• Reisbegeleider
  • fotograaf
  • vlinders
  • libellen
  • macrofotografie

Pascal Jonckers

Is geboren in 1965 en was in het dagelijkse leven werkzaam als Safety and Health adviseur, maar in 2021 heeft hij het roer omgegooid en is hij als professioneel natuurfotograaf aan de gang gegaan. Geboren en getogen in het Waasland aan de rand van Antwerpen bracht hij als klein jongetje al graag veel tijd door in de natuur en was hij gefascineerd door de rust en de pracht ervan. In de loop van de tijd verminderde dit weliswaar iets, maar na het beëindigen van zijn sportcarrière (Pascal is judoka 4e Dan) kreeg hij weer tijd om zijn vroegere passie weer op te pakken. In 2008 kocht Pascal zijn eerste digitale reflexcamera met een macrolens en vanaf dat moment is het niet meer goed gekomen; de oude vonk sloeg over en de passie voor natuur en natuurfotografie sloeg in als een bom…

Op de website van Pascal is duidelijk te zien dat zijn voorkeur voornamelijk bij natuurfotografie ligt, vooral bij macrofotografie, insecten (vlinders en libellen), landschappen en sinds 2013 ook vogelfotografie. Als hij een soort eenmaal goed in beeld gebracht heeft, zal Pascal altijd proberen om ook de sfeer of de natuurbeleving vast te leggen in de opname.
Pascal wil ook altijd weten wát hij gefotografeerd heeft, dus de nodige cursussen over onder andere wilde bijen, vlinders, libellen, paddenstoelen en ook vogels werden gevolgd om zo veel mogelijk soorten op naam te kunnen brengen. Sinds 2012 is Pascal ook actief in een vlinder- en libellendeterminatiegroep.

In de loop van de tijd heeft het reizen Pascal aardig te pakken gekregen. Hij heeft al flink wat landen in de wereld bezocht, en hoewel zijn hart in Scandinavië, Ierland en Schotland ligt, staan er ook nog veel andere bestemmingen op zijn verlanglijstje.

Gerelateerde reizen

Op reis met Pascal

Alle reizen met Pascal
Alle reizen met Pascal