• Reisbegeleider

Martelly Krielen

Martelly (1963) groeide op in Brabant en is graag buiten in de natuur te vinden. Gewoon, om te genieten van al het moois wat de natuur te bieden heeft; van uitwaaien tot genieten van vogels, vlinders en planten.

Begin jaren negentig is het enthousiasme voor vogelen ontstaan en is Martelly gestart met het markeren van weidevogelnesten. De nieuwsgierigheid naar meer vogelsoorten zorgde ervoor dat zij de cursus “vogels herkennen” bij de vogelbeschermingswacht Zaanstreek ging volgen en bij de plaatselijke IVN afdeling de natuurgidsencursus. Tegenwoordig organiseert Martelly elk jaar de ‘vroege vogel’-excursie en begeleidt zij samen met oa. Ellen Tanger de cursus vogels Herkennen bij de Zaanse Vogelwacht.

Voor Sovon doet Martelly zo’n 20 jaar winter-, broedvogel en km-hok inventarisaties. Naast dat dit haar hobby en ze hier ontzettend van geniet, draagt dit ook bij aan de landelijke database.

Enthousiast gemaakt door verhalen van vogelreizen is zij over de landgrenzen heen gaan kijken. Landen als India, Gambia, Lesbos, Frankrijk, Portugal, Helgoland, Finland, Spitsbergen, Zweden, Oost-Duitsland, Kaapverdië, Bulgarije en Israël zijn fantastische bestemmingen geweest en verschillende nieuwe bestemmingen staan inmiddels op de verlanglijst.