• Reisbegeleider
  • Vogelexpert
  • en een passie voor vlinders, libellen, reptielen en amfibieën

Joey Braat

kreeg al op zeer jonge leeftijd interesse in vogels. Joey kom uit Hank, op steenworp afstand van de Biesbosch.
In zijn jonge jaren ging hij aan de hand van zijn opa dan ook bijna elke week de Biesbosch in en zijn liefde voor dit prachtige gebied is nooit overgegaan: ook nu komt hij er nog bijna wekelijks.

In 2017 heeft Joey de opleiding Bos- en Natuurbeheer afgesloten en sinds die tijd is hij werkzaam bij Staatsbosbeheer. Naast vogels hebben ook dagvlinders, libellen, reptielen en amfibieën de aandacht van Joey, net als de zeer lastige soortgroep nachtvlinders.

Gezien zijn nog relatief jonge leeftijd – Joey is de Benjamin van de reisbegeleiders bij Inezia Tours – heeft hij nog niet alles van de wereld gezien, maar desondanks heeft hij reiservaring op meerdere continenten met bestemmingen als Marokko, Gambia, Mexico, Curaçao en meerdere landen in Europa (o.a. Bulgarije, Spanje, Duitsland en Polen).

Het zelf vinden van bijzondere soorten blijft een mooie ervaring voor Joey, maar ook met alledaagse soorten vermaakt hij zich prima: de natuur als geheel blijft bij hem op nummer één staan.
Zoals bij veel reisbegeleiders blijft de vogeltrek ook Joey fascineren, een extra reden om in de trektijd naar de Biesbosch te gaan, of een andere plek waar de trek goed te bekijken is zoals de Maasvlakte, de Delta in Zeeland en Zuid Holland of zelfs de Waddeneilanden.