Adelie penguins Detaille Island Polar Circle Antarctica Jamie Scherbeijn Oceanwide Expeditions 2 v2.JPG Jamie Scherbeijn
Humpback whale breaching Antarctica Nicolo de Cata Oceanwide Expeditions.jpg Nicolo de Cata
Plancius in Antarctica Joerg Ehrlich
Iceberg Antarctica Morten Skovgaard Photography Oceanwide Expeditions 3.JPG Morten Skovgaard
Pleneau Channel Antarctica Elke Lindner Oceanwide Expeditions.jpg Elke Lindner
Gerlache Strait Antarctica Elke Lindner Oceanwide Expeditions.jpg Elke Lindner

Antarctica - Poolcirkel

Walvissen spotten

Reis in het kort

Hoogtepunten

 • Het zien van reusachtige ijsbergen en diverse walvissen
 • Inclusief het sprookjesachtige Deception Island
 • Beagle Kanaal
 • Alles inclusief; maaltijden, snacks, koffie en thee!

Is deze reis iets voor mij?

 • Volledig verzorgde en comfortabele reis in expeditiestijl
 • Dagelijks zodiaclandingen en cruises; we gaan echt beleven, niet alleen voorbij varen
 • Reis wordt uitgevoerd volgens duurzaamheidsrichtlijnen van AECO en is zeker geen grootschalige cruise

Reisomschrijving

Deze Antarctisch Schiereiland en Zuidpoolcirkel reis gaat door wateren die frequent door walvissen bezocht worden; Bultruggen, Dwergvinvissen en vinvissen worden hier vaak gezien. We ankeren op mooie plaatsen waardoor u de kans heeft om wandelingen te maken, of om te duiken in de met ijsbergen bezaaide wateren.

Bijna alle Antarctica reizen en routes zijn op meerdere data, met verschillende expeditieschepen mogelijk. Het programma wordt steeds aangevuld. Staat de datum naar wens er niet bij, bel ons gerust op en wij kijken heel graag mee naar een alternatief!


PLA30 24 Antarctica PolarCircle 2023 2024.jpg Oceanwide Expeditions
Dit kan je verwachten

Dagbeschrijvingen

 • Dag 1

  Het einde van de wereld, het begin van de reis

  Uw reis begint aan het einde van de wereld: Ushuaia in Argentinië, de meest zuidelijke stad van de wereld en ook wel “Fin del Mundo” genoemd. In de middag stapt u aan boord en vaart gedurende de avond via het schilderachtige, door ruige bergen omzoomde Beagle Kanaal richting Antarctica.

 • Dag 2 - 3

  Het pad der Poolreizigers

  De komende twee dagen op de Drake Passage kunt u het zeemansleven vanuit het perspectief van de eerste poolreizigers lichtelijk meebeleven: een stevige bries, rollende golven en mogelijk al een walvis die plotseling opduikt en een ademspuit laat zien.

  Na de Antarctische Convergentie – Antarctica’s natuurlijke afbakening, die gevormd wordt waar koude noordwaartse oceaanstromingen en warmere sub-antarctische stromingen elkaar ontmoeten – bevinden we ons in de “Circum-Antarctic Upwelling Zone”.

  Niet alleen het zeeleven maar ook het vogelleven verandert vanaf nu: verschillende albatrossoorten en stormvogels vertonen zich vrij plotseling: verschillende albatrossoorten en stormvogels vertonen zich vrij plotseling: Grote albatrossen, Grijskopalbatrossen, Wenkbrauw albatrossen, Roetkop albatrossen maar ook Kaapse duiven en Zuidelijke stormvogels kunnen hier gezien worden. 

 • Dag 4 - 9

  Een late zomer in Antarctica

  De mogelijkheden tijdens een reis naar het Antarctic Peninsula gedurende de late zomer zijn nog steeds groot en vooral wat zeezoogdieren betreft zeker niet minder dan vroeger in de zomer.

  De Bultruggen en andere zeezoogdieren zijn nog veelvuldig aanwezig. De walvissen doen zich tegoed aan het nog uitbundig aanwezige krill voor ze aan de jaarlijkse migratie beginnen. De pinguïn kuikens hebben volwassen veren gekregen en ‘hangen’ rond op en nabij de stranden, in de branding en in poeltjes voor de kust. De kuikens zijn nu ook zeer nieuwsgierig en dit geeft vaak mooie ontmoetingen tussen mensen en dieren. Zeeluipaarden profiteren van deze onnozele kuikens die nu een makkelijke prooi vormen.

  Mogelijke landingsplaatsen kunnen zijn:

  Livingstone Island - Bij Hannah Point, op Livingston Island, vinden we Ezelspinguïns, Kinbandpinguïns en Zuidelijke zeeolifanten.

  Deception Island - Dit vulkanische eiland  is een zogenaamde subductie krater, die via een nauwe opening met de zee verbonden is waardoor er een natuurlijke haven is gevormd voor schepen. Het schip waagt zich via de spectaculaire Neptune’s Bellow in de krater. Hier vinden we in een vulkanisch maanlandschap een verlaten walvisvaarders station, duizenden Kaapse duiven, veel Kelpmeeuwen, Grote jagers en Zuidpoolsternen. Wilson  stormvogeltjes en Zwartbuikstormvogeltjes hebben nesten in de ruïnes van het verlaten walvisvaarders station in Whalers Bay. Vaak bezoeken pinguïns en zeehonden de geothermisch verwarmde stranden.

  Cuverville Island - een klein steil eiland genesteld tussen de hoge bergen van het Antarctic Peninsula en Danco Island. Het eiland herbergt een grote kolonie Ezelspinguïns en meerdere broedparen van de Subantarctische Grote Jager (Skua).

  Neko Harbour - In dit episch landschap met zijn ontelbare ijsbergen en diep uitgesneden fjorden, hebben we de gelegenheid om voet op het Antarctische Continent te zetten.

  Paradise Bay - We maken hier een tocht per Zodiac om de mooi gevormde ijsbergen en zeehonden op ijsschotsen te bewonderen. Vaak zien we hier Bultruggen en Dwergvinvissen.

  Pléneau en Petermann Island -  Wanneer de ijssituatie het toelaat varen we verder zuidwaarts, richting het niet minder beroemde Lemaire Channel. Op de eilanden net ten zuiden ervan hebben we de kans om een kolonie Adéliepinguïns en Blauwoogaalscholvers te bezoeken. Rond de eilanden zien we vaak Zeeluipaarden, Bultruggen en Dwergvinvissen maar ook Orka’s.

  Crystal Sound - We zetten koers via de Argentine Islands naar de met ijs bezaaide wateren van de Crystal Sound, waarna we in de ochtend de Zuidpoolcirkel verwachten over te steken.

  Detaille Island - We maken mogelijk een landing bij een verlaten Brits station op Detaille Island, wellicht het zuidelijkste punt van deze reis. Het landschap hier is indrukwekkend met zeer hoge bergen en enorme gletsjers.

  Fish Islands - Weer noordwaarts kunnen we een van de zuidelijkste kolonies Adéliepinguïns en Keizeraalscholvers van het Antarctic Peninsula zien.

  Melchior Islands - Deze eilandengroep biedt een prachtig landschap van beijsde eilanden en ijsbergen. De omgeving biedt goede mogelijkheden om te kajakken en te duiken. Zeeluipaarden, Krabbeneters en walvissen worden hier frequent gezien

  De verwachte weersomstandigheden op de Drake Passsage bepalen de uiteindelijke vertrektijd. 

 • Dag 10 - 11

  Bekende zeeën, bekende vrienden

  We varen weer noordwaarts, richting de Drake Passage. Hier ontmoeten we weer oude bekenden; de vele zeevogels die we voor het eerst  ontmoet hebben op de heenreis, maar die nu op ons overkomen als oude bekenden.

 • Dag 12

  Helemaal het einde: Ushuaia

  Aan ieder avontuur, hoe mooi ook, komt uiteindelijk een einde. U monstert af in Ushuaia, met als bagage de diepe indrukken die deze bijzondere reis en de ruige natuur op u gemaakt hebben.

Goed om te weten

Praktische informatie

Inclusief
 • Alle overnachtingen aan boord
 • Alle maaltijden aan boord
 • Koffie, thee en water
 • Alle lezingen aan boord
 • Alle havengelden
 • CO2 compensatie van uw reis
 • Alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis.

Exclusief
 • Vliegticket
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Boekingskosten €25,00 per boeking
Gerelateerde reizen

Ontdek andere reizen

Alle reizen
Alle reizen