• Reisbegeleider
  • Vogelexpert
  • Begeleidt al jaren prachtige vogelreizen over de wereld

Josien Schenkels

Ze heeft vanaf haar jeugd een passie voor de natuur. Haar motto is: je bent rijk als je kunt genieten van de natuur die je zomaar cadeau krijgt in het leven. Je hoeft er niets voor te doen, je hoeft het alleen maar te zien! Josien deelt haar passie graag met anderen en vakanties hebben altijd in het teken van natuur gestaan. Wandelen en fotografie passen daarbij; in steden kom je haar niet vaak tegen.

Vogels hebben sinds 1985 haar bijzondere aandacht. Sinds 2009 heeft het vogelvirus echt toegeslagen. Door haar enthousiasme en fanatisme haalt ze haar “verloren tijd” in. Josien heeft zich aangesloten bij de Natuur en Vogelwacht Dordrecht en sinds 2011 doet zij broedvogel- en wintervogelinventarisaties en telt zij zeldzame broedvogels.

Sinds 2009 hebben vakanties alleen nog maar in het teken van vogelen gestaan. Naast Nederland vooral gebieden in Zuid Europa zoals Aragon, Extremadura, Algarve, Lesbos en Fuerteventura, maar ook Costa Rica, Sri Lanka, Zuid-Afrika en Spitsbergen heeft ze inmiddels bezocht. Hhet verlanglijstje naar meer mooie natuurbestemming blijft echter onverminderd groot...