DAG 1: COLOMBO

Bij aankomst op Bandaranayke International Airport proef je voor het eerst de warme Sri Lankaanse gastvrijheid. Onze vertegenwoordiger verwelkomt je op de luchthaven en brengt je naar het hotel.

DAG 2: SIGIRIYA

Na het ontbijt ga je verder naar Sigiriya. Bezoek onderweg de Dambulla Grottempel. Dambulla is een grote stad in het Matale District, centrale provincie van Sri Lanka, 72 km ten noorden van Kandy. Door de ligging aan een belangrijk knooppunt is het het centrum van de groentedistributie in het land. De tempel bestaat uit vijf grotten met beelden en schilderijen. Deze schilderijen en beelden zijn gerelateerd aan Gautama Boeddha en zijn leven. Er zijn in totaal 153 Boeddhabeelden, Dambulla Rock biedt een panoramisch uitzicht over de omliggende vlakten, waaronder het rotsfort Sigiriya.

Check in Seerock Kings Domain's Seerock "The King's Domain" Boutique Hotel is een plek waar de oprechte zorg comfort en totale tevredenheid van onze gasten is onze hoogste missie. We beloven de beste persoonlijke service en faciliteiten te bieden aan onze gasten die altijd zullen genieten van een warme, ontspannen en toch verfijnde ambiance. De Seerock "The King's Domain" ervaring verlevendigt de zintuigen, wekt welzijn op en vervult zelfs de onuitgesproken wensen en behoeften van onze gasten. In het Seerock "The King's Domain" Boutique Hotel zetten we ons in om te voldoen aan de behoeften van de reizigers die Seerock "The King's Domain" hebben uitgekozen als hun favoriete vakantiebestemming. Dit illustreert de anticiperende service die alle personeelsleden bieden.

DAG 3: SIGIRIYA

Na het ontbijt beklim je het Sigiriya rotsfort. Sigiriya - het 5e-eeuwse Sigiriya rotsfort, gebouwd door koning Kashyapa (477-495 n.Chr.), is werelderfgoed. De 'Leeuwenrots' is een citadel van ongewone schoonheid die 200 meter uit het struikgewas oprijst. De rots was het binnenste bolwerk van de 70 hectare grote vestingstad. Een gracht, een schans en uitgebreide tuinen, waaronder de beroemde watertuinen, omringen de basis van de rots. Na het bezoek aan Sigiriya ga je per boot, ossenkar en Tuk Tuk naar het plaatselijke dorp voor een dorpslunch. Je kunt de lokale boeren ondersteunen bij het besproeien van hun gewassen tijdens je tocht over de lokale boerderij. Lunch - bereid en geserveerd in klei potten. Village Fruits & Vegetables maken het plaatje van een landelijke omgeving compleet. Al deze dingen worden gedaan door dorpelingen en alle meisjes zijn gekleed als typische dorpelingen en eten de lunch op een bananenblad.

DAG 4: SIGIRIYA

Ontbijt in het hotel, vrije ochtend. Bezoek in de namiddag het Minneriya National Park. Minneriya National Park is een ideale locatie voor ecotoerisme in Sri Lanka. Het park bestaat uit gemengd groenblijvend bos en struikgewas en is de thuisbasis van Sri Lanka's favorieten zoals sambarherten, luipaarden en olifanten.

DAG 5: KANDY

Na het ontbijt ga je verder naar Kandy. Check in in het Mahawali Reach Hotel. Een kans om te verblijven in een uniek voorouderlijk landhuis dat afzondering en sereniteit biedt aan zijn gasten in een weelderige, tropische tuin in de buurt van Kandy. In 1804 bouwde de laatste Chief Minister van het Kandyan koninkrijk een paleisachtige villa in lokale, moorse en Nederlandse stijlen op het prachtige platteland in de buurt van de voormalige hoofdstad. 200 jaar later werd het omgebouwd tot een designer boetiekhotel in Kandy, met behoud van het charisma van dit boeiende historische huis, maar met een luxe standaard voor gasten uit de 21e eeuw.

Ons doel is om gasten de ervaring te geven dat ze meer in een privéhuis verblijven dan in een conventioneel hotel. Bezoek 's avonds de Tempel van de Tandrelikwie voor de Pooja ceremonie. Maak een fascinerende wandeling door de heilige stad Kandy, nu een populair UNESCO Werelderfgoed. Bezoek 's middags de Tempel van de Tand in het Koninklijk Paleiscomplex van het voormalige Koninkrijk Kandy, het Kandy Lake, het badpaviljoen van de koningin en de Koninklijke Audiëntiezaal naast vele andere interessante bezienswaardigheden. Geniet van de fascinerende verhalen die zich ontvouwen; herbeleef wat er gebeurd kan zijn in het intrigerende koninklijke rijk onder zijn laatste onafhankelijke monarchie, voordat het in 1815 onder Britse heerschappij kwam.

DAG 6: KANDY

Na het ontbijt bezoek je Peradeiya Botanical Garden. De tuinen tonen meer dan 4000 verschillende plantensoorten en worden beschouwd als een van de meest superieure in Azië. Het hoogtepunt is de spectaculaire orchideeëncollectie en een machtige palmenlaan. Naast een overvloed aan bloeiende planten is er ook een uitgebreide collectie medicinale planten en specerijen die je kunt zien tijdens je wandeling door de tuinen.

Met meer dan 60 hectare aan subliem ontworpen gazons, paviljoens en plantenhuizen is de buitengewone reeks Sri Lankaanse, Aziatische en internationale flora een geurige, kleurrijke lust voor het oog. Prachtige lanen leiden naar secties met tropische kleuren en uitgestrekte gazons vol enorme bomen. 

DAG 7: NUWARA ELIYA

Na het vroege ontbijt ga je naar het treinstation van Kandy om de trein te nemen naar Nuwara Eliya, de mooiste treinrit in Sri Lanka. De chauffeur haalt u op van het treinstation in Nuwara Eliya en brengt u naar het Grand Hotel. Nuwara Eliya - het 'kleine Engeland' van Sri Lanka, ligt tegen een prachtige achtergrond van bergen, valleien, watervallen en theeplantages. Het wordt verondersteld een van de koudste plaatsen op het eiland te zijn, maar het is echt net een Engelse lentedag, hoewel de temperatuur 's nachts daalt. Overal in NuwaraEliya zie je het bewijs van de Britse invloed. Huizen lijken op Country Cottages of herenhuizen in Queen Ann-stijl. Sri Lankaanse thee - Thee werd voor het eerst geplant in Sri Lanka in 1824 in de botanische tuinen van Peradeniya, toen een paar planten werden meegenomen uit China. In 1839 werden er meer geïntroduceerd vanuit Assam. In 1867 plantte een Schotse planter, James Taylor, theeplantjes op 8 hectare bosgrond in Loolkandura Estate. In 1873 begon de thee-export van Sri Lanka met een bescheiden verscheping van 23 pond naar Londen.

Thee groeit alleen op glooiend terrein. Het wordt ingedeeld in 3 hoofdgroepen: Low Grown, Medium Grown en High Grown. Check in bij het Grand Hotel. De glooiende heuvels van onze centrale hooglanden, bedekt met plantages van vloeibaar goud, zijn altijd al een lust voor het oog geweest. Het is dan ook geen wonder dat de koloniale theebaronnen van weleer zich hielden aan de hoogste standaarden die Ceylon kent.

De pioniers van de luxe in het binnenland, met hun ongeëvenaarde levensstijl, regeerden vanuit hun statige huizen boven de mistdeken, terwijl hun imperiums beneden de bergen schilderden die de wereld vandaag de dag nog steeds van brandstof voorzien. De glooiende heuvels van onze centrale hooglanden, bedekt met plantages van vloeibaar goud, zijn altijd een lust voor het oog geweest. Het is dan ook geen wonder dat de koloniale theebaronnen van weleer zich hielden aan de hoogste normen die Ceylon kent. De pioniers van de luxe in het binnenland hadden een ongeëvenaarde levensstijl en regeerden vanuit hun statige huizen boven de mistdeken, terwijl hun imperiums beneden de bergen schilderden die de wereld vandaag de dag nog steeds van brandstof voorzien. 

DAG 8: NUWARA ELIYA

Na het ontbijt ga je verder naar Horton Plains (World's End) voor een tracking. Een van de mooiste werelderfgoederen ter wereld is ongetwijfeld het Horton Plains National Park in Sri Lanka. Het park ligt verspreid over de twee hoogste bergen in de omgeving, Kirigalpotta en Totapola. De plateauachtige structuur met aan de ene kant vlaktes en aan de andere kant dichte bossen en bergen maken de Centrale Hooglanden van Sri Lanka. Je vindt in dit deel van het land een aantal watervallen, meren, rotsachtige heuvels en uitzichten op de oceaan. In het bos leven een aantal wilde dieren en vogels, maar de meeste grote dieren blijven ongrijpbaar en onbereikbaar. Terug naar het hotel.

DAG 9: MIRISSA

Na het ontbijt ga je verder naar Mirissa voor je verblijf aan het strand. Check in bij Lantern Boutique Hotel, naadloos gelegen aan de zuidkust van Sri Lanka en gecombineerd met het panoramische landschap kan deze villa aan het strand uw zenuwen kalmeren en u volledige ontspanning bieden tijdens uw vakantie.

Deze villa beschikt over zes grote, goed ingerichte slaapkamers met netjes ingerichte privé loungeruimtes met loungestoelen zodat u kunt genieten van het landschap rondom. Avond ter vrije besteding.

DAG 10: MIRISSA

Ontbijt in het hotel, volledige dag ter vrije besteding. Optionele bezoeken tijdens je verblijf aan het strand. Galle is een stad aan de zuidwestkust van Sri Lanka. Het staat bekend om Galle Fort, de versterkte oude stad gesticht door Portugese kolonisten in de 16e eeuw. Stenen zeeweringen, uitgebreid door de Nederlanders, omringen autovrije straten met architectuur die de Portugese, Nederlandse en Britse overheersing weerspiegelt. Opmerkelijke gebouwen zijn onder andere de 18e-eeuwse Nederlands Hervormde Kerk.

DAGEN 11 - 12: MIRISSA

De Madu rivier ligt vlakbij Galle in het zuiden van het eiland en is een paradijs voor natuurliefhebbers. De rivier trekt zowel plaatselijke bewoners als toeristen om getuige te zijn van de tropische landschappen en rustgevende sfeer. Er liggen ongeveer 15 eilandjes verspreid langs de rivier en mangrovebossen waar meer dan 300 diersoorten leven, van kleurrijke vogels zoals spechten en koningsvissen tot enge krokodillen en nog veel meer! Een rustige boottocht over deze rivier zal je vermaken terwijl je op zoek gaat naar krokodillen of watermonitors die onder het troebele wateroppervlak kruipen of terwijl de inheemse roofvogels boven je zweven! Onderweg bezoek je een klein eiland genaamd Koth Duwa met zijn prachtige tempel en Boeddhabeeld.

DAG 13: COLOMBO

Na het ontbijt ga je verder naar Colombo. Check in bij Cinnamon Lakesidel Colombo. In de avond doe je een stadstour in Colombo. Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka, heeft een lange geschiedenis als haven op oude oost-west handelsroutes, achtereenvolgens geregeerd door de Portugezen, Nederlanders en Britten. Dat erfgoed wordt weerspiegeld in de architectuur, een mix van koloniale gebouwen met hoogbouw en winkelcentra.

Het imposante Colombo National Museum, gewijd aan de geschiedenis van Sri Lanka, grenst aan het uitgestrekte Viharamahadevi Park en de reusachtige Boeddha.

DAG 14: EINDE VAN DE REIS

Na het ontbijt ga je naar Bandaranyaka International Airport voor je vlucht.


Indicatieprijs van deze reis

Prijs landarrangement
De richtprijs voor deze reis is € 2550,- p.p. (exclusief vluchten). Deze prijs is gebaseerd op een reis van 2 personen in de beschreven accommodaties.

Vluchten
Vluchten naar Colombo variëren van € 750,- tot € 1200,- per persoon. Afhankelijk van de keuze van een directe vlucht of een vlucht met overstap. Vaak is het zo dat hoe eerder de tickets geboekt worden, hoe goedkoper deze zijn. Uiteraard informeren en adviseren wij jou hier graag over.

Pakketreis
Wij kunnen deze reis als volledige pakketreis voor jou verzorgen. Inclusief vlucht, hotels, transfers, gidsen, etc. De reis is volledig naar wens aan te passen!

Bekijk meer informatie of verzend een aanvraag voor deze voorbeeldreis Sri Lanka


0 Reacties

Er zijn nog geen reacties.