Antarctica Dietmar Denger Oceanwide Expeditions.jpg Dietmar Denger
Zodiac landing on Brown Bluff welcomed by a Fur seal Dietmar Denger Oceanwide Expeditions.jpg Dietmar Denger
Antarctic Peninsula Danco Island Gentoo Penguins March Martin van Lokven Oceanwide Expeditions MVL 20070307 0034.jpg Martin van Lokven
Falklands South Georgia Ant Peninsula Fotografie Dietmar Denger Oceanwide Expeditions268 1.jpg Dietmar DengerOceanwide Expeditions
Humpback whale breaching Antarctica Nicolo de Cata Oceanwide Expeditions.jpg Nicolo de Cata
Antarctica photo Dietmar Denger Oceanwide Expeditions.jpg Dietmar Denger

Antarctica ontdekking

Inclusief Deception Island

Reis in het kort

Hoogtepunten

 • Deze reis wordt begeleid door 'onze' Pool- en Oceaanfotograaf Christian Clauwers!
 • Inclusief Deception Island; voor velen het hoogtepunt van de reis!
 • Alles inclusief; maaltijden, snacks, koffie en thee!
 • Blauwe ijsbergen!
 • Walvissen, zeehonden en duizenden pinguïns

Is deze reis iets voor mij?

 • Volledig verzorgde en comfortabele reis in expeditiestijl
 • Dagelijks zodiaclandingen en cruises; we gaan echt beleven, niet alleen voorbij varen
 • Reis wordt uitgevoerd volgens duurzaamheidsrichtlijnen van IAATO en is zeker geen grootschalige cruise
 • Deception Island!

Reisomschrijving

Deze Antarctisch Schiereiland en South Shetland Islands expeditie cruise brengt je naar het hart van het Antarctisch Schiereiland, naar een landschap van koude, ongenaakbare bergen, blauwe ijsbergen en een enorme dierenpracht. Kom, en zie zelf de walvissen, zeehonden en duizenden pinguïns.
We reizen met het heerlijke expeditieschip Ortelius.
Ga je mee?

 

Bijna alle Antarctica reizen en routes zijn op meerdere data, met verschillende expeditieschepen mogelijk. Het programma wordt steeds aangevuld. Staat de datum naar wens er niet bij, bel ons gerust op en wij kijken heel graag mee naar een alternatief!


HDS27 25 Antarctica Discovery and learning voyage 2024 2025.jpg Oceanwide Expeditions
Dit kan je verwachten

Dagbeschrijvingen

 • Dag 1

  Het einde van de wereld, het begin van de reis

  Je reis begint aan het einde van de wereld: Ushuaia in Argentinië, de meest zuidelijke stad van de wereld en ook wel “Fin del Mundo” genoemd. In de middag stap je aan boord en vaar je via het schilderachtige, door ruige bergen omzoomde Beagle Kanaal richting Antarctica.

 • Dag 2-3

  Het pad der Poolreizigers

  De komende twee dagen op de Drake Passage kun je het zeemansleven vanuit het perspectief van de eerste poolreizigers lichtelijk meebeleven: een stevige bries, rollende golven en mogelijk al een walvis die plotseling opduikt en een ademspuit laat zien. Na de Antarctische Convergentie – Antarctica’s natuurlijke afbakening, die gevormd wordt waar koude noordwaartse oceaanstromingen en warmere sub-antarctische stromingen elkaar ontmoeten – bevinden we ons in de “Circum-Antarctic Upwelling Zone”. Niet alleen het zeeleven maar ook het vogelleven verandert vanaf nu: verschillende albatrossoorten en stormvogels vertonen zich vrij plotseling, zoals ook Kaapse duiven en Zuidelijke stormvogels. In de buurt van de South Shetland Islands komen de eerste ijsbergen in zicht.

 • Dag 4-7

  Gearriveerd Antarctica

  Grijze rots pieken, bestreken met dikke lagen sneeuw, torens van gebroken blauwwit ijs en wonderlijke dieren die zijn aangepast aan deze extreme omgeving, verwelkomen ons terwijl we dit haast onwereldse gebied binnenvaren. We bereiken de Gerlache Strait, een van de mooiste gebieden van Antarctica.

  Dit zijn mogelijke mogelijk te bezoeken plaatsen:

  Danco Island – Onze activiteiten op dit bijna geheel met ijs bedekte eiland zijn gefocust op de Ezelspinguïn kolonie die zich op het eiland bevindt. Weddell en Krabbeneter zeehonden bevinden zich hier vaak op de kust.

  Neko Harbour – hier krijgen we de kans om zelf op het Antarctische continent te stappen – een episch landschap van reusachtige gletsjers en uitgeslepen, met sneeuw bedekte rotswanden.

  Paradise Bay - Ons volgende doel brengt ons naar het paradijs: Paradise Bay, zo genoemd vanwege zijn ongeëvenaarde schoonheid. Hier stappen we in de Zodiacs voor een cruise in de met ijsbergen bezaaide baai, waar vaak ook zeehonden en walvissen zich laten bewonderen.

  Port Lockroy - Nadat we door het Neumayer Channel zijn gevaren verwachten we het oude Britse onderzoeksstation ‘Port Lockroy’, op Goudier Island te kunnen bezoeken, nu een museum en postkantoor. In de buurt van Port Lockroy ligt Jougla Point, waar Ezelspinguïns en Keizeraalscholvers broeden.

 • Dag 8

  Scenes van de South Shetlands

  De vulkanische South Shetland Islands zijn erg winderig en vaak gehuld in nevel en mist maar ze bieden een aantal subtiele genoegens. Zo is er een grote variëteit aan flora (mossen, korstmossen en bloeiende grassen) en fauna, zoals Ezelspinguïns, Kinbandpinguïns en Zuidelijke reuzenstormvogels.

  Deception Island is een zogenaamde subductie krater, die via een nauwe opening met de zee verbonden is waardoor er een natuurlijke haven is gevormd voor schepen. Het schip waagt zich via de spectaculaire Neptune’s Bellow in de krater. Hier vinden we in een vulkanisch maanlandschap een verlaten walvisvaarders station, duizenden Kaapse duiven, veel Kelpmeeuwen, Grote jagers en Zuidpoolsternen.

  Wilson stormvogeltjes en Zwartbuikstormvogeltjes hebben nesten in de ruïnes van het verlaten walvisvaarders station in Whalers Bay. Vaak bezoeken pinguïns en zeehonden de geothermisch verwarmde stranden.

  Als alternatief wordt eventueel Half Moon Island bezocht. Hier bevindt zich een grote Kinbandpinguïn kolonie en er liggen vaak Weddell zeehonden op de kust in de buurt van het meestal onbemande Argentijnse station ‘Camara’.

 • Dag 9-10

  Bekende zeeën, bekende vrienden

  We varen weer noordwaarts, richting de Drake Passage. Hier ontmoeten we weer oude bekenden; de vele zeevogels die we voor het eerst ontmoet hebben op de heenreis, maar die nu op ons overkomen als oude bekenden.

  NB: De weersverwachting en de zee condities op de Drake Passage bepalen het exacte moment van vertrek uit Antarctica.

 • Dag 11

  Terug in Ushuaia

  Aan ieder avontuur, hoe mooi ook, komt uiteindelijk een einde. We komen weer terug in Ushuaia, met als bagage de diepe indrukken die deze bijzondere reis en de ruige natuur op u gemaakt hebben.

Goed om te weten

Praktische informatie

Inclusief
 • Alle overnachtingen aan boord
 • Alle maaltijden aan boord
 • Koffie, thee en water
 • Alle lezingen aan boord
 • Alle landingen
 • Alle havengelden
 • CO2 compensatie van uw reis

Exclusief
 • Vliegticket
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Boekingskosten € 25,- per boeking
Gerelateerde reizen

Ontdek andere reizen

Alle reizen
Alle reizen