuw een natuurreservaat dat tussen de zee en de steden in het binnenland ligt. Veel van de soorten die we vandaag zien, hebben we gisteren ook al gezien, maar omdat hier verschillende ondiepe plassen liggen, zien we ook andere soorten als Dikbekfuut, Amerikaanse Kluut, Willet, Amerikaanse Oeverloper, Grote Geelpootruiter, Rode Kardinaal en Blue Jay. Een andere aanvulling in dit gebied is de Alligator die hier redelijk algemeen is. Tijdens eerdere reizen zagen we dit gebied ook een Bobcat (Rode Lynx). Op weg naar ons hotel doen we nog één plek aan, een klein natuurgebied dat verder in het binnenland ligt, aan de Coloradorivier. Het gebied is privéterrein en er zijn verschillende habitats gecreëerd om zoveel mogelijk soorten vogels aan te trekken. Carolina Chickadee, Roodkroonhaantje, Blue Jay, Rode Kardinaal en Savannah Sparrow zijn enkele van de soorten die we in het begroeide deel van het gebied kunnen zien, terwijl we bij de rivier kans hebben op Geelstuitzanger, Blue-gray Gnatcatcher, Green Kingfisher, Amerikaanse Zwarte Specht en zelfs de majestueuze Amerikaanse Zeearend.

 • Dag 5

  Centraal Texas en Zuid Texas

 • Na het ontbijt rijden we naar het gebied voor één van de doelsoorten van onze reis: de Trompetkraanvogel (Whooping Crane). We zitten midden in het gebied waar meer dan de helft van alle Trompetkraanvogels overwintert. In het midden van de 20e eeuw waren er nog maar 15 van deze schitterende witte reuzen over, maar door intensieve bescherming van het overwinteringsgebied en de trekroute van de soort zijn er inmiddels weer rond de 600 vogels, waarvan er ongeveer 300 hier aan de Texaanse kust overwinteren. Hoewel de kraanvogels enorm groot en spierwit zijn, slagen ze er toch regelmatig in om verborgen te blijven. We hebben echter de hele ochtend om te zoeken en we kennen de omgeving en de favoriete plekken van de vogels goed. Andere soorten zijn hier ook te vinden, het gebied is ook goed voor Zwartbuikfluiteend, Gewone Maskerzanger, Amerikaanse Meerkoet, Eastern Bluebird en veel kustsoorten zoals Visarend, Roodkopeend, Amerikaanse Scholekster en Koningsstern. Na de lunch volgt een lange rit richting Mexico. Ons hotel ligt helemaal in het zuiden van Texas, niet ver van de Mexicaanse grens en de rest van de middag zullen we dan ook hoofdzakelijk gebruiken om daarheen te rijden. Onderweg passeren we de grootste ranch ter wereld, de King Ranch met een oppervlakte zo groot als de provincie Overijssel….. Soorten die we tijdens het rijden kunnen verwachten zijn onder andere Red-shouldered Hawk, Red-tailed Hawk, White-tailed Hawk en Northern Caracara.

 • Dag 6

  Zuid Texas

 • In de ochtend rijden we naar de zuidkant van het schiereiland waar we gistermiddag bij de noordkant vertrokken zijn. Dit gedeelte van het schiereiland is aanzienlijk meer bebouwd dan het deel waar we gisteren waren, maar desalniettemin zijn er hier verschillende plekken die erg de moeite waard zijn om te bezoeken. Soorten waar we vanochtend naar zoeken zijn onder andere Amerikaanse Blauwe Reiger, Witbuikreiger, Kwak, Slangenhalsvogel, Soraral, Blauwvleugeltaling, Amerikaanse Wintertaling, Reuzenstern en Witte Ibis. In 2016 zagen we hier ook de prachtige Scissor-tailed Flycatcher, maar deze soort is hier zeldzaam. Onze volgende stop is een privéreservaat op de grens met Mexico. Via enkele prachtige wandelpaden lopen we het gebied in en krijgen we een eerste indruk van de Mexicaanse vogelwereld die hier in Texas overloopt. Tropische soorten als Green Jay, Great Kiskadee, Green Kingfisher, Golden-fronted Woodpecker en Black-crested Titmouse kunnen hier ons beeld invliegen voor we voor een late lunch het park achter ons laten. Na de lunch rijden we langs de Mexicaanse grens naar de kust. Een enorm stalen hekwerk dat wel wat weg heeft van de Berlijnse muur moet immigranten uit Midden Amerika tegenhouden, maar is tegelijkertijd ook een barrière voor zoogdieren die in dit gebied van plek naar plek trekken. Eén van die zoogdieren is Ocelot, een soort die in de Verenigde Staten alleen in het uiterste zuiden langs de grens met Mexico voorkomt. De kans dat wij een Ocelot zullen zien is zeer klein, ook al bevinden we ons midden in het gebied van deze soort. Vogels zullen we hier wel tegenkomen en we zoeken onder andere naar Northern Caracara, verschillende soorten gorzen, Marbled Godwit, Long-billed Curlew en Amerikaanse Witte Pelikaan.

 • Dag 7

  Zuid Texas en Rio Grande Valley

 • Voor we de Rio Grande Valley intrekken, brengen we in de ochtend nog een bezoek aan een kleinschalig agrarisch gebied. We rijden tussen twee hoofdwegen in en hebben hier verschillende soorten om naar uit te kijken: Northern Bobwhite (zeer schuw, want de soort wordt hier veel bejaagd), Golden-fronted Woodpecker, Cassin’s Sparrow, Bruinkopkoevogel en de grootste winterkoning van Amerika: Cactuswinterkoning. Op weg naar onze volgende bestemming zoeken we naar nóg een doelsoort van deze reis: Aplomado Falcon. Net als de Trompetkraanvogel is ook deze soort in de Verenigde Staten ernstig bedreigd en komen er hier minder dan 100 paar voor. We hebben ook een goede kans op het zien van deze soort, al is de Aplomado Falcon lastiger te vinden dan de Trompetkraanvogel. Na de lunch bereiken we onze eerste stop in de Lower Rio Grande Valley, één van Amerika’s topvogelbestemmingen. We zullen meerdere dagen in dit gebied blijven en verschillende gebieden bezoeken. Onze eerste bestemming is Estero Llano Grande, waar we voor het eerst écht ondergedompeld worden in de vogelwereld van Texas. Nog voor we honderd meter in dit park gelopen hebben, zien we waarschijnlijk al tientallen vogels, van de kleine Ruby-throated en Buff-bellied Hummingbirds, eendensoorten als Black-bellied Whistling Duck, Blauwvleugeltaling, Kaneeltaling, Ringsnaveleend, Kleine Topper en Mottled Duck, verschillende soorten steltlopers en zangertjes als Audubon’s Zanger, Dennezanger, Bonte Zanger en Geelkeelzanger. Hoogtepunt van dit park is echter een Pauraque, een groot uitgevallen nachtzwaluwsoort, die hier al jaren op een vaste plek in het park verblijft en daar ook zeer goed te zien en te fotograferen is.

 • Dag 8

  Rio Grande Valley

 • Ook vandaag rijden we weer naar het zuiden, naar een natuurpark dat op de grens met Mexico ligt. Dit waterrijke gebied bestaat uit verschillende grote plassen waar behalve veel watervogels ook de nodige andere soorten zitten. De prachtig gekleurde Green Jay is moeilijk over het hoofd te zien. Great Kiskadee laat zich overal in het park luid en duidelijk horen en Plain Chachalacas doen hun best om nog luider te zijn dan de kiskadees. Eastern Phoebes vliegen heen en weer vanaf hun vaste tak om insecten te vangen en kleiner spul als de opvallende Geelkopmees, Orange-crowned Warbler, de heimelijke Olive Sparrow, Savannah Sparrow en de felrode Northern Cardinal zitten overal in en om de struiken langs de wandelpaden. Onze volgende stop ligt ongeveer 30 kilometer verderop. Ook dit gebied ligt op de grens met Mexico en werd in het verleden regelmatig gebruikt als route door mensen die zonder controle de grens met Amerika wilden oversteken. De laatste jaren is de toegang tot dit gebied dan ook meer en meer ingeperkt, ook voor vogelaars. Desondanks is het nog steeds een hoogtepunt voor elke vogelreis. ’s Middags is het vaak erg warm hier en worden de drinkpoelen in het park druk bezocht door dorstige vogels. Roofvogels maken van de warmte gebruik door op de opstijgende warme lucht boven het park te zweven, op zoek naar prooi. Hook-billed Kite en Zone-tailed Hawk zijn soorten die in de Verenigde Staten zeer zeldzaam zijn, maar in dit park zijn ze, zeker in de middag, met regelmaat te zien. Hebben we in het park van vanochtend al kennis gemaakt met Plain Chachalacas, hier zijn ze in de middag zo mogelijk nog duidelijker aanwezig bij de drinkpoelen. Hoewel dit geen fotoreis is, loont het zeker de moeite om een camera mee te nemen en te fotograferen vanuit de schuilhutten in het park!

 • Dag 9

  Rio Grande Valley

 • Een dag die op meerdere manieren kan worden ingevuld. Dit deel van Texas is op de meeste plekken weliswaar zeer rijk aan soorten, maar er zijn ook soorten die soms wat lastiger te vinden kunnen zijn. Vandaag is een dag die we kunnen gebruiken om te zoeken naar deze lastigere soorten of naar zeldzaamheden die via het Texaanse Rare Bird Alert gemeld zijn. In eerdere jaren hebben we deze dag gebruikt om te zoeken naar zuidelijke soorten als Holenuil, Clay-colored Thrush, Northern Jacana, Woestijnbuizerd, Blue Bunting en Crimson-collared Grosbeak, meestal met succes! Eén van de mogelijkheden op deze dag is ook een bezoek aan een klein privé-natuurreservaat van ongeveer 6 hectare dat midden tussen de bebouwing als magneet voor vogels fungeert. Met verschillende micro-habitats en stromend water komen in het gebiedje soorten als Blue-headed Vireo, Lesser Goldfinch, Couch’s Kingbird en Buff-bellied Hummingbird voor. In deze regio is de grondprijs erg hoog. Veel grote natuurreservaten zijn er dan ook niet, maar wel zijn er verschillende kleinere privé-reservaten en enkele stadsparken. Vandaag is de mogelijkheid om deze te bezoeken. Elk gebied heeft zijn eigen soorten en we hopen vandaag op bijvoorbeeld Inca Dove, White-tipped Dove, Curve-billed én Long-billed Thrasher en American Goldfinch. Mocht het op één van deze dagen slecht weer zijn (wat over het algemeen vrij zeldzaam is in deze periode), dan kan deze dag ook worden omgewisseld met dag 6 of 7 om te zorgen dat we op de belangrijkste plekken goed weer hebben.

 • Dag 10

  Noordelijke deel Rio Grande Valley

 • Met een vroege stop in een park dat echt letterlijk aan de grens met Mexico ligt – de rivier aan de rand van het park is de grens, we kunnen Mexico bijna aanraken hier! – waar we soorten als Bandijsvogel, Groene Ijsvogel, Slangenhalsvogel, Dikbekfuut, Treurduif en de zeer lastig te vinden Sprague’s Pieper kunnen zien, verlaten we de Lower Rio Grande Valley. We volgen min of meer de Rio Grande naar het westen tot we bij de Falcon Dam komen. Hier is een enorm stuwmeer gecreëerd dat dit deel van de Rio Grande Valley van stroom voorziet. Het stuwmeer zelf is zo groot en diep dat er behalve American White Pelican, Double-crested Cormarant en soms Neotropical Cormorant niet veel te zien valt, maar in de omgeving van de dam des te meer: Scaled Quail, Gray Hawk, Olive Sparrow, Northern Cardinal, Golden-fronted Woodpecker en Green Jay zijn hier allemaal te vinden. Veel Amerikanen uit het noorden van de Verenigde Staten gebruiken het warme Texaanse weer om te overwinteren. Veel van de “winter Texans” rijden met enorme campers het land door en bivakkeren op campings in het zuiden van Texas. Vaak blijven ze maandenlang op deze campings en hebben ze uitgebreide feedingstations voor de vogels gemaakt met gehalveerde sinaasappels voor Audubon’s Oriole, Hooded Oriole en Altamira Oriole en zaad voor de verschillende soorten gorzen. Meestal zijn de winter Texans in voor een praatje en regelmatig weten ze een zeldzame soort aan te wijzen.

 • Dag 11

  Noordelijke deel Rio Grande Valley

 • Vanuit de enige plaats van enige omvang in dit gebied rijden we naar terug richting Falcon Dam. Iets ten noorden van de plek waar we gisteren waren, is een voederplaats voor vogels die in de winter zeer goed wordt bijgehouden door vrijwilligers. We beginnen hier aan de oever van de Rio Grande, met aan de overkant van de ongeveer 10 meter brede stroom Mexico, zoeken we naar enkele specialiteiten van het gebied: Ringed Kingfisher, Mexican Duck en Red-billed Pigeon. Deze soorten zijn vooral in de vroege ochtend actief, nog voor we bij de voederplaats kunnen aanschuiven. De voederplaats bestaat uit een open plek met aan de randen bomen en struiken. Op een goede dag is het aantal soorten hier onvoorstelbaar: Inca Dove, White-tipped Dove, Golden-fronted Woodpecker, Ladder-backed Woodpecker, Green Jay, Great Kiskadee, Black-crested Titmouse, Northern Cardinal, Sharp-shinned Hawk, Coopers Hawk, Lincoln’s Sparrow, Olive Sparrow, Hooded Oriole, Altamira Oriole, Audubons Oriole en Black-headed Grosbeak hebben we allemaal gezien tijdens onze eerdere bezoeken hier! Ook voor deze locatie geldt dat een camera meenemen zonder meer aan te raden is. De vogels komen graag af op het neergelegde voer en zijn goed aan mensen gewend. Onze laatste stop in de Rio Grande Valley is een klein rietgebied aan de oever van de rivier. In een zeer klein privé-natuurreservaat hebben we kans op het zien van de laatste zuidelijke soorten van deze reis. Olive Sparrow, Green Jay, White-tipped Dove, Golden-fronted Woodpecker, Ringed Kingfisher en met wat geluk ook White-collared Seedeater vormen een mooie afsluiting van dit deel van de reis, voor we verder naar het noorden rijden. Een lange rit door het spannende Texaanse landschap brengt ons terug naar de kust.

 • Dag 12

  Boottocht Trompetkraanvogel of National Wildlife Refuge en Houston

 • Een dag die op twee manieren kan worden ingedeeld. Als we eerder deze reis nog geen Whooping Cranes gezien hebben, gaan we vandaag vanuit de jachthaven van Rockport aan boord van een klein schip dat in de ondiepe kustwateren goed uit de voeten kan. Hoofddoel van deze boottocht zijn de de Whooping Cranes. Behalve de kraanvogels hebben we hier ook kans op andere soorten als Seaside Sparrow, Slechtvalk, Kuifzaagbek en verschillende soorten steltlopers. Mochten we eerder al wel Whooping Cranes gezien hebben, dan rijden we vanaf ons hotel naar een National Wildlife Refuge aan de kust. Dit reservaat ligt vlakbij het reservaat dat we op dag 4 bezocht hebben, maar het heeft een andere vegetatie en daarmee ook andere soorten die er leven. In sommige jaren verblijven hier tienduizenden Sneeuwganzen met soms ook enkele Ross’ Ganzen ertussen. Ook overwinteren er meer kleine zangvogels dan in het andere reservaat. In de loop van de middag rijden we dan richting Houston voor onze laatste overnachting in Texas. Mochten we in de ochtend de boottocht gemaakt hebben, dan slaan we het National Wildlife Refuge over en volgen we de kust richting onze laatste overnachtingsplaats.

 • Dag 13

  Omgeving Houston – ’s middags terug naar het vliegveld

 • Ten noorden van Houston ligt onze laatste stop van deze reis. We bezoeken hier een bijzonder moerasgebied dat verschillende functies heeft. Het gebied is hoofdzakelijk in gebruik als waterzuivering voor de nabijgelegen stad, maar het water wordt zo natuurlijk mogelijk gezuiverd, met behulp van veel rietplassen. Hier komen veel vogels op af en de stad heeft het gebied prachtig ingericht in een poging zo veel mogelijk stadsbewoners te laten genieten van de vogels en de natuur in het gebied. Dat genieten zullen wij hier zeker doen, want er valt genoeg te zien: Kaneeltaling, Blauwvleugeltaling, King Rail, Virginia Rail, Soraral, Amerikaanse Kluut, verschillende soorten reigers en typische moerassoorten als Swamp Sparrow en Marsh Wren laten zich vaak goed bekijken vanaf de kant van de zuiveringsvijvers. Na deze laatste stop kunnen we terug kijken op een bijzondere reis met prachtige soorten en rijden we terug naar het vliegveld van Houston waar we aan boord gaan van de vlucht terug naar Nederland.

 • Dag 14

  Aankomst in Amsterdam

 • Einde van de reis.

 
 

Praktische informatie

Verenigde Staten - Texas
14 dagen | 27 januari 2022 - 9 februari 2022

Inclusief

 • Alle overnachtingen
 • Vlucht en luchthavenbelasting
 • CO2 compensatie van uw reis
 • Ontbijt en diner
 • Vervoer ter plaatse
 • Nederlandstalige reisbegeleider
 • Alle toegangsgelden Nationale Parken

Exclusief

 • (Reis)verzekering
 • Lunch
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Klantbijdrage garantiefonds GGTO van € 7,50 p.p.
 • Boekingskosten
 • Toegang privé-reservaten (maximaal USD 40,- p.p.)
 • Toeslag gebruik éénpersoonskamer € 295,-


Praktische informatie

Accommodatie
We verblijven in verschillende hotels en motels die langs onze route en dicht bij de vogelplekken liggen. Alle kamers hebben eigen faciliteiten.

Vervoer ter plaatse
In Texas beschikken we gedurende onze reis over een busje met airconditioning dat door onze reisbegeleider(s) wordt bestuurd.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldig paspoort dat geldig is tot minimaal de dag na uw vertrek uit de Verenigde Staten.
Daarnaast dient iedere reiziger in het bezit te zijn van een Visa Waiver, de zogenaamde ESTA.

Medische Indicatie
Inentingen zijn niet verplicht voor Verenigde Staten

Tijdverschil
In Texas is het zeven uur vroeger dan in Nederland en België.

Temperatuur
In het zuiden van Texas wordt het nooit echt winter; de temperaturen blijven overdag vaak ruim boven de 20 graden, de zon schijnt volop en veel vogelsoorten uit Amerika en Canada kiezen er voor om in Texas te overwinteren. In het noordelijkere deel van de reis, grofweg van Houston tot Aransas National Park, zijn de temperaturen vaak wat lager. Tijdens de gehele reis kan regen voorkomen, soms zelfs stevige regen die één of meerdere dagen kan aanhouden.

Kleding
Gezien onze reistijd raden we u aan zowel zomerkleding als iets warmere kleding mee te nemen. Korte broek en sandalen zijn een veel gezien beeld in de zuidelijke vogelgebieden overdag, op het eerste deel van de reis is een lange broek en een jasje raadzaam. Het is verstandig om kleding met lange mouwen mee te nemen, voor gebieden waar we muggen kunnen tegenkomen. 's Avonds is de temperatuur over het algemeen ook zeer aangenaam, maar een dun fleecejasje kan dan prettig zijn. Neem voor de zekerheid ook regenkleding mee. Hoewel we vooral goed weer verwachten, is regen zeker niet uitgesloten. Gezien het te verwachten weer en de te bezoeken gebieden is het verstandig een goede zonnebril, zonnebrand en een insectenwerend middel mee te nemen op deze reis. Vanwege de soms intense zon is een zonnehoed of baseballpet vaak prettig om te dragen. Goede wandelschoenen zijn een aanrader, net als sandalen waarmee u in het water kunt lopen. Regenlaarzen hoeft u niet mee te nemen.

Uitrusting
Er is geen verplichte uitrusting voor deze reis, maar een verrekijker is zeker aan te bevelen voor deze reis. Als u in het bezit bent van een telescoop is het ook de moeite waar deze mee te nemen.

Telecommunicatie
Internationaal toegangsnummer voor Noord Amerika: 00 1
Vanuit Nederland en België naar Florida: 00 - 1 – netnummer zonder nul – abonneenummer.
Vanuit Texas naar Nederland: 0031 - netnummer zonder nul – abonneenummer.
Vanuit Texas naar België: 0032 – netnummer zonder nul – abonneenummer.
Mobiel bellen is op veel plaatsen mogelijk. Om in de Verenigde Staten mobiel te kunnen bellen dient u in het bezit te zijn van een Quad-band toestel.

Elektriciteit
De netspanning in de Verenigde Staten is 110 Volt. Ook is het stopcontact anders dan in Nederland en België, ze hebben twee platte pootje. Vrijwel alle elektrische apparaten kunt u gebruiken op het Amerikaanse stroomnet, maar twijfelt u of dat met een bepaald apparaat kan, dan kunt u het beste contact opnemen met de leverancier om hier navraag naar te doen.
Voor het gebruik van de Amerikaanse stopcontacten heeft u een adapter of wereldstekker nodig.

Taal
Engels is de officiële taal. In Texas wordt op sommige plaatsen ook Spaans gesproken, maar overal wordt ook Engels gesproken.

Geld en geldzaken
In Texas wordt betaald met Amerikaanse Dollars. De koers van de dollar fluctueert, de actuele koers kunt u nazoeken op internet of bij uw bank opvragen. In de Verenigde Staten is het zeer gebruikelijk om alles met een creditcard af te rekenen, zelfs kleine maaltijden en dagelijkse boodschappen worden vaak op deze manier betaald. De meest geaccepteerde creditcards zijn Visa, Mastercard en American Express. Ook kunt u in de Verenigde Staten geld uit een geldautomaat pinnen. In vrijwel alle gevallen zal de geldautomaat waar u het geld opneemt een extra toeslag van ongeveer 3 Amerikaanse Dollar rekenen voor het opnemen van contant geld. Daarnaast kan uw bank ook nog een bedrag rekenen voor het opnemen van contant geld.

Literatuur
De reisbegeleiders zullen voldoende determinatiegidsen bij zich hebben, zowel voor vogels als voor zoogdieren. Wilt u zelf ook een determinatiegids meenemen, dan zijn de volgende gidsen zeer bruikbaar.

Een goede vogelgids is ondere andere Field Guide To Birds Of North America (National Geographic).
Een andere goede vogelgids is de The Sibley Field Guide to Birds of Eastern North America van David Allen Sibley.

Voor zoogdieren kunt  gebruik  maken van het boek, Mammals of North America van Roland Kays.

Inklappen
€ 3.095 per persoon
Boek deze reis
 

Waarom Inezia Tours?

Vogelreizen, natuurreizen, fotoreizen en poolreizen. Dat is wat Inezia Tours al bijna 15 jaar verzorgt naar alle zeven continenten van de wereld. Met Met groepsreizen, maar ook met op maat gemaakte reizen en expeditiecruises. Wat al deze reizen gemeen hebben is dat we ons hart in onze reizen leggen, niet alleen bij het uitzétten van onze reizen, maar ook bij het uitvóeren van onze reizen.

Wat wij willen, zijn mooie en verantwoorde reizen en fijn contact met onze klanten. Kwaliteit boven kwantiteit. Hoewel we niet de ambitie hebben om het grootste bedrijf van Nederland of de Benelux te zijn, is Inezia Tours wel de grootste natuurreisorganisatie van de Benelux geworden. Toch heeft u bij ons altijd persoonlijk contact met iemand die u kent. Ook de begeleiding van onze reizen is persoonlijk en deskundig. We zoeken namelijk diezelfde instelling en passie in onze reisbegeleiders en onze lokale partners.
Door bewust “klein” te blijven kunnen we de kwaliteit leveren die we belangrijk vinden en tegelijk houden we de kosten laag. Onze reizen zijn dan ook zéér scherp geprijsd in vergelijking met andere aanbieders. Vertrouwd én voordelig dus.

Vele klanten hebben de weg naar Inezia Tours al gevonden en zijn niet meer weggegaan. Het percentage terugkerende klanten is ruim 90% bij Inezia Tours. Daarmee is het voor ons duidelijk dat onze manier van werken en onze reizen enorm aanspreken.
Bent u ook nieuwsgierig geworden? Laat u inspireren door onze website met reisinspiraties of kom kennismaken op één van onze kantoren (in Groningen en Flevoland), op een beurs of tijdens één van de lezingen over onze reizen.

Kleurencodes en reisverzekeringen

De wereld van de kleurencodes en reisverzekeringenOch, wat h...

Blog bekijken

Beren in Finland 2012

Na al het scheepsgeweld in de eerdere blogs is het nu tijd v...

Blog bekijken

The West Africa Pelagic 2013

Een verlenging van de Atlantic Odyssey of een reis op zich?...

Blog bekijken

Antarctica klassiek 2017

Dit keer een blog over een gewone Antarcticareis, een classi...

Blog bekijken