• Reisbegeleider
  • Expeditie Staff lid
  • Zeevogel en zeezoogdieren expert

Hans Verdaat

had al in zijn vroege jeugd interesse in de vogels van de Brabantse Kempen. Begin jaren ’90 ontstond er een groepje jonge vogelaars uit Bladel dat wekelijks te vinden was in de Reuselse Moeren en in 1994 werd deze groep lid van de Jeugdbond voor Natuur- en Milieustudie. In zijn jeugdbondstijd kreeg hij een brede opleiding in verschillende soortgroepen en zo kwam hij ook in aanraking met de zeebiologie.

Na studies in Velp en Leeuwarden is Hans sinds 2006 op Texel woonachtig en werkzaam voor het onderzoeksinstituut Wageningen Marine Research. Hij verricht onderzoek aan zeevogels en zeezoogdieren in Nederland, West Afrika, Nederlands Caribisch gebied en de Poolgebieden en brengt veel tijd door aan boord van onderzoeksschepen of -vliegtuigen.

Het is een voorrecht om als vogelaar op Texel te kunnen wonen. Het eiland is één van de beste plekken in Nederland voor zeldzame vogels en door de ligging aan de rand van de Waddenzee is het ook een ideale plek on vogeltrek en steltlopers te bekijken. Reizend heeft Hans landen in Europa, Midden Oosten, Afrika, Nieuw Zeeland en de Caraïben bezocht. Voor Inezia Tours begeleidt Hans zowel op Texel als in het buitenland reizen.