counter on tumblr

Western Pacific Odyssey

De ultieme zeereis voor vogelaars en natuurliefhebbers

29 dagen vanaf

€ 11.990

Vertrekdatum

21 maart 2024

Hoogtepunten

  • Samen met een aantal andere Nederlandse vogelaars aan boord
  • Aan boord van het sfeervolle schip Heritage Adventurer
  • Inclusief alle maaltijden en drankjes tijdens maaltijden

Is deze reis iets voor mij?

  • Geniet van vogels en tropische eilanden
  • Volledig verzorgde en comfortabele reis in expeditie stijl
  • Verschillende landingen op de eilanden

Reisverslagen en reviews

Reisbegeleider
Heritage Expeditie Staff

Reis in het kort

Bij veel vogelaars is de Atlantic Odyssey van Ushuaia naar Ascencion inmiddels een begrip, maar is de Pacific Odyssey minder bekend.
Deze andere odyssey - van Nieuw-Zeeland naar Japan - is echter minstens zo bijzonder.

Niet alleen biedt deze expeditiecruise vogelaars en natuurliefhebbers een unieke mogelijkheid om op veel moeilijk bereikbare eilanden in de Stille Oceaan te komen, maar u maakt de reis ook nog eens per klein expeditieschip. Hierdoor ziet u niet alleen veel van de endemen die op de eilanden leven, maar ook tientallen soorten zeevogels als albatrossen, pijlstormvogels en stormvogels.

Na vertrek uit Auckland in Nieuw-Zeeland vaart het schip door de vogelrijke wateren van de Hauraki Golf waar onder andere de recent herontdekte New Zealand Storm Petrel voorkomt. Verder naar het noorden komt u bij Norfolk Island en Nieuw Caledonië waar u aan land gaat op zoek naar eilandendemen, zoals de bizarre Kagu en Crow Honeyeater.

Bij de Solomon eilanden bezoekt u onder andere het bounty eiland Rennell, Makira, Guadalcanal en Kolombangara waar in totaal maar liefst vier verschillende dagen met landingen gepland staan voordat u weer verder naar het noorden vaart door de Britain Trench, een gebied dat bekend staat om de vele zeezoogdieren.

Voordat u in Japan in het gebied van de Bonin eilanden aankomt, staat er eerst nog een landing op Chuuk (voor onder ander de zeer zeldzame Faichuuk White-eye) op het programma.

Bij Torishima, de enige broedplaats van Short-tailed Albatross ter wereld, probeert het schip zo dicht mogelijk langs de kust te varen om zoveel mogelijk albatrossen te zien. Tijdens de Pacific Odyssey van 2011 zagen wij tijdens onze groepsreis meerdere Short-tailed Albatrosses, vaak samen met tientallen Black-footed Albatrosses.

Bent u meer een natuurliefhebber en geïnteresseerd naar de culturen op de verschillende eilanden dan boekt u de Grand Pasific Odyssey, zelfde boot maar tijdens de landingen volgt u een ander programma.

Een maand na het vertrek in de herfst op het zuidelijk halfrond, komt u aan in de lente in Yokohama in Japan.

 

Dagbeschrijvingen

  • Dag 1

    Auckland, Nieuw Zeeland

  • Na aankomst in Auckland op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland gaat u aan boord van het expeditiecruiseschip de 'Heritage Adventurer' welke ruimte biedt aan 140 passagiers, het is een internationaal gezelschap. Nadat de bemanning de bagage naar de hutten gebracht heeft is er een eerste gelegenheid om het schip te verkennen, gevolgd door een kennismaking met de expeditiestaff en de andere opvarenden. In de loop van de avond volgen de veiligheidsinstructies en vaart het schip de haven uit, op weg voor een onvergetelijke reis.

  • Dag 2

    Hauraki Gulf

  • We beginnen deze ochtend met het verkennen van Great Barrier Island. Dit prachtige eiland is grotendeels bebost en fantastische om te bezoeken of om een zodiac cruise langs de kust te maken. Hier gaan we op zoek naar de ernstig bedreigde New Zealand Storm-Petrel, Buller’s Shearwater, Gray-faced Petrel, Black Petrel, Fluttering Shearwater, Little Shearwater en de Nieuw Zeelandse ondersoort van Little Penguin.

  • Dag 3 - 4

    Bay of Islands - op zee

  • Deze ochtend worden we wakker in de prachtige wateren van the Bay of Islands, na het ontbijt is er de mogelijkheid om de kustlijn te verkennen waar we hopelijk een paar endemische soorten gaan vinden. Aan het einde van de dag verlaten we de wateren van New Zeeland en zetten koers noord waarts, in de avond zullen we langs Cape Reinga varen. Dag 4 zullen we op het water zijn.

  • Dag 5

    Norfolk Island

  • We zijn op weg naar Norfolk Island. Uit eigen ervaring (Inezia Tours heeft verschillende gidsen aan boord gehad tijdens eerdere edities van de Pacific Odyssey) weten we dat dit gebied goed is voor soorten als Buller’s Shearwater, Gould’s Petrel, Black-winged Petrel, White-naped Petrel, Gray-faced Petrel, Black Petrel en de prachtige Tahiti Petrel.Nadat de Australische douane aan boord gekomen is en het schip geklaard heeft, gaan we aan land op Norfolk Island. In het weelderige regenwoud van de Botanische Tuinen gaan we op zoek naar de twee endemen van het eiland, Norfolk Island Parakeet en Norfolk Gerygone en soorten als Norfolk Island White-eye, Pacific Robin en Golden Whistler.

  • Dag 6

    Dag op zee

  • Ten noorden van Norfolk Island zorgt een berg onder het wateroppervlak voor een voedselrijk gebied waar veel vogels fourageren. Hier ziet u veel vogels zoals Tahiti Petrel, Kermadec Petrel, Grey-faced Petrel en met enig geluk de eerste Polynesian Storm Petrels.

  • Dag 7

    Nieuw Caledonië – Kagu!

  • Dit tropische eiland laat zich omschrijven als "the taste of France" in de Pacific, waar Melanesische tradities zich vermengen met de Franse verfijning. Nieuw-Caledonië is een fragment van het oude supercontinent Gondwana, en er wordt aangenomen dat Nieuw-Caledonië zich heeft losgemaakt en tientallen miljoenen jaren geleden een eiland is geworden. Het is dit isolement dat zowel de omvang van de biodiversiteit als de ongelooflijke niveaus van endemisme op dit prachtige tropische eiland verklaart. We varen deze ochtend langs de kust om de verschillende soorten vogels waar te kunnen nemen. In de middag kunnen we van boord en zullen we Mount Koghi gaan verkennen.

  • Dag 8

    Nieuw Caledonië – op zee

  • We vertrekken deze ochtend vroeg om optijd aan te komen in Parc de la Riviere Bleue, het gebied waar de twee belangrijkste soorten van het eiland voorkomen: de bizarre Kagu en Crow Honeyeater. Daarnaast zoeken we ook naar soorten als Crested Parakeet, Cloven-feathered Dove, Yellow-bellied Robin, de grootste duif ter wereld, New Caledonian Imperial Pigeon, Southern Shrikebill en Horned Parakeet.

  • Dag 9 - 10

    Op zee

  • Onderweg kijken we uit naar vogels en zeezoogdieren die in dit gebied in grote aantallen voor kunnen komen. Tijdens deze dagen zullen we ook de grote aantallen vliegende vissen tegenkomen, een uitdaging voor de fotografen aan boord om mooi op de foto te krijgen! Belangrijke doelsoort voor dit gebied is de zeldzame Polynesian Storm-Petrel.

  • Dag 11

    Solomon eilanden – Santa Ana

  • Santa Ana is een kleind koraal eiland welke werd ontdekt door de Europeanen in 1568. Het eiland heeft een prachtige avifauna van verschillende soorten vogels en nog veel meer... We zoeken hier o.a. naar soorten als Silver-capped Fruitdove, Rufous Fantail, de grote Solomon Sea-eagle en Oriole Whistler.

  • Dag 12

    Solomon eilanden – Markira groep

  • Elk eiland van de Solomongroep heeft zijn eigen endemische vogelsoorten, zo ook Anuta Island. Hier zoeken we naar de endemische Sooty Myzomela, San Cristobal Melidectes, White-collared Monarch, Mottled Flowerpecker, White-headed Fruitdove en Rufous Fantail. Andere soorten die u hier kunt verwachten zijn onder andere Solomon Sea-Eagle, Red-knobbed Pigeon, Imperial Pigeon, San Cristobal Singing Starling, Metallic Starling, Pied Goshawk, Pacific Baza en Cardinal Myzomela. In de loop van de middag gaan we ook aan land bij het nabijgelegen Anuta Village, een klein dorpje dat elk jaar uitloopt om de deelnemers van de Pacific Odyssey hartelijk te ontvangen. Soorten die we hier kunnen zien zijn onder andere Beach Kingfisher en Rainbow Lorikeet.

  • Dag 13

    Solomon eilanden - Honiara

  • Tijdens een vroege ochtendexcursie gaan we van Honiara, de hoofdstad van de Solomon Islands, naar Mount Austin waar we kans heeft op onder andere de majestueuze Blyth’s Hornbill, Yellow-eyed Cuckoo Shrike, White-bellied Cuckoo Shrike, Solomon Cuckoo Shrike, Cicadabird, Brown-winged Starling, Singing Starling, Yellow-faced Myna, Chestnut-bellied Monarch, Black-and-White Monarch, Steely-blue Flycatcher, Mottled Flowerpiercer, Olive-backed Sunbird en Black-faced Myzomela.

  • Dag 14:

    Solomon eilanden – Tetepare

  • Tetepare ligt in de eilandengroep New Georgia en is een natuurreservaat dat door de lokale gemeenschap beheerd wordt. We maken hier kans op soorten als de zeldzame Dark-eyed White-eye, Melanesian Scrubfowl, Claret-breasted Fruitdove, Island Imperial Pigeon, Buff-headed Coucal, Crimson-rumped Myzomela, Cockerell’s Fantail en Kolombangara Monarch. Met veel geluk kunnen we hier ook Nicobar Pigeon en de zeer zeldzame Solomons Nightjar zien.

  • Dag 15

    Solomon eilanden -Kolombangara

  • Op het laatste van de Solomon Eilanden, Kolombangara, gaan we op zoek naar White-capped Monarch, Solomon White-eye, Yellow-vented Myzomela en met geluk Roviana Rail. Andere mogelijke soorten zijn Ducorp’s Cockatoo, Blyth’s Hornbill, Superb Fruitdove, Red-knobbed Imperial Pigeon, Steely-blue Flycatcher, Melanesian Cuckoo Shrike, Yellow-eyed Cuckoo Shrike, Metallic Starling, Singing Starling en Solomon Sea Eagle.

  • Dag 16

    Zee dag

  • Het schip blijft zo lang mogelijk in de buurt van de diepe trog ten zuidwesten van Bougainville, een zeer goed gebied voor het zien van zeevogels. Tijdens onze eigen reizen in dit gebied bleek deze omgeving zeer productief met soorten als Heinroth’s Shearwater en zelfs de extreem zeldzame Beck’s Petrel!

  • Dag 17

    De kust van New Ireland

  • Voor de kust van New Ireland, een eiland dat bij Papua Nieuw Guinea hoort, hebben we een extra dag beschikbaar om te zoeken naar één van de zeldzaamste zeevogels ter wereld, Beck’s Petrel. Andere soorten die we hier eerder hebben gezien zijn onder andere Tahiti Petrel, Wilson’s Stormvogeltje, Wedge-tailed Shearwater en ook de zeldzame Heinroth’s Shearwater.

  • Dag 18 - 19

    Dag op zee

  • Tijdens dit deel van de reis steekt u de evenaar over en komt u weer terug op het noordelijk halfrond. Overdag zoekt u naar vogels en zeezoogdieren of luiert u wat aan dek. Soorten die in dit gebied voorkomen zijn onder andere Bulwer’s Petrel, Wedge-tailed Shearwater, White-tailed Tropicbird, White Tern en Sooty Tern.

  • Dag 20 - 21

    Caroline Islands

  • Aankomst op Truk (Chuuk) op de Caroline Eilanden. Nadat u door de douane bent gegaan, heeft u de rest van de dag om te genieten van dit idyllische eiland. U kunt hier op zoek naar de lokale vogels als de bijna uitgestorven Faichuuk White-eye, maar ook om te zwemmen en te snorkelen is dit een uitstekende plek. Na een vroege start bezoekt u Weno Island, waar u op zoek gaat naar Caroline Reed Warbler, Caroline Island Swiftlet en Caroline Islands Ground Dove. Aan het einde van de ochtend vertrekt u richting de Bonin eilanden.

  • Dag 22 - 25

    Op zee

  • Een paar relaxte dagen op zee. Tussen de Caroline eilanden en de Bonin eilanden liggen ruim 1200 zeemijl. Behalve zoeken naar soorten als Matsudaira’s Storm Petrel, Bonin Petrel, Bulwer’s Petrel, Wedge-tailed Shearwater, Bannerman’s Shearwater, zeezoogdieren en vliegende vissen, kunt u uiteraard ook genieten van het onmetelijke uitzicht of op het dek uitrusten in de zon.

  • Dag 26

    Japan - Chichi-jima Island

  • Zodra we door de Japanse douane zijn vrijgegeven en het eiland op mogen, gaan we op Chichi-jima, het grootste van de Bonin eilanden, op zoek naar Japanese Bush Warbler, Blauwe Rotslijster, Brown-eared Bulbul en Japanese White-eye. In de middag varen we weer uit, richting enkele kleine rotseilandjes voor de kust van Chichi-jima. Dit is de enige broedplek voor de ernstig bedreigde Bryan’s Shearwater, maar ook Bannerman’s Shearwater valt hier te verwachten.

  • Dag 27

    Japan – Torishima Island

  • Een rustige dag richting Torishima. Mogelijke soorten voor vandaag zijn onder andere Tristram’s Storm-petrel, Bonin Petrel en Bannerman’s Shearwater. Met geluk zien we vandaag ook al een eerste Short-tailed Albatross. Aankomst bij Torishima. Landingen zijn hier niet toegestaan, maar het schip probeert zo dicht mogelijk bij de kust te komen om één van de vogelhoogtepunten van deze reis te zien, Short-tailed Albatross. Andere soorten hier zijn de twee andere albatrossen van deze reis: Black-footed Albatross en Laysan Albatross, Streaked Shearwater, Tristram’s Storm-petrel en Matsudaira’s Storm-petrel.

  • Dag 28

    Japan – Hachijo-jima

  • We varen verder naar het noorden richting Japan. In de Izu archipel gaan we aan land op Hachijo-jima waar we zoeken naar de endemische Izu Thrush, Ijima’s Leaf-warbler, Owston’s Tit, Japanese Wood Pigeon, Japanese Pygmy Woodpecker en Japanese Robin. Eenmaal terug aan boord varen we richting Yokohama en blijven we uitkijken naar de kleine Japanese Murrelet die hier redelijk algemeen voorkomt.

  • Dag 29

    Japan - Yokohama

  • Na aankomst in Yokohama gaat u van boord. Afhankelijk van het moment van uw terugvlucht gaat u naar het vliegveld en neemt u het vliegtuig terug naar Nederland. Het is ook mogelijk om op eigen gelegenheid in Japan verder te reizen.

 
 

Praktische informatie

Nieuw-Zeeland - Western Pacific Odyssey




29 dagen | 21 maart 2024 - 18 april 2024

Inclusief

  • Alle overnachtingen
  • Alle drankjes (fris, bier en wijn) tijdens de maaltijden
  • Alle genoemde excursies

Exclusief

  • Vluchten en luchthavenbelasting
  • Boekingskosten € 25,- per boeking
  • GGTO garantie bijdrage € 9,- per persoon
  • Uitgaven van persoonlijke aard


Praktische informatie

The Adventurer 

Superior Triple € 13.250,- p.p.

Deck 4 Superior € 13.995,- p.p.

Deck 5 Superior € 15.250,- p.p.

Main deck Single € 17.250,- p.p.

Superior Single € 18.500,- p.p.

Worsley Suite € 21.990,- p.p. (alleen met 2 personen te boeken)

Heritage Suite € 31.000,- p.p. (alleen met 2 personen te boeken)

Inklappen
Vanaf € 11.990 per persoon
Boek deze reis
 

Waarom Inezia Tours?

Vogelreizen, natuurreizen, fotografiereizen en poolreizen. Dat is wat Inezia Tours al jaren met veel plezier verzorgt naar alle zeven continenten van de wereld. Met groepsreizen, maar ook met op maat gemaakte reizen en expeditiecruises. Wat al deze reizen gemeen hebben is dat we ons hart in onze reizen leggen, niet alleen bij het uitzétten van onze reizen, maar ook bij het uitvóeren van onze reizen. Wij richten ons op het echte ontdekken, dus geen gehaast en gejaag, maar tijd voor de vogels, de natuur, de fotografie en elkaar.

Wat wij willen, zijn mooie en verantwoorde reizen en fijn contact met onze klanten. Kwaliteit boven kwantiteit. Bij ons heeft u altijd persoonlijk contact met iemand die u kent, we zijn een klein team en leren u graag kennen! Ook de begeleiding van onze reizen is persoonlijk en deskundig. We zoeken namelijk diezelfde instelling en passie in onze reisbegeleiders en onze lokale partners.
Door bewust “klein” te blijven kunnen we de kwaliteit leveren die we belangrijk vinden.

Vele klanten hebben de weg naar Inezia Tours al gevonden en zijn niet meer weggegaan. Het percentage terugkerende klanten is ruim 90% bij Inezia Tours. Dat is het grootste compliment wat wij kunnen krijgen!
Bent u ook nieuwsgierig geworden? Laat u inspireren door onze website met reisinspiraties, op een beurs of tijdens één van de lezingen over onze reizen.

Atlantic vs. Pacific 2011

De Atlantic Odyssey vs. de Pacific Odyssey. Twee verschillen...

Blog bekijken

North Atlantic Odyssey 2017 - Ortelius

Ook dit jaar reizen we weer met twee verschillende schepen v...

Blog bekijken

Atlantic Odyssey 2016

We gaan weer bloggen! Voor de vierde keer in vijf jaar tijd...

Blog bekijken

North Atlantic Odyssey 2019

Voor het zesde jaar op rij vertrekken we vanuit Nederland na...

Blog bekijken