counter on tumblr

Weddell Sea incl. helikopters

Op zoek naar de Keizerspinguïn

11 dagen vanaf

€ 10.400

Vertrekdatum

20 november 2023

Hoogtepunten

 • Op zoek naar de Keizerspinguïn
 • Inclusief helikopter landingen
 • Antarctic Sound
 • Deception Island

Is deze reis iets voor mij?

 • Ongekend avontuur vanuit een zeer comfortabele en veilige thuisbasis
 • Reis wordt uitgevoerd volgens duurzaamheidsrichtlijnen van IAATO, en is zeker geen grootschalige cruise
 • Nederlandstalige begeleiding vanuit Inezia Tours

Reisverslagen en reviews

Reisbegeleider
Christian Clauwers

Reis in het kort

NU MET €500 KORTING OF EEN SWAROVSKI VERREKIJKER!

Deze reis wordt namens Inezia Tours begeleid door onze reisbegeleider, pool- en oceanen fotograaf Christian Clauwers. Door middel van zijn fotografie brengt Christian de impact van ons leven op de poolgebieden en oceanen in kaart en creëert hiermee bewustzijn.

Een gedurfde expeditiecruise, deze reis naar het gebied van de Keizerspinguïns bij Snow Hill Island in de Weddell Sea. Er wordt tijdens deze bijzondere reis gebruik gemaakt van helikopters. Er worden vele bijzondere diersoorten verwacht tijdens deze reis, zoals Ezels en Adéliepinguïns.

Ervaar het uitzicht in vogelperspectief van Antarctica! Onze helikoptercapaciteit op m/v Ortelius geeft u de zeldzame kans om de beroemde keizerspinguïnkolonie ten zuiden van Snow Hill Island te zien, met ongeveer 4.000 broedparen. Zwaar ijs kan de toegang tot dit gebied vanuit de Weddell Zee verhinderen, en het ijs bij de kolonie zelf kan eerder dan verwacht afbreken en beginnen smelten. Met dit in het achterhoofd is het de bedoeling om het schip tussen de Antarctic Sound en James Clark Ross Island, dicht bij de ijsrand, te stoppen en keizerspinguïns te vinden op weg naar open water. De spectaculaire helikoptervluchten maken deze zoektocht mogelijk, en stellen u in staat te landen op locaties die anders zo vroeg in het seizoen onbereikbaar zouden zijn.

Als de ijsomstandigheden gunstig zijn en de route naar Snow Hill Island vrij is van meerjarig pakijs, bestaat de kans op een schip-naar-kust helikoptertransfer naar Snow Hill Island (op ongeveer 45 minuten wandelen van de keizerspinguïnkolonie). Als dit lukt, is dit een ervaring die je maar één keer in je leven meemaakt. Maar vergeet niet dat de natuur hier de uiteindelijke route bepaalt: Pogingen om Snow Hill Island te bereiken tijdens de reizen van 2012 - 19 zijn niet altijd gelukt. In 2013 en drie jaar op rij (2017 - 2019) waren de omstandigheden echter gunstig om per helikopter op Snow Hill Island te landen en de keizerspinguïnkolonie te bezoeken.

 

Dagbeschrijvingen

 • Dag 1

  Einde van de wereld, begin van een reis

 • Uw reis begint aan het einde van de wereld: Ushuaia in Argentinië, de meest zuidelijke stad van de wereld en ook wel “Fin del Mundo” genoemd. In de middag stapt u aan boord en vaart u via het schilderachtige, door ruige bergen omzoomde Beagle Kanaal richting Antarctica.

 • Dag 2-3

  Het pad der Poolreizigers

 • De komende twee dagen op de Drake Passage kunt u het zeemansleven vanuit het perspectief van de eerste poolreizigers lichtelijk meebeleven: een stevige bries, rollende golven en mogelijk al een walvis die plotseling opduikt en een ademspuit laat zien. Na de Antarctische Convergentie – Antarctica’s natuurlijke afbakening, die gevormd wordt waar koude noordwaartse oceaanstromingen en warmere sub-antarctische stromingen elkaar ontmoeten – bevinden we ons in de “Circum-Antarctic Upwelling Zone”. Niet alleen het zeeleven maar ook het vogelleven verandert vanaf nu. Verschillende albatrossoorten en stormvogels vertonen zich vrij plotseling, zoals ook Kaapse duiven en Zuidelijke stormvogels. In de buurt van de South Shetland Islands komen de eerste ijsbergen in zicht.

 • Dag 4-7

  Fantastisch Antarctica

 • Wanneer de ijssituatie het toelaat varen we door de met ijsbergen bezaaide Antarctic Sound de Weddell Sea in. Hier is het verschijnen van enorme plateau ijsbergen het teken dat we de oostelijke zijde van het Antarctic Peninsula bereikt hebben. Tijdens dit deel van de reis zijn we gefocust op het vinden van de Keizerspinguïn. We gebruiken niet alleen het schip, maar ook de helikopters, waardoor er een redelijke kans is om deze bijzondere pinguïnsoort te zien. Ook maken we spectaculaire helikoptervluchten over het poollandschap en indien mogelijk, landen we op plekken die normaal in deze tijd van het jaar niet bereikbaar zijn. Het gebruik van de helikopters maakt deze reis compleet en anders dan een gebruikelijke reis. Zo zullen we mogelijk bezoeken: De westelijke kusten van de Antarctic Sound - De westelijke kust wordt zelden vanuit de lucht gezien en bezocht, het landschap is hier echter adembenemend; gelaagde zandstenen formaties. Steile, getande rotspieken die boven de ijskappen uitsteken en enorme ijsmuren die de hellingen en de pieken bedekken. Oude lavastromen, gletsjers, gigantische ijsbergen en pakijs zover het oog kan zien. Er zijn hier regelmatig individuele Keizerspinguïns te zien, maar ook Adélie pinguïns op ijsschotsen en Kelp meeuwen, Grote jagers en meerdere soorten stormvogels. Duse Bay - Na een adembenemende helikoptervlucht wordt er mogelijk in de baai op een rotsheuvel geland, dicht bij een oude schuilhut. Er is in deze tijd van het jaar nog veel sneeuw en ijs maar een mooie wandeling gaat over de met korstmossen bedekte rotsen. Seymour Island - dit is de plek waar de ‘Zweedse Antarctische Expeditie’ van 1901 - 1904 onder extreme omstandigheden wist te overwinteren. Sediment gesteenten, fossielen en fantastische uitzichten vormen de hoogtepunten van deze locatie. Wanneer de condities het toestaan om verder de Weddell Sea binnen te varen worden er mogelijk Zodiac cruises gemaakt naar onder andere: Devil Island - Hier huist een grote Adéliepinguïn kolonie maar het eiland biedt ook een schitterend uitzicht punt voor wandelaars die de top van het eiland weten te bedwingen. Bij Cape Well-Met komt soms het smeltwater in watervallen vanaf de kliffen naar beneden. Brown Bluff - Mogelijk de mooiste plek van het gehele noordelijke deel van het Antarctische Continent: steile, met ijs bedekte vulkanische rotswanden met aan weerszijden ruige gletsjers. Aan de voet van de rotswand bevindt zich een grote Adéliepinguïn kolonie, samen met een kolonie Ezelspinguïns en in de rotswand broedende Sneeuwstormvogels. Gourdin Island - Kinband, Ezels en Adéliepinguïns bevolken dit eiland. Esperanza Base - Dit Argentijnse onderzoeksstation wordt het gehele jaar door bemand, het is een van de twee niet-militaire stations in Antarctica.

 • Dag 8

  Via Deception Island naar Drake Passage

 • In de ochtend varen we naar het vulkanische Deception Island, voor een laatste landing bij Pendulum Cove of Whalers Bay. De weersomstandigheden in de Drake Passage bepalen de tijd van vertrek.

 • Dag 9-10

  Bekende zeeën, bekende vrienden

 • We varen weer noordwaarts, richting de Drake Passage. Hier ontmoeten we weer oude bekenden; de vele zeevogels die we voor het eerst ontmoet hebben op de heenreis, maar die nu op ons overkomen als oude bekenden.

 • Dag 11

  Helemaall het einde: Ushuaia

 • Aan ieder avontuur, hoe mooi ook, komt uiteindelijk een einde. U monstert af in Ushuaia, met als bagage de diepe indrukken die deze bijzondere reis en de ruige natuur op u gemaakt hebben.

 • Dag 5-6

  Alternatief programma wanneer de route naar Snow Hills Island vrij is van dik meerjarig pakijs

 • LET OP: Kans minder dan 50% De helikopters aan boord hebben veel extra’s te bieden tijdens deze reis, ze kunnen ons helpen om ons doel, de kolonie Keizerspinguïns, letterlijk te bereiken. Wanneer de omstandigheden gunstig genoeg zijn om in de buurt van de kolonie te komen, is het de bedoeling om twee dagen bij de kolonie door te brengen. De helikopteroperaties duren een volledige dag, de helikoptervlucht ongeveer 15 minuten. Een helikopter kan 4 tot 6 passagiers per vlucht meenemen. De landingsplaats van de helikopters op het dikke pakijs wordt zorgvuldig uitgekozen zodat dat de Keizerspinguïns niet verstoord worden. Hierna moeten alle passagiers nog ongeveer 45 minuten over het pakijs tot aan de kolonie lopen. Bedenk wel dat we in een van de meest afgelegen gebieden ter wereld zijn en dat er geen garanties zijn, ook niet wat betreft de exacte duur van de helikoptervluchten. De omstandigheden kunnen snel veranderen en dit kan een grote impact hebben op de helikopteroperaties. Passagiers moeten dit begrijpen en accepteren. Veiligheid is onze eerste prioriteit en we kunnen daar geen compromissen in sluiten.

 
 

Praktische informatie

Antarctica - Weddell Sea incl. helikopters
11 dagen | 20 november 2023 - 30 november 2023

Inclusief

 • Alle overnachtingen aan boord
 • Alle maaltijden, incl. snacks, koffie en thee
 • Alle landingen
 • Alle zodiaccruises
 • Gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen
 • Alle havengelden
 • Alle lezingen
 • Diensten van de zeer ervaren expeditiestaff
 • CO2 compensatie van uw reis

Exclusief

 • Vliegticket
 • Overnachting(en) in Argentinië (indien nodig)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Klantbijdrage garantiefonds GGTO van € 7,50 p.p.
 • Boekingskosten €25,00 per boeking


Praktische informatie

Hutten:
Deze reis wordt uitgevoerd met het expeditieschip Ortelius.

Er zijn meer hutcategorieën beschikbaar op de Ortelius:

Vierpersoonshut met patrijspoort: € 10.400,- per persoon
Tweepersoonshut met patrijspoort: €11.900,- per persoon (Single use € 20.230,-)
Tweepersoonshut met raam: € 12.350,- per persoon (Single use € 20.9955,-)
Superior hut: € 13.600,- per persoon (Deze prijs alleen geldig met twee personen) (Single use € 23.120,- per persoon)

Reissom:
De vermelde reissom is per persoon en exclusief vliegtickets.

Reis en schip:
De reisbegeleiding bestaat uit een Engelstalige expeditieleider en Engelstalige bemanning aan boord. Daarnaast reist er namens Inezia Tours een begeleider mee.
Het schip biedt plaats aan maximaal 108 passagiers. Het is een internationaal gezelschap met Engels als voertaal.
Voor deze reis worden geen specifieke eisen aan conditie gesteld. Tijdens landingen heeft u de keuze deel te nemen aan verschillende wandelingen, variërend van licht tot pittig.

Klimaat:
Het weer bij Antarctica kan zeer wisselvallig zijn. Temperaturen tussen ongeveer -8 en + 15 graden Celsius zijn te verwachten. In combinatie met soms zeer sterke wind kan de gevoelstemperatuur soms extreem laag zijn. Informeert u bij onze expeditiecruise-experts naar het te verwachten weer en welke kleding u voor deze reis dient mee te nemen. Wij kennen de reis en het gebied uit eigen ervaring en kunnen u de juiste informatie geven.

 

LET OP: Deze routebeschrijving is slechts een indicatie. Het programma kan variëren afhankelijk van ijs, weer, en wildlife condities. Landingen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van locaties, vergunningen en milieuoverwegingen volgens IAATO regelgeving. Officiële vaarschema's en landingsplaatsen worden gepland in samenwerking met IAATO vóór de start van het seizoen, maar de expeditieleider bepaalt het definitieve vaarschema. Flexibiliteit is van het grootste belang voor expeditie cruises. De gemiddelde vaarsnelheid van ons schip is 10,5 knopen.

Inklappen
Vanaf € 10.400 per persoon
Boek deze reis
 

Waarom Inezia Tours?

Vogelreizen, natuurreizen, fotografiereizen en poolreizen. Dat is wat Inezia Tours al jaren met veel plezier verzorgt naar alle zeven continenten van de wereld. Met groepsreizen, maar ook met op maat gemaakte reizen en expeditiecruises. Wat al deze reizen gemeen hebben is dat we ons hart in onze reizen leggen, niet alleen bij het uitzétten van onze reizen, maar ook bij het uitvóeren van onze reizen. Wij richten ons op het echte ontdekken, dus geen gehaast en gejaag, maar tijd voor de vogels, de natuur, de fotografie en elkaar.

Wat wij willen, zijn mooie en verantwoorde reizen en fijn contact met onze klanten. Kwaliteit boven kwantiteit. Bij ons heeft u altijd persoonlijk contact met iemand die u kent, we zijn een klein team en leren u graag kennen! Ook de begeleiding van onze reizen is persoonlijk en deskundig. We zoeken namelijk diezelfde instelling en passie in onze reisbegeleiders en onze lokale partners.
Door bewust “klein” te blijven kunnen we de kwaliteit leveren die we belangrijk vinden.

Vele klanten hebben de weg naar Inezia Tours al gevonden en zijn niet meer weggegaan. Het percentage terugkerende klanten is ruim 90% bij Inezia Tours. Dat is het grootste compliment wat wij kunnen krijgen!
Bent u ook nieuwsgierig geworden? Laat u inspireren door onze website met reisinspiraties, op een beurs of tijdens één van de lezingen over onze reizen.

Antarctic Odyssey 2017

Reizen naar Antarctica kun je op verschillende manieren doen...

Blog bekijken

Poolreizen voor beginners

Bij Inezia Tours staan verschillende poolreizen op onze webs...

Blog bekijken

IJsberenspecial 2013

De keizer van het Hoge Noorden. Toppredator van de Arctis. M...

Blog bekijken

Atlantic Odyssey 2016

We gaan weer bloggen! Voor de vierde keer in vijf jaar tijd...

Blog bekijken