DAG 1: ALAJUELA

Bij aankomst op de luchthaven word je opgewacht door een vertegenwoordiger van Inezia Tours die je naar het rustige Hotel Robledal brengt, op 15 minuten van de vlieghaven. In de tuin van het hotel kan je enkele algemene soorten observeren zoals Hoffmann’s Woodpecker, Rufous-naped Wren en Cinnamon Hummingbird.

DAGEN 2 - 3: PUERTO VIEJO DE SARAPIQUI

Via het uitgestrekte nevelwoud van het Parque Nacional Braulio Carillo kom je terecht in de Caraïbische laaglanden. Je verblijft de komende dagen in het La Selva biologisch station tussen de studenten en wetenschappers vanuit heel de wereld die zich verdiepen in de tropische ecologie. La Selva is één van de beste plekken in Costa Rica voor vogelobservatie.

Gedurende 2 dagen kan je het uitgebreide netwerk van goed onderhouden bospaadjes verkennen en kennis maken met de lokale avifauna. Meer dan 400 soorten vogels werden hier reeds waargenomen, waaronder enkele zeer bijzondere zoals de met uitsterven bedreigde Great Green Macaw, de Snowy Cotinga, Great Tinamou en Great Currasow, maar ook Motmots, Trogons, Toekans, Manakins en kleurrijke Tanagers komen hier uitgebreid aan bod. Op dag 3 staat een vroege vogelexcursie geprogrammeerd in La Selva met privé-vogelgids.

DAGEN 4 - 5: ARENAL VOLCANO NATIONAL PARK

Arenal Observatory Lodge is een comfortabel en rustig gelegen lodge, grenzend aan het Parque Nacional Volcan Arenal met prachtige uitzichten op de Arenal vulkaan. De mooie tuinen van de lodge trekken verschillende kleurrijke tanagers aan zoals de Bay-headed Tanager, Emerald Tanager, Golden-hooded Tanager, Passerini’s Tanager en de fraaie Crimson-collared Tanager. Je hebt hier een uitgebreid netwerk van regenwoudpaadjes ter beschikking die ook vaak interessante vogelsoorten opleveren zoals Song Wren, Spotted Antbird en zelfs de erg schuwe Thicket Antpitta. 

Op dag 5 maak je samen met een lokale gids een privé- vogelexcursie door het dak van het regenwoud via enorme suspensiebruggen samen met een lokale gids, de ideale manier om de fauna en flora van de boomtoppen van dichtbij te bestuderen. Kijk uit naar lokale bijzonderheden zoals White-fronted Nunbird, Tawny-capped Euphonia en de Yellow-eared Toucanet.

DAGEN 6 - 7: ABANGARITOS

Je vervolgt je weg richting het westen en wanneer je de continentale scheidingslijn oversteekt kom je plots in een heel andere wereld van droge weilanden en savannes. Je verblijft de komende dagen in de erg afgelegen Ensenada Lodge in het hart van de Guanacaste provincie: de droogste streek van Costa Rica. Hier heb je toegang tot uitgestrekte weilanden, mangroves, kust en stukjes tropisch droog bos. Ook kun je de typische avifauna verwachten van het noordwesten zoals de kleurrijke Turoise-browed Motmot, Black-headed Trogon, White-throated Magpie-jay.

Op dag 7 plannen we een privé-bootexcursie op de Golf van Nicoya om op zoek te gaan naar zeevogels met onder andere kans op de unieke Black Skimmer. Ook zal je de mangroves ingaan voor Steltlopers, verschillende soorten reigers en ijsvogels.

DAGEN 8 - 9: TARCOLES

De afgelegen Cerro Lodge is eenvoudig, maar zeer mooi gelegen met uitzicht op de Stille Oceaan langs de ene kant en het uitgestrekte woud van Parque Nacional Carara aan de andere kant. Dit uniek stukje natuur beschermt één van de weinige overblijvende overgangsbossen tussen tropisch droog en tropisch nat bos. Vogels om naar uit te kijken zijn de Long-tailed Manakin, Riverside Wren, Royal Flycatcher, Streak-chested Antpitta  en Orange-collared Manakin.  

Daarnaast is deze streek één van de weinig plaatsen in Costa Rica met een nog gezonde populatie Scarlet Macaws. In de voormiddag van dag 9 maak je met een lokale vogelgids een privé-excursie door Parque Nacional Carara, in de namiddag staat een privé-bootexcursie geprogrammeerd op de Tarcoles rivier, waar je heel veel reigers, ibissen, slangenhalsvogels, maar ook Scarlet Macaws en enkele mangrove-specialisten kan verwachten zoals de endemische Mangrove Hummingbird en de schuwe American Pygmy-kingfisher.

Tarcoles Birding lodge

DAGEN 10 - 11: BARU NATIONAL WILDLIFE REFUGE

In Hacienda Barú verblijf je in eenvoudige bungalows aan de rand van het regenwoud en op een 300-tal meter van een tropisch strand bezaaid met kokospalmen en wilde amandelbomen. Een 20-tal kilometer aan paadjes geven toegang tot primair en secundair regenwoud, weilanden en mangroves waar je ongetwijfeld heel wat vogels gaat tegenkomen.

Soorten om naar uit te kijken zijn de Slaty-tailed Trogon, Fiery-billed Aracari, Gray-headed Tanager en Blue Dacnis, maar ook groepen White-faced Capuchin Monkeys en luiaards worden hier regelmatig gespot. Op dag 11 maak je een vogelexcursie samen met een lokale vogelgids.

DAGEN 12 - 13: SAN ISIDRO DE EL GENERAL

Voor je volgende bestemming begeef je je naar het weinig bezochtte Rivas, iets buiten het centrum van San Isidro del General aan de voet van de Cerro Chirripo, de hoogste berg van Costa Rica. In Talari Mountain Lodge kan je genieten van de rust en de vele kleurrijke vogels in de grote tuin. Bijzonderheden hier zijn de fraaie Fiery-billed Aracari, Orange-collared Manakin en Speckled Tanager.

Op dag 13 bezoek je samen met een lokale vogelgids het Aracari Birding Deck in het nabijgelegen Quizara en ga je op zoek naar o.a. Scaled Pigeon, mogelijk Turqoise Cotinga en White-crested Coquette.

DAGEN 14 - 15: CERRO LAS VUELTAS RESERVE

De reis gaat verder naar het endemen-rijke gebied van de Cerro de la Muerte. Je verblijft in de Quetzal Paradise Lodge in eenvoudige kamers met prachtige uitzichten op omliggende bergen en met toegang tot enkele leuke paadjes door het mysterieuze nevelwoud. Hier kan je de spectaculaire Respldent Quetzal verwachten en heel wat endemische soorten waarnemen zoals de Collared Redstart, Black Guan, Black-cheeked Warbler en Black-and-yellow Silky-flycatcher. Op dag 15 staat een privé-vogelexcursie geprogrammeerd op zoek naar de Quetzal en andere interessante vogelsoorten.

DAG 16: SAN JOSE

Je keert terug naar de Centrale Vallei. De laatste nacht is in het comfortabele hotel Country Inn, op 10 minuten rijden van de luchthaven . In de avond van dag 16 wordt de huurauto in het hotel opgehaald. De volgende dag (dag 17) word je naar de luchthaven gebracht.

DAG 17: EINDE VAN DE REIS


Indicatieprijs van deze reis

Prijs landarrangement
De richtprijs voor deze reis is € 2450,- p.p. (exclusief vluchten). Deze prijs is gebaseerd op een reis van 2 personen in de beschreven accommodaties.

Vluchten
Vluchten naar Costa Rica variëren van € 800,- tot € 1300,- per persoon. Afhankelijk van de keuze van een directe vlucht of een vlucht met overstap. Vaak is het zo dat hoe eerder de tickets geboekt worden, hoe goedkoper deze zijn. Uiteraard informeren en adviseren wij jou hier graag over.

Pakketreis
Wij kunnen deze reis als volledige pakketreis voor jou verzorgen. Inclusief vlucht, hotels, transfers, gidsen, etc. De reis is volledig naar wens aan te passen! 

Bekijk meer informatie of verzend een aanvraag voor deze voorbeeldreis Costa Rica


0 Reacties

Er zijn nog geen reacties.