DL9R7382 bw4+INEZIA
968A4508 bw3+INEZIA
968A5644 bw2+INEZIA
DL9R7353 bw2+INEZIA
968A5006 bw5+INEZIA
DL9R3562 bw3+INEZIA

Zuid-Afrika en Botswana

Ontdek het Krugerpark en het ongerepte Botswana!

Reis in het kort

Hoogtepunten

 • Veelzijdig Zuid Afrika combineren met verrassend Botswana
 • Niet alleen veel mooie vogelgebieden maar ook toegang tot de leefgebieden van de Big Five!
 • Het beleven van de natuur met verblijf in de mooiste wildparken
 • Zowel Afrikaanse highlights als minder bekende kleinschalige locaties
 • Bezoek aan RAMSAR wetland gebied en het Kruger National Park

Is deze reis iets voor mij?

 • Genieten van zowel natuur, vogels en Afrikaans wildlife
 • Verblijven midden in de natuur, ervaar het echte Afrika
 • Indien mogelijk gebruiken we zoveel mogelijk directe vluchten
 • Kleine groep: min. 6, max. 12 deelnemers

Reisomschrijving

Zowel het noordelijke deel van Zuid-Afrika als het zuidelijke deel van Botswana zijn beide werkelijk zeer unieke en uitzonderlijke gebieden van deze twee landen. Deze gebieden bieden zoveel variatie als het gaat om natuurlijke leefgebieden en wildernis-ecosystemen, om nog maar te zwijgen van de grote verscheidenheid aan fauna en flora die te vinden is in deze qua biodiversiteit rijke omgeving.

Van de natuurlijk gevormde rotsen bij Bourke's Luck Potholes tot het spectaculaire panoramische uitzicht op de omliggende bergen, ontzagwekkende valleien met watervallen en rivieren die er doorheen stromen. Bergen die oprijzen tot 2000 meter en wetlands die meer dan 40 vierkante kilometer beslaan.

Wanneer je dit alles combineert met het wereldberoemde Kruger National Park en het schijnbaar ongerepte Botswana, kun je niet anders dan concluderen dat dit een fantastische reis zal gaan worden.

Tijdens deze tour zullen we het meest noordelijke deel van Zuid-Afrika verkennen, het Kruger National Park, evenals veel van de minder bekende maar even verbazingwekkende gebieden die nog vrij onontgonnen zijn. We bezoeken ook hoogtepunten zoals de Panoramaroute en ervaren wildernisgebieden die nog onaangetast zijn door menselijke bewoning. We zullen daarnaast één van de beste natuurbestemmingen in Botswana ervaren, grenzend aan Zuid-Afrika in het noorden.

Qua dier- en vogelsoorten kunnen we onze hart ophalen tijdens deze reis. Zo starten we onze reis in de graslanden rond Graskop en Sabie en daar kunnen we soorten treffen zoals bijvoorbeeld de Zuidelijke Hoornraaf en Zwartvleugelkievit. Onderweg rijden we de bekende Panorama Route en bezoeken we de Blyde River Canyon, waar we soorten tegen kunnen komen zoals Zadelbekooievaar en verschillende IJsvogelsoorten. We vervolgen onze reis naar het Kruger Nationaal Park waar we natuurlijk op zoek zullen gaan naar de Big Five en andere bijzondere soorten zoals de Afrikaanse Wilde Hond en het Jachtluipaard. Hierna gaan we meer de heuvellandschappen en bergen in bij Magoesbaskloof. Eén en al groen om ons heen en we maken kans op soorten als Neushoornvogels, Scharrelaars en Graszangers.

In Tuli Game Reserve hopen we weer oog in oog te mogen staan met verschillende diersoorten en ook hier maken we kans op verschillende van de 350 vogelsoorten die hier voorkomen, zoals (Stanleys Kraanvogel en Pel’s Visuil). Na een mooie stop in Botswana reizen we weer terug naar de drassige gebieden en waterlandschappen rond Waterberg in Zuid Afrika. Hier maken we kans op verschillende watervogels en zoogdieren (waaronder de Big Five).


Zuid Afrika en Botswana
Dit kan je verwachten

Dagbeschrijvingen

 • Dag 1

  Amsterdam naar Johannesburg

  Vandaag verzamelen we op Schiphol waar onze reisbegeleider u zal opwachten en samen kunt u inchecken voor uw vlucht naar Johannesburg. Na aankomst (rond 22.00 uur in de avond, onder voorbehoud van wijzigingen) worden we door onze lokale gids opgewacht en naar ons eerste overnachtingshotel gebracht.

 • Dag 2

  Johannesburg naar Sabie

  We verblijven de komende twee nachten net buiten het kleine stadje Sabie. De naam Sabie is afgeleid van het Tsonga-woord "Ulusaba", wat "angstige rivier" betekent, omdat de rivier ooit wemelde van de gevaarlijke Nijlkrokodil. Onderweg tussen Graskop en Sabie kunnen we al verschillende vogelsoorten tegenkomen, met name in de graslanden. Onderweg kunnen we de op één na grootste populatie van broedende Blauwe Zwaluwen in Zuid Afrika tegenkomen. Na aankomst maken we een korte introductie wandeling op het terrein om te verkennen en de frisse Zuid Afrikaanse lucht in te ademen die ons zal voorbereiden op de vele avonturen die we tijdens onze reis gaan beleven. Vanavond kunnen we mogelijk al genieten van ons eerste diner buiten.

 • Dag 3

  Omgeving Sabie

  Vandaag genieten we van de geweldige natuur en onder andere watervallen in de regio. Met name in de vele Protea struiken in het gebied kunnen we weer verschillende vogelsoorten aantreffen.

 • Dag 4

  Panorama Route

  Vandaag verkennen we de schoonheid van de beruchte Panoramaroute en stoppen we bij de meeste hoogtepunten waaraan het zijn naam dankt. Enkele van de hoogtepunten van vandaag zijn God’s Window, we gaan dan verder naar de Bourke's Luck Potholes en verkennen vervolgens ook de op twee na grootste kloof ter wereld, bekend als de Blyde River Canyon. Vandaag stoppen we ergens onderweg voor een lunch op eigen gelegenheid. 

  De Panoramaroute biedt echt enkele van de meest unieke en boeiende landschappen in Zuid-Afrika en we zullen bij elke stop voldoende tijd doorbrengen om ervoor te zorgen dat we genieten van wat we zien en de volledige ervaring krijgen. 

  Later op de middag gaan we het wereldberoemde Kruger National Park binnen waar we een safari zullen maken op weg naar onze accommodatie in het park voor de komende drie nacht.

 • Dag 5 en 6

  Kruger Nationaal Park

  De komende dagen zullen we (een deel van) het Kruger National Park gaan verkennen en tijd doorbrengen op zoek naar de dieren in het wild die in dit centrale deel van het Kruger National Park leven. We verblijven in een centraal gelegen kamp aan de westelijke grens van het Kruger National Park. De verspreide bomen en wijd open vlaktes bedekt met gras trekken veel grazers aan. Dit trekt op zijn beurt de opvallende cheeta, leeuw en luipaard aan. Wilde honden, zebra's en giraffen zijn ook inheems in dit gebied, een paradijs voor de natuurliefhebber.

 • Dag 7

  Kruger Nationaal Park naar Magoebaskloof

  Na aan laatste game drive in de ochtend vertrekken we richting een nieuwe regio, we trekken 'het groen' in. Magoebaskloof in de provincie Limpopo, ook wel bekend als 'The Land of the Silver Mist', is het soort plek waar je keer op keer naar terug kunt komen. Met het torenhoge massief van de Wolkberg als achtergrond en de ongerepte schoonheid van het omliggende grasland doet Haenertsburg Village je denken aan een Zwitsers dorp, zonder de sneeuw natuurlijk! Het gebied staat bekend om zijn natuurschoon en vogelroutes en zal de komende twee nachten ons thuis zijn.

 • Dag 8

  Magoebaskloof

  Dit is het bergachtige gebied van de route en bestaat uit de bergketens Wolkberg en Northern Drakensberg, op een maximale hoogte van 2300 meter. De grote hoeveelheid jaarlijkse regenval van het gebied resulteert in weelderig Afromontane mistgordelbos en glooiende berggraslandgebieden. Helaas zijn de meeste graslanden verloren gegaan aan commerciële plantages, maar ongerepte stukken van dit leefgebied komen voor rond de stad Haenertsburg en in het Wolkberg Wilderness Area.

 • Dag 9

  Magoebaskloof naar Tuli Block, Botswana

  Een spannende dag, want vandaag gaan we de grens over naar Botswana. Het gebied waar we zullen verblijven heet het Northern Tuli Game Reserve. Het is een relatief ongerept gebied van Botswana. We zullen de komende drie nachten in het Tuli Block doorbrengen en de omgeving uitgebreid kunnen verkennen.

 • Dag 10 en 11

  Tuli Block

  Het Northern Tuli Game Reserve is een wildreservaat van zo'n 72 000 hectare, in particulier eigendom, in de noordoostelijke sector van het Tuli Block in Botswana. Het wordt begrensd door Zuid-Afrika in het zuiden en Zimbabwe in het oosten. Het is één van de grootste particuliere wildreservaten in Zuid-Afrika en omvat drie grote particuliere verblijven (Tuli Safari Lodge, Nitani Private Game Reserve en Mashatu Game Reserve). Het is de thuisbasis van 48 soorten zoogdieren en meer dan 350 soorten vogels, met naar schatting 20 000 dieren in het reservaat. De meeste van nature voorkomende diersoorten zijn aanwezig, waaronder olifanten, koedoes, zebra's, impala's, duiker, gnoes, waterbokken, steenbokken en wrattenzwijnen. Er zijn grote kuddes elanden - die je elders in Botswana vaak niet ziet – aanwezig. Ook alle grote roofdieren, waaronder leeuwen, luipaarden, cheeta's en hyena's, zijn aanwezig.

 • Dag 12, 13 en 14

  Waterberg

  Langzaam terugkerend naar het zuiden, zullen we de schoonheid en unieke omgeving van de Waterberg Mountains verkennen, terwijl we één van de meest schilderachtige Big Five-wildreservaten in Zuid-Afrika te voet zullen verkennen. De Waterberg (Noord-Sotho: Thaba Meetse) is een bergachtig massief van ongeveer 654.033 hectare in het noorden van de provincie Limpopo, Zuid-Afrika. De gemiddelde hoogte van de bergketen is 600 m met enkele toppen die tot 2000 m boven de zeespiegel stijgen. Het gebied biedt een werkelijk uitzonderlijke landschappelijke schoonheid, evenals een scala aan verschillende fauna en flora - waarvan sommige alleen in dit deel van het land te vinden zijn. Bij aankomst genieten we van een verzorgde lunch en checken we in bij onze accommodatie. We zullen elkaar 's middags allemaal weer ontmoeten voor een gamedrive in het reservaat op zoek naar de vele zoogdieren, vogels en roofdieren die te vinden zijn in dit Big Five Game Reserve, ook bekend om al zijn waterpoelen, natuurlijke rotspoelen, dammen en rivieren en die trekken natuurlijk ook veel watervogels aan. De komende drie nachten brengen we comfortabel door in de lodge. Op één van de dagen zullen we ook een van de nabijgelegen RAMSAR-locaties in het moerasgebied bezoeken en verkennen. (Verdrag inzake wetlands van internationaal belang, in het bijzonder als leefgebied voor watervogels) Het gebied biedt veel wandelpaden en vogelhutten en we zullen de meeste van hen verkennen om te proberen enkele van de dieren in het wild en soorten die uniek zijn voor dit gebied te zien of te spotten.

 • Dag 15

  Johannesburg naar Amsterdam

  Vandaag reizen we terug naar Johannesburg waar we vanavond aan boord gaan om terug naar Amsterdam te vliegen (vliegtijden onder voorbehoud van wijzigingen)

 • Dag 16

  Aankomst Amsterdam Schiphol

  Na een nachtvlucht terug naar Nederland komen we de volgende ochtend aan op de luchthaven Schiphol en nemen we alweer afscheid na een hopelijk onvergetelijke reis. Graag tot ziens op één van onze volgende reizen.

Goed om te weten

Praktische informatie

Inclusief
 • Alle overnachtingen
 • Alle maaltijden tenzij anders vermeld
 • Vlucht en luchthavenbelasting
 • CO2 compensatie van uw reis
 • Vervoer in minibus en safari-jeep
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Engelstalige lokale gids
 • Alle entreegelden voor de Nationale Parken
 • Alle genoemde excursies en game drives

Exclusief
 • Toeslag gebruik éénpersoonskamer € 695,-
 • De vluchtprijs voor deze reis kunnen wij tot 2 maanden voor vertrek garanderen, daarna is deze op aanvraag
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Boekingskosten € 25,- per boeking
Gerelateerde reizen

Ontdek andere reizen

Alle reizen
Alle reizen