DSC 6709
DSC 6660
IMG 1158
52100971778 d1f9723c85 o
DSC 7820
DSC 7350

Botswana Explorer

In the middle of nowhere

Reis in het kort

Hoogtepunten

 • Ontdek de Okavango Delta
 • Wandelsafari op zoek naar Neushoorn
 • Bezoek Victoria Watervallen
 • Kamperen in Afrikaanse bush!
 • Game drives met eigen jeep

Is deze reis iets voor mij?

 • Op zoek naar echte natuurbeleving
 • Combinatie lodges (7 n) en kamperen (7 n)
 • Kleine groep: Min 4. Max 12 deelnemers

Reisomschrijving

Botswana, gelegen in zuidelijk Afrika en omsloten door Zuid-Afrika, Namibië en Zimbabwe, is een land dat bekend staat om zijn indrukwekkende wildernis en natuurlijke pracht. Met een oppervlakte van 582.000km2 en iets meer dan 2 miljoen inwoners is dit een land bij uitstek geschikt voor de ultieme Afrika ervaring.

Met wildernisgebieden, natuurlijke waterwegen, authentieke binnenlandse delta's en uitgestrekte open zoutpannen en de betoverende Chobe Rivier biedt Botswana een ongeëvenaarde diversiteit aan flora en fauna. Elk op hun eigen unieke manier bieden deze landschappen een rijke verscheidenheid aan ervaringen.

Laat je betoveren door de adembenemende schoonheid, de onmetelijke uitgestrektheid, het gevoel van isolement en de buitengewone wildrijkdom van dit best bewaarde geheim van Afrika - Botswana.

Tijdens deze reis combineren we het verblijf in comfortabele lodges met overnachtingen in de Afrikaanse wildernis in onze eigen mobiele kamp. We bouwen zelf, met behulp van onze (lokale) gidsen, ons kamp (zie fotoalbum) op en breken die na een aantal nachten weer af. Sanitaire voorzieningen zijn tijdens deze nachten vanzelfsprekend beperkter. Ook onze keuken hebben we bij ons en onze lokale gids tovert waanzinnige diners op tafel. Dit is absoluut een geweldige en unieke ervaring om letterlijk ‘in the middle of nowhere’  te verblijven! Wij hebben deze reis al diverse keren gedaan in Botswana en delen graag onze ervaringen over het verblijf in dit zelf opgebouwde kamp. Dus bel gerust om je vragen te stellen.

Om de reis zo comfortabel mogelijk te laten verlopen kiezen wij ervoor om tijdens de reis lege plekken over te laten in de ‘overland truck’ (zie fotoalbum voor voorbeelden) zodat er meer bewegingsruimte is en voor iedereen goed zicht. Tijdens de safari’s die we maken gebruiken we echte safari-jeeps en zit iedereen aan het “raam”.


Route Botswana
Dit kan je verwachten

Dagbeschrijvingen

 • Dag 1

  Johannesburg

  Vandaag vliegen we naar Johannesburg. Bij aankomst in Zuid-Afrika worden we opgewacht door onze lokale gids. Samen reizen we naar het hotel voor onze eerste nacht in Zuid-Afrika.

  In het hotel kunnen we meteen inchecken. Afhankelijk van onze vluchttijd kun je genieten van een ontspannende wandeling over het terrein om nog even de benen te strekken of geniet van een goede nachtrust om weer fit te zijn voor het vervolg van deze indrukwekkende reis.

 • Dag 2

  Johannesburg naar Moremi Gorge

  Na het ontbijt vanochtend vertrekken we in noordelijke richting naar onze eerste bestemming, waarbij we het heuvelachtige terrein van Johannesburg achter ons laten. Vandaag begint ons avontuur met een schilderachtige rit naar Botswana. Moremi Gorge, onze eindbestemming voor vandaag, kan worden vergeleken met een oase midden in de Kalahariwoestijn en geeft een ander beeld van dit land dat bekend staat om zijn dorheid en zijn uitgestrekte open vlaktes die zich gewoonlijk zo ver uitstrekken als het oog kan zien.

  Vandaag steken we de grens over naar Botswana en hebben we onze paspoorten en andere relevante of vereiste reisdocumenten nodig

  We brengen deze eerste nacht in Botswana door in de comfortabele kamers in de lodge vlakbij de kloof. We gaan op deze plek al onze eerste ontmoetingen hebben met de flora en fauna van Botswana in deze omgeving maken we kans op o.a. Luipaard, Bruine Hyena en Stekelvarken. Ook broeden er in de directe omgeving Kaapse Gieren.

 • Dag 3

  Khama Neushoorn Wildreservaat

  Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt maken we een wandeling in de Moremi Gorge om de omgeving, de kleine watervallen en de natuurlijke meertjes te bewonderen.

  Na deze ochtend reizen we naar het Khama Rhino Sanctuary - een gebied gewijd aan het behoud van neushoorns in Botswana. Het Khama Rhino Sanctuary in Botswana is opgericht in één van de beste gebieden van Botswana om de meest optimale omstandigheden te creëren voor het behoud en de bescherming van neushoorns.

  Veel andere dieren zoals Gnoes, Wilde Katten, Bruine Hyena's, Luipaarden, Jakhalzen, antilopen en Zebra's delen het reservaat met deze neushoorns. Het belangrijkste doel van het reservaat is het behoud en de bescherming van de neushoorns, omdat hun populatie zich op een kritiek niveau bevindt. We verkennen dit reservaat met ons voertuig, we maken kennis met het sporen zoeken en kleinere diersoorten die je meestal tegenkomt tijdens een wandelsafari.

  Vandaag bouwen we voor de eerste keer deze reis ons ‘kamp’ op. En neem van ons aan, het gaat steeds sneller en makkelijker. Ook zullen we vandaag voor het eerst gaan genieten van de kookkunsten van onze lokale gids.

 • Dag 4

  Khama naar Boteti Rivier

  Vandaag worden we wakker met de geluiden van de bush en de dieren die in dit gebied leven.
  In de ochtend gaan we op wandelsafari. We ervaren een echte ‘Rhino Tracking’ te voet. Je gaat met een gids op zoek naar verse neushoornsporen, waarna je uit het voertuig gaat en de neushoornsporen te voet verder volgt.

  Eenmaal terug van deze activiteit, pakken we het kamp in want vandaag reizen we naar de Boteti rivier; een rivier die uit de Okavango Delta stroomt en ook in de Makgadikgadi Zoutpannen uitmondt. Onderweg passeren we de Makgadikgadi zoutpannen.

  In de middag komen we aan bij de lodge, hier kun je in de omgeving van de lodge op zoek naar het kleine wild en de vogelrijkdom die deze omgeving biedt. De liefhebbers kunnen even afkoelen en een verfrissende duik nemen of genieten we van het uitzicht en de zonsondergang over de Boteti rivier.

 • Dag 5, 6 en 7

  Moremi Wildreservaat

  Vandaag gaan we naar het oostelijke deel van de beroemde Okavango Delta, door het Khwai gebied en Moremi wildreservaat.

  De reis er naar toe biedt ons al veel moois onderweg, waardoor we de reisdagen ook zullen ervaren als ware belevenissen. De weg naar onze bestemming kan soms het gevoel van een "Afrikaanse massage" geven, maar dat zullen we na aankomst snel vergeten, want zodra we ons privékamp bereiken, zullen we ons installeren en genieten van de indrukwekkende schoonheid vol wilde dieren.

  Het Moremi wildreservaat staat bekend om zijn vele wilde dieren. Het is zelfs meerdere malen de thuisbasis geweest van National Geographic fotografen en videografen die wilde dieren in Afrika filmden. We verkennen Moremi op zoek naar enkele van de beroemde Big 5 (Olifant, Buffel, Neushoorn, Leeuw en Luipaard), maar ook naar talrijke vogelsoorten en ander wild uit de vlaktes en wetlands.

 • Dag 8

  Boteti Rivier

  Vandaag genieten we van een rustig ontbijt waarna we ons kamp afbouwen en verder zuidwaarts rijden naar Maun.
  We maken een korte stop om inkopen te doen voordat we teruggaan naar onze accommodatie aan de Boteti rivier.

  De middag is er tijd voor ontspanning rond het zwembad, bijwerken van reisverslagen, uploaden van foto’s en genieten van het uitzicht voordat we de volgende dagen het Moremi wildreservaat ingaan.

  Opnieuw genieten we van de zonsondergang over de Boteti rivier en delen we onze Delta-ervaringen met elkaar rond een kampvuur.

 • Dag 9, 10 en 11

  Okavango Delta

  Vandaag reizen we noordwaarts naar de rand van de Okavango Delta waar we in onze motorboot stappen en onze reis voortzetten naar het hart van de Okavango Delta, waar wij te gast zijn tussen de vele diersoorten die in de delta te vinden zijn.

  We zullen twee nachten doorbrengen in volledige wildernis op een eiland en onze dagen zullen worden besteed aan het observeren van alle flora en fauna in het gebied. We ondernemen een wandelsafari om de geuren en geluiden van deze plek in ons op te nemen en maken een mokorro-excursies (lokale boot). Onze derde nacht is terug op het vasteland in het hoofdkamp aan de rand van een Delta lagune.

 • Dag 12 en 13

  Planet Baobab en Makgadikgadi Salt Pans

  Op onze laatste ochtend in Moremi worden we langzaam wakker met de geluiden van de bush terwijl we ontbijten en ons klaarmaken om het park te verlaten.

  Vandaag verlaten we Moremi Game Reserve en rijden we naar de Makgadikgadi Zoutpannen. Hier verblijven we in een lodge waar we de pannen te voet kunnen verkennen. Hier maken we goede kans om een groep stokstaartjes in het gebied te zien.

  De komende twee nachten zullen we in de lodge doorbrengen en de omgeving verkennen. Natuurlijk is er ook tijd om te relaxen rond het zwembad en is er tijd om op te frissen na onze kampeerervaring in de parken.

 • Dag 14

  Kasane en Chobe National Park

  Nadat we afscheid nemen van de pannen, gaan we noordwaarts naar Kasane voor een ontspannen boottocht die ons terugbrengt naar Chobe National Park - deze keer per boot langs de rivier.

  Zelfs in de stad moet je goed opletten, want het is niet ongewoon om bavianen, wrattenzwijnen en zelfs olifanten tussen de auto's en mensen door de stad te zien zwerven. In de namiddag maken we een boottocht op de Chobe River op zoek naar wilde dieren die aan de oever komen drinken. Tijdens deze reis hebben we eerder zeer grote groepen Olifanten langs de oevers kunnen bewonderen.

  Na onze ontspannen cruise gaan we terug naar onze accommodatie voor de nacht, waar we genieten van het diner.

 • Dag 15

  Victoria Falls

  Vanochtend rijden we het Chobe National Park uit en steken we de grens met Zimbabwe over naar Victoria Falls via het Zambezi National Park. In de namiddag bezoeken we de bekende en indrukwekkende watervallen voordat we onze intrek nemen in onze lodge voor de laatste nacht in Afrika.

 • Dag 16

  Victoria Falls naar Johannesburg

  De volgende ochtend kunnen we nog door het stadje lopen en wat souvenirs kopen voor de thuisblijvers die een mooie reis gemist hebben.
  Vanmiddag vliegen we terug naar Johannesburg, waarna we doorvliegen naar huis.

 • Dag 17

  Terugvlucht naar Nederland

  In de ochtend komen we weer terug aan in Amsterdam waar we hopelijk kunnen terugkijken op een geweldige natuurreis door Botswana!

Goed om te weten

Praktische informatie

Inclusief
 • Alle overnachtingen
 • Alle maaltijden tenzij anders vermeld
 • Vlucht en luchthavenbelasting
 • CO2 compensatie van uw reis
 • Vervoer in kampeertruck en safari-jeeps
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Engelstalige lokale gids
 • Alle entreegelden voor de Nationale Parken
 • Alle genoemde excursies en game drives

Exclusief
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeslag gebruik éénpersoonskamer € 495,-
 • De vluchtprijs voor deze reis kunnen wij tot 2 maanden voor vertrek garanderen, daarna is deze op aanvraag
 • Boekingskosten €25,00 per boeking
Gerelateerde reizen

Ontdek andere reizen

Alle reizen
Alle reizen