• Reisbegeleider
  • Fotograaf
  • Gedreven door de uitdagingen van klimaatsverandering

Christian Clauwers

Voor Christian Clauwers (1982) is geen plaats op aarde ooit te ver. Van de Noordpool tot de jungle, van de woestijnduinen tot de Himalaya, van de top van een vulkaan tot de bodem van de oceaan in een onderzeeër…

De avontuurlijke reizen van Christian hebben hem naar de polaire uithoeken van onze planeet gebracht: van 78 ° noorderbreedte tot 78 ° zuiderbreedte. Hij omcirkelde de wereld al twee keer en onderzocht meer dan 113 landen op alle 7 continenten. Gedreven door passie en geïnspireerd door verschillende ervaringen heeft Christian de wonderlijke schoonheid en de onuitputtelijke kracht van de menselijke geest ervaren.

Natuur, kunst, muziek, reizen en fotografie zijn de centrale woorden en inspiratiebronnen die de hartstocht van Christian omvatten.

Op achtjarige leeftijd experimenteerde Christian al met fotografie door zijn interesse in een oude Zeiss Ikon uit de collectie fotocamera’s van zijn vader. De daaropvolgende jaren ontplooide hij zijn vaardigheden en belangstelling voor beeld, kleur, vorm en licht, met een eigen kijk op de wereld.

Na zijn studies Politieke Wetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen, alsook Global Management aan de Antwerp Management School, werkte hij even als communicatiemanager bij het Vlaamse Parlement, alvorens zich hartstochtelijk te storten op natuur en fotografie.

Gedreven door de uitdagingen van klimaatsverandering, plasticvervuiling, de afnemende biodiversiteit en de ontwrichting van kwetsbare ecosystemen op afgelegen eilanden door de interventie van de mens, zoekt Christian naar sporen van de impact die het menselijk ras heeft op de natuur. Projecten zoals de Global Seed Vault op Spitsbergen, zijn halve omvaart van het Antarctische continent, evenals zijn odyssee door de Zuid-Atlantische Oceaan, zijn allemaal expedities waar Christian de relatie en het conflict onderzoekt tussen mens en natuur vanuit een aantal verschillende invalshoeken. 

Als kunstfotograaf wil Christian zijn verhaal met anderen delen, anderen inspireren en aanmoedigen tot bewustwording en verandering.