DAG 1: SAN JOSE

Aankomst op de luchthaven van San José, Costa Rica. Je wordt hier opgehaald door de chauffeur en naar jullie hotel gebracht.

DAG 2: TORTUGUERO NATIONAL PARK

Per bus en boot (samen met andere hotelgasten) naar Tortuguero. 

DAG 3: TORTUGUERO NATIONAL PARK

Bezoek aan het Tortuguero dorp en privé-bootexcursie door het Parque Nacional Tortuguero om op zoek te gaan naar de overweldigende fauna en flora.

Mawamba Lodge is een mooie lodge gebouwd te midden van tropische tuinen met een mooi zwembad en op 50 m van het strand. Vaak zie je hier kleurrijke vogels, leguanen, en kikkertjes. In Tortuguero dorp kan je de typische laidback Caraïbische sfeer opsnuiven. De geleide bootexcursie door Parque Nacional Tortuguero is de ideale manier voor een introductie tot de enorme biodiversiteit eigen aan het regenwoud. Mét kans op spotten van 3 soorten apen, luiaards, toekans, papegaaien, en kaaimannen.

DAGEN 4-5: PACUARE RIVER 

Per boot en bus reis je naar de afgelegen Pacuare River Lodge. Hier doe je een begeleide regenwoudwandeling, o.a. naar een waterval.

DAG 6: SAN GERARDO DE DOTA

De Pacuare Lodge is een eenvoudige lodge prachtig gelegen aan de rand van het regenwoud en aan de oevers van de Pacuare Rivier. De Pacuare rivier is de meest spectaculaire rafting rivier van Costa Rica en baant zich een weg via verschillende stroomversnellingen. 

DAG 7: SAN GERARDO DE DOTA

Vandaag staat er een begeleide trekking op het programma, die begint boven de boomgrens in de paramo vegetatie naar San Gerardo de Dota (een 16 tal km). Onderweg wandel je door een prachtig nevelwoud.

Hotel Savegre is het beste hotel in San Gerardo de Dota en gelegen op 2200 m aan de rand het mysterieuze nevelwoud, waar epifyten zoals varens, bromelias, mossen  en zelfs orchideeën elke vierkante centimeter van de bomen bedekken. Met wat geluk zie je de spectaculaire Quetzal: het mannetje is iridizerend groen met rood en heeft een staart van wel 1 m lang.

DAGEN 8-9: UVITA

Je daalt af naar de Stille Oceaan, verblijf in het spectaculaire La Cusinga Lodge. Op dag 9 doen we een bootexcursie op zee op zoek naar de Humpback Whales. De kans is zeer groot in juli om moeders met jongen te zien.

La Cusinga Lodge is prachtige lodge geïntegreerd in het regenwoud en is gelegen op een met regenwoud bedekte heuvel voor de kust. Hierdoor krijg je een spectaculair op de grillige kustlijn van de Stille Oceaan. Op het terrein van de lodge zitten vaak brulapen (je hoeft je wekker dus ’s morgens niet te zetten) en er gaan verschillende paadjes door het regenwoud naar een prachtig verlaten strand bezaaid met palmbomen.

DAGEN 10-11: CENTRAL PACIFIC COAST

Via een mooie route wordt je naar Esterilloss gebracht.

Cabinas Flor de Esterillos biedt eenvoudige maar nette beachfront bungalows in het rustige Playa Esterillos. Er is een klein zwembad en in de bungalows zit een keukentje, want er wordt geen ontbijt aangeboden hier. Dit is een minder bekend strand, waardoor het altijd vrij rustig is en waar je eindeloos strandwandelingen kan maken.

Op dag 11 krijg je een privé-golf surf les van 2 uur; eventueel kunnen later de surfboards nog langer gehuurd worden.

DAGEN 12-13: SANTA ELENA

Monteverde is een mooi gebied in de bergen van het Tilaran gebergte en staat bekend om zijn mooie natuur. Het is de plek met de beste zipline tour van het land met enorme kabels die hangen tussen platformen in het nevelwoud. Je zweeft van het ene naar het andere platform en gecertificeerde gidsen zorgen voor de veiligheid, optioneel is er ook een “tarzan swing”.  De hangbruggen-wandeling is een prachtige wandeling van een 4 tal km gedeeltelijk door de toppen van de bomen. Cala Lodge is een mooie lodge rustig gelegen tussen het groen aan de rand van het centrum van Monteverde.

DAGEN 14-15: RINCON DE LA VIEJA NATIONAL PARK

Bezoek aan het Parque Nacional Rincon de la Vieja: hier kan je prachtige wandelingen maken op de flanken van het Parque Nacional Rincon de la Vieja maken. Langs fumarolen, kokende modderpoelen en langs prachtige vergezichten op de Guanacaste laaglanden. Als je goed doorstapt kan je ook tot aan de prachtige Cangrejo waterval komen. Onderweg kan je capucijnapen tegenkomen, neusbeertjes en heel wat kleurrijke vogels.

Hacienda Guachipelin is een mooie lodge die vroeger een typische “hacienda” was: een grote boerderij, op slechts een 20 tal minuutjes gelegen van de ingang tot Parque Nacional Rincon de la Vieja .

DAGEN 16-17: ARENAL VOLCANO NATIONAL PARK

Dag 16: Wandeling naar de Rio Negro natuurlijke warmwaterbaden gelegen midden in het tropisch droog bos. Hier kan je heerlijk relaxen in de baden. Vervolgens gaan we door naar het Arenal gebied.

Dag 17: Halve dag mountain bike excursie langs het Arenal maar met steeds mooi uitzicht op Arenal vulkaan. ’s Avonds is er een geleide nachtexcursie, waar we op zoek gaan naar de kleurrijke Roodoogmaki-kikker en andere kikkertjes. Met wat geluk zie je ook een slang of een buidelrat.

DAG 18: ARENAL VOLCANO NATIONAL PARK

Halve dag canyoning tour met afzeilen van 4 watervallen (de grootste 70 m).

Arenal Observatory Lodge is een prachtige afgelegen lodge aan de rand van het regenwoud en met spectaculair zicht op de Arenal vulkaan die uit het smaragdgroene regenwoud te voorschijnkomt. De lodge is omgeven door tropische tuinen en regenwoud met een uitgebreid netwerk van wandelpaden.

DAG 19: ALAJUELA

Transfer naar Hotel Buena Vista.

DAG 20: EINDE VAN DE REIS

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam (aankomst 1+ dag).


Indicatieprijs van deze reis

Prijs landarrangement
De richtprijs voor deze reis is € 3500,- p.p. (exclusief vluchten). Deze prijs is gebaseerd op een reis van 2 personen in de beschreven accommodaties.

Vluchten
Vluchten naar Costa Rica variëren van € 800,- tot € 1300,- per persoon. Afhankelijk van de keuze van een directe vlucht of een vlucht met overstap. Vaak is het zo dat hoe eerder de tickets geboekt worden, hoe goedkoper deze zijn. Uiteraard informeren en adviseren wij jou hier graag over.

Pakketreis
Wij kunnen deze reis als volledige pakketreis voor jou verzorgen. Inclusief vlucht, hotels, transfers, gidsen, etc. De reis is volledig naar wens aan te passen! 

Bekijk meer informatie of verzend een aanvraag voor deze voorbeeldreis Costa Rica


0 Reacties

Er zijn nog geen reacties.