DAG 1: ARUSHA

Vandaag kom je na een vlucht vanuit Amsterdam aan in Kilimanjaro waarna de gids je naar Arusha brengt voor de eerste nacht. Kom in de avond even bij en leer de gids alvast kennen.

DAG 2: LAKE MANYARA NATIONAL PARK

Vandaag brengt de gids je na het ontbijt naar Lake Manyara Nationaal Park. Je gaat op zoek naar wilde dieren zoals olifanten, buffels, giraffen, nijlpaarden, wrattenzwijnen en nog veel meer. Na deze game drive rijdt je naar de lodge waar je lekker van de middag en het diner kunt genieten. Een ontspannen nacht maakt je weer klaar voor een nieuwe dag.

DAG 3: LAKE MANYARA NATIONAL PARK

De ochtend start al vroeg met een game drive in het park. Daarna is het tijd voor een ontbijt. Maar heeft een van jullie meer zin in rust? Dan slaap je lekker uit en sluit je weer aan bij het ontbijt. Met de gids zijn alle dagen flexibel in te delen. Alles is bespreekbaar.

Na het ontbijt word je opgehaald door je gids en ga je naar Mto Wa Mbu voor een aantal culturele activiteiten zoals: bezoek aan de stad, ambachtswerkplaats, school. Je kunt ook fietsen huren voor een fietstocht door de koffie- en bananenplantages.

DAG 4: SERENGETI NATIONAL PARK

Je start met een ontbijt in je lodge in Manyara terwijl je je voorbereidt op de rit naar Serengeti Nationaal Park waar olifanten, leeuwen, luipaarden en de wereldberoemde migratie van gnoes en zebra's leven (niet het gehele jaar te zien). Op weg naar het park geniet je van een picknick lunch.

Tijdens een gamedrive in de namiddag verken je de eindeloze savannevlakten van Serengeti Nationaal Park en kijk je uit naar de lokale wilde dieren.

DAG 5: SERENGETI NATIONAL PARK

Tijdens een gamedrive verken je de eindeloze savannevlakten van Serengeti National Park en kijk je uit naar de lokale wilde dieren. Omdat tijdens deze reis 3 nachten in Serengeti is gepland kun je de game drives indelen zoals je wenst. Ga al voor het ontbijt, daarna of juist in de middag? De keuze is aan jullie zelf.

DAG 6: SERENGETI NATIONAL PARK

Vandaag beginnen we met een gamedrive in de vroege ochtend. We keren terug naar de lodge voor het ontbijt en je kunt kiezen voor een ontspannen dag bij het zwembad. In de middag kun je nog een gamedrive maken. Lunch en diner in de lodge.

DAG 7: NGORONGORO CRATER

DAG 8: TARANGIRE NATIONAL PARK

Na het ontbijt verlaat je Serengeti en rijd je naar het Ngorongoro gebied. Vandaag ga je in de namiddag met een gamedrive de Ngorongoro krater in. Je daalt ongeveer 600 meter af in de Ngorongoro krater waar je op zoek gaat naar wilde dieren zoals olifanten, leeuwen, luipaarden, zwarte neushoorns, buffels, gnoes, zebra's, antilopen, elanden, impala's, kudu's, gazellen, waterbokken, wrattenzwijnen, hyena's en nog veel meer. Terwijl je de kraterbodem verkent, zul je ook flamingo's zien langs de oevers van Lake Magadi dat in de Ngorongoro krater ligt.

DAG 9: TARANGIRE NATIONAL PARK

Tarangire Nationaal Park staat erom bekend dat er grote groepen olifanten leven en je kunt er meer dan 600 vogelsoorten zien. We starten de ochtend met een game drive in het nationale park en gaan op zoek naar onder andere leeuwen, giraffen, luipaarden, buffels, antilopen en zebra's. Ook kunnen we in Tarangire de bekende baobab bomen zien. Na een game drive door het park brengt de gids je naar de lodge voor ontbijt en lunch. De middag staat er weer een game drive op het programma. 

DAGEN 10 - 14: ZANZIBAR

Deze dagen word je wakker met het geluid van de oceaan op de achtergrond. Relax bij het zwembad of op het strand. Deze dagen heb je optionele keuzes voor activiteiten zoals Stone Town bezoeken en snorkelen of duiken.

DAG 15: EINDE VAN DE REIS 


Indicatieprijs van deze reis

Prijs landarrangement
De richtprijs voor deze reis is € 5500,- p.p. (exclusief vluchten). Deze prijs is gebaseerd op een reis van 2 personen in de beschreven accommodaties.

Vluchten
Vluchten naar Tanzania en Zanzibar variëren van € 1100,- tot € 1500,- per persoon. Deze prijs is op basis van een vlucht van Amsterdam naar Kilimanjaro, van Arusha naar Zanzibar en van Zanzibar naar Amsterdam.  De prijs is ook afhankelijk van de keuze van een directe vlucht of een vlucht met overstap. Vaak is het zo dat hoe eerder de tickets geboekt worden, hoe goedkoper deze zijn. Uiteraard informeren en adviseren wij jou hier graag over.

Pakketreis
Wij kunnen deze reis als volledige pakketreis voor jou verzorgen. Inclusief vlucht, hotels, transfers, gidsen, etc. De reis is volledig naar wens aan te passen!

Bekijk meer informatie of verzend een aanvraag voor deze voorbeeldreis Tanzania & Zanzibar


0 Reacties

Er zijn nog geen reacties.