• Reisbegeleider

Rob ter Ellen

Op 14 januari 1979 ging Rob ter Ellen (1965) op een ijskoude zondagochtend met de verrekijker van z'n vader op weg naar het strand om de Drieteenstrandloper te zoeken. Hij kwam er nooit aan want onderweg kwam hij langs het verversingskanaal dat nog niet dichtgevroren was, en waar allerlei soorten eenden en futen rondzwommen. Het was hét moment dat hij door het vogels kijken gegrepen werd en het heeft hem nooit meer losgelaten. Ondertussen is hij naar vrijwel alle continenten geweest en in de loop van de jaren heeft hij zo'n 35 landen bezocht.

Hoewel vogels de rode draad is in de natuurliefde van Rob heeft hij ook interesse in zoogdieren, vlinders en libellen en spinnen maar zeker ook in de relaties tussen de dieren en hun omgeving.

Met z'n lerarenopleiding Biologie-Aardrijkskunde en Milieukunde komt uitleggen en het leggen van verbanden als vanzelf.

Van het vogels kijken vindt Rob de vogeltrek toch wel het meest fascinerend. Weten dat er binnen, maar zeker ook buiten je gezichtsveld, talloze vogels over je heen vliegen onderweg naar broed- of overwinteringsgebieden vervult je met ontzag. Het is dan ook geen wonder dat Rob graag in de duinen bij Den Haag aanwezig is en dat hij al meerdere keren naar Oman is geweest om vogels te kijken.